Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen (kezdő) nyelvet válassz...

Milyen (kezdő) nyelvet válasszak minornak?

Figyelt kérdés

ELTE Anglisztikára jelentkeztem, ezenkívül olaszul beszélek középfokon (nyelvvizsga is megvan belőle), de azt fontolgatom, hogy ha már minort veszek fel, akkor az egy 3. nyelv legyen. Amiket ott kezdőként fel lehet venni, azokat úgyis kevesen beszélik, és hátha jól jönne majd később munkához is akár.

Ezeket fontolgatom:

- skandináv nyelvek (dán, norvég vagy svéd), japán

(esetleg még finn)

amiket még lehet választani, bár biztos, hogy ezeket nem fogom megtanulni:

szláv nyelvek (undorítóak)(bolgár, cseh, szlovák, lengyel, horvát, szerb, szlovén, ukrán)

- arab, héber, hindi, szanszkrit, portugál, koreai, mongol, török, kínai (ezekkel meg nem mennék semmire)

TI MELYIKET VÁLASZTANÁTOK/VÁLASZTOTTÁTOK ÉS MIÉRT?

2011. jún. 27. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Arab és kínai mindenképpen hasznos lehet, hiszen abból kevés van de ha lány vagy akkor az arabok nem biztos hogy elfogadnak mint tolmácsot.

De a te gusztusodtól függ. A finn a nyelvi hasonlóságok miatt lehet hogy könnyebb de lehet hogy pont ezért nehezebb...

2011. jún. 27. 17:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Fiú vagyok:) hát hiába a nyelvrokonság, magyarul is k*rvanehéz lenne megtanulni, ha nem az anyanyelvünk lenne, akárcsak finnül. Az angol, olasz és a francia (franciául is tudok kicsit) típusú nyelvekhez vagyok hozzászokva, pl. prepozíciók használata toldalékok helyett. A finn egyébként is olyan, mintha visszafelé beszélnének :D.

A három skandináv, holland és japán között nem tudok választani igazából.

2011. jún. 27. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha tudsz olaszul, miért nem választasz egy latin nyelvet? Az egyik volt osztálytársam portugált vett fel minornak, neki nagyon tetszik.

Egyébként a ritka nyelvek megfelelő helyen sokkal többet érnek, mint mondjuk egy angol.

2011. jún. 27. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:
norvég
2011. jún. 27. 17:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha újlatint akarnék, akkor az a francia lenne, de mivel azt nem lehet választani kezdőként, így magánúton kezdtem el tanulni. Ez a két latin nyelv pedig pont elég lesz.
2011. jún. 27. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Svéd. Nekem nagyon szimpatikus nyelv, és nagyon hasonlít a többi skandináv nyelvhez :)
2011. jún. 28. 18:00
 7/7 A kérdező kommentje:
nekem a dán nagyon tetszik leírva a sok å æ ø miatt.
2011. júl. 2. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!