Milyen gépet válasszak kezdő motornak?
Most tervezem korlátlanból a jogosítványt,
nem mondanám teljesen kezdőnek magam, simsonon eléggé pengettem neki, TT-sen városon belül :)
Na most nézegettem nsr 125ösöket,
250-es zzr-ket, de nem igazán vannak jó gépek
400-as sok lenne kezdőmotornak?
TT-s előélettel, tehát lehet hajlamosabb volnék kelleténél hamarabb TT-re térni vele (sportos, odatevős motorozás)
Hogyan látjátok a helyzetet?
Milyen gép volna jó, esetleg külön típust ajánlani így kezdésnek..
kösz
A motorozásnál 80%-ban a saját fejed a döntő. Ha nem tudod megállni, hogy ne "baromkodj" a géppel, akkor szinte teljesen mindegy, hogy mi van alattad, max. erősebb gép esetén donorként kevesebb szerved marad majd felhasználható.
Korlátlan esetén kezdőként a "szentháromság" közül választanék a helyedben: mind "nyugisabb" vezetőt szeret, megbocsájtó a kezdő hibákkal szemben. Ezek:
- honda CB500
- suzuki GS500
- Kawa ER5
A japán 400-as vasak jórészt belpiacosak, kicsit nehéz hozzájuk értelmes áron alkatrészt szerezni. A CB500 meg EU-piacos volt, cserébe viszont kis törődés mellett szinte megölhetetlen a gép (tapasztalat).
további olvasnivaló: [link]
Mindenesetre a motorozás nem felhőtlen közúti játék a sebességgel. Ha keményen akarod nyomni, akkor menj zárt pályára (euroring viszonylag jó), a városi, és az autópályás forgalom nem erre való.
Köszönöm válaszod,
Nos ezeket elnézve én ilyen naked, túra típusúnak látom őket, és 500ccm kezdésnek soknak is látom, hiába 50LE, igaz a súlyát, ilyesmit szokni, tanulni jó volna ,de tetszeni se tetszik igazán.
igazából úgy képzeltem el, hogy vagy 125 ről 400asra, vagy 250ről 600ra,
250es zzr-t elvitték az orrom elől, 250 kategóriában nem is igazán találok jónak tűnő gépet
125ön pedig az nsr jöhet szóba, arról vélemény?
és az elméletemről.
Szerintetek melyik a kedvezőbb gondolatmenet
125--400
250--600
És lehetőségképp ott van egyből 400asra, amit kicsit bátor dolognak tartanék.
kb ennyi,
kösz
És összegben is egy középkategória a cél, annak is az alja, évjáratban ne túl régi, de nem is 2000 fölötti..
első, beletanulós motor, amit nem hosszútávra terveznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!