Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen gépet válasszak kezdő...

Milyen gépet válasszak kezdő motornak?

Figyelt kérdés

Most tervezem korlátlanból a jogosítványt,

nem mondanám teljesen kezdőnek magam, simsonon eléggé pengettem neki, TT-sen városon belül :)

Na most nézegettem nsr 125ösöket,

250-es zzr-ket, de nem igazán vannak jó gépek

400-as sok lenne kezdőmotornak?

TT-s előélettel, tehát lehet hajlamosabb volnék kelleténél hamarabb TT-re térni vele (sportos, odatevős motorozás)

Hogyan látjátok a helyzetet?

Milyen gép volna jó, esetleg külön típust ajánlani így kezdésnek..

kösz

2012. szept. 6. 23:35
 1/4 anonim ***** válasza:

A motorozásnál 80%-ban a saját fejed a döntő. Ha nem tudod megállni, hogy ne "baromkodj" a géppel, akkor szinte teljesen mindegy, hogy mi van alattad, max. erősebb gép esetén donorként kevesebb szerved marad majd felhasználható.

Korlátlan esetén kezdőként a "szentháromság" közül választanék a helyedben: mind "nyugisabb" vezetőt szeret, megbocsájtó a kezdő hibákkal szemben. Ezek:

- honda CB500

- suzuki GS500

- Kawa ER5

A japán 400-as vasak jórészt belpiacosak, kicsit nehéz hozzájuk értelmes áron alkatrészt szerezni. A CB500 meg EU-piacos volt, cserébe viszont kis törődés mellett szinte megölhetetlen a gép (tapasztalat).

további olvasnivaló: [link]

Mindenesetre a motorozás nem felhőtlen közúti játék a sebességgel. Ha keményen akarod nyomni, akkor menj zárt pályára (euroring viszonylag jó), a városi, és az autópályás forgalom nem erre való.

2012. szept. 7. 03:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod,

Nos ezeket elnézve én ilyen naked, túra típusúnak látom őket, és 500ccm kezdésnek soknak is látom, hiába 50LE, igaz a súlyát, ilyesmit szokni, tanulni jó volna ,de tetszeni se tetszik igazán.

igazából úgy képzeltem el, hogy vagy 125 ről 400asra, vagy 250ről 600ra,

250es zzr-t elvitték az orrom elől, 250 kategóriában nem is igazán találok jónak tűnő gépet

125ön pedig az nsr jöhet szóba, arról vélemény?

és az elméletemről.

Szerintetek melyik a kedvezőbb gondolatmenet

125--400

250--600

És lehetőségképp ott van egyből 400asra, amit kicsit bátor dolognak tartanék.

kb ennyi,

kösz

2012. szept. 7. 10:45
 3/4 A kérdező kommentje:

És összegben is egy középkategória a cél, annak is az alja, évjáratban ne túl régi, de nem is 2000 fölötti..

első, beletanulós motor, amit nem hosszútávra terveznék.

2012. szept. 7. 10:46
 4/4 MikeB válasza:
Attól függ hogy akarsz motorozni. Én 250-es etz-t vennék először.
2012. szept. 19. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!