Milyen lovat válasszak, ha egy kezdő lovas vagyok?
Ajánlom a shagya arabot vagy a kisbérit, azok jól kezelhetőek, vagy egy jó félvért (nem muszáj fajta lónak lennie).
Sokat mondják, a jó lónak nincs se színe, se fajtája! Sok lovat próbálj ki, és vigyél magaddal egy olyan embert is akinek jó szeme van a lovakhoz, illetve jobb lovas (több szem, többet lát), így könnyebben kiszűrhetitek a nem kívánatos dolgokat. Feltétlenül ülj fel, akár többször is, hogy a tudásodnak legmegfelelőbb lovat válaszd ki, akivel fejlődhetsz is. Kupectől csak tényleg úgy vegyél lovat, ha van melletted hozzáértő.
Nem kell aggódnod a tél miatt, most is vannak olyan helyek ahol kitűnően lehet vágtázni, de azért olyan helyeken próbálkozz, amiket szárazon, hó nélkül is ismersz. Ha csapatba vagytok fontos a távolság, mert ilyenkor könnyebben megcsúszhat bárki, jah és patkolt lovaknál a hó összetömörödik a patában és egy elég kemény havas-jeges golyó formájában repül ki vágta közben (ha egy ilyet elkapsz az előtted menőtől, az nagyon tud fájni).
Ez nem fajta kérdése. A ló egyénisége határozza meg.
Szerintem se kapkodd el a lóvételt!!!
Na ettől ki tudok akadni...
Egy hülye kis gyerek lovat akar, hogy milyen jó lesz lovagolni, arról meg, hogy gondozni is kell, elfeledkezik.
Hát Istenem minek akarsz lovat venni?
A ló nem annyiból áll, hogy lovagolok rajta és kész.
A lovak etetni, itatni, futtatni, csutakolni, a boxát almozni és patkolni kell. El ne felejtsem, hogy mindez rohadt drága.
Minek neked ló, ha kezdő vagy? Egy lovat tapasztalt lovasok vegyenek.
Vááóó..
Tényleeg?? O.o -.-" -..-""""
Azért nem írtam le mindezt, mert ezzel mind tisztában vagyok, 7 lovas könyvet olvastam, közülük 4 az egészségükről, eltartásukról volt, a többi a fajtáról és ilyesmiről. Járok lovardába, több lovat is lovagolok, csak tudni szeretném, hogy melyik (szerintetek) az ideális fajta. -.-
Én a Shagya arabot és a Kisbéri félvértet ajnlom..nagyon jó lovak..és ez a 2 fajta amely álltalába minden "losportba megtalálhato"
Meg még talán a Haflingi..de az csak hobby célra inkább.
majd ird le h milyen lovat választottál..ha egyáltalán kapsz vagy találsz egy jó hátast.:D
Elöző vagyok.
Minden kép heréltett válsz..a kancák bakkolnak meg sárlanak,a heréltek nyugodtak és megbizhatoak.
szia!
hát szerintem:
kanca 8-10 év vagy a felett
magyar félvér->nyugodtak és kényelmes lovak.
ügető fajták(amerikai ügető(L):))-> ők azért jobbak a kezdőknek mert a kezdők nem olyan sokat vágtáznak de az ügetésük nagyon nagyon jó(persze a vágtájuk is)
sztem arab fajtát ne válassz...
ők eléggé makacsak,kicsit nehezebben kezelhetőek.
gidránt se sztem mert ha te még "kezdő" vagy akk nem biztos h elbírnál vele, mert ők elég kemények,menősek.
ezek az én tapasztalataim.
sztem mindenkinek más.
remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!