1/14 A kérdező kommentje:
Nem a 80-as évek Ladáira gondolok,hanem a maiakra,mint pl.a Kalina,a Granta,a Priora stb...
2012. aug. 31. 20:27
2/14 anonim válasza:
A kockák közül is vannak újak, nemrég fejezték be a gyártásukat. Nekem egy 2105-ösöm van, semmi baj nincs vele, szerelőt csak akkor látott, amikor vizsgáztatás előtt átnézettem, és a kopó alkatrészeket lecseréltettem.
3/14 Napkiraly válasza:
egy nagy hulladék, két hétig jártam egy 1994-es ladával amikor az tíz éves volt. Kormányzáshoz izom kell, indítóállás bal oldalt van, nem tudod hol a vége,a benzint zabálja és rohad. Az alkatrészek minőségéről hadd ne beszéljek, olyan tipikus orosz, hulladék. Oroszt csak fegyvert szabad venni,minden más szenny
4/14 anonim válasza:
Napkirály, jót kell kifogni, az enyém is 1994-es, nem rohad, egyáltalán nem zabál, sőt... Strapaíró anyagokból van, láncos motor stb. ez nem fog szétesni alattad. Abba meg aztán bele ne haljon az ember fia, hogy nincs benne szervó, úristen nem lehet tenyerezve bepattintani a parkolóhelyre, most mi lesz? -.-''
5/14 anonim válasza:
Ez a szervo dolog nevetséges =D ... Nekem a 2105-ben csapágyas segédirányító van ráadásul sport kormánnyal és tenyérrel betekerem bárhová :) ...Csak a jó alkatrészek valók bele a nevesebb megbízhatóak ;) . Csak egyszer megy el a szervo olajad aztán a két kezeddel nem mozdítod meg a kormányt ( rokonomnak múlt héten folyt el az olaj a szervoból megérte tekerni a kormányt =D rosszabb volt mint egy ladáé )... Az enyém egyszer nem volt meg furatva aztán túl van a 200e kilométeren és még mindíg van benne erő :P . 7 literrel elfurikázok vele 100-on és nem rohad (mert vigyázok rá) . Most jött el az a dolog hogy első futómű felújítás 30 ropi ,mégsem 200ezer =D mint a maiaknál :P
6/14 Napkiraly válasza:
Nem szervós kocsikkal járok amúgy :) 1500as motorral szerelt kombi lada volt (ez megmagyarázza a fogyasztással kapcsolatos tapasztalataimat), egy dolog tetszett benne, az a kézi benzinpumpa. Ha nem adtál elég gázt lefulladt,ha viszont úgy hagytad a lábad hirtelen megindult mint az állat (2012-es Ford s-max is ilyen mondjuk). A kormány holtjátékos volt (76ezer kilométernél). Nekem nem jött be
7/14 anonim válasza:
:) Igazából ez gazdájától függ hogy milyen az autó. Mert ha karban van tartva és odafigyelve rá meg néha alánéznek az aljának akkor semmi probléma vele. A motorját klasszul be lehet állítani(utána már nem kell hozzányúlni) viszont amit hozzá kapni után gyártott maszatokat hamar tönkremennek (nem mindegyik mert van jó gyártó is).Ha elviszed a hengerfejet optimalizáltatni akkor nem hogy többet fogyaszt de normál autózásnál 6-6,5-et fog enni. Tulajdonképpen nem egy nagyon kiforrott dolog a gyári ,de ha valaki kézbe veszi sokat kihozhat belőle lásd (Dcs turbó ladája 400 Lóval bár fogyasztási adatokat nem igen publikáltak még). Ezen kívül ha hengerenkénti befecsivel felszereled akkor fix a 6,5-es fogyasztása de létezett injectoros niva is gyárilag aminek a karbiján van 1db injector fej.Ezeket az autókat azért tervezték akkor hogy minden akadályt legyőzzön és ennek tekintetében a sivatagba vitték őket tesztelni és elég jól sikerültek ezek a tesztek (valahol még van is róla egy videóm majd előkeresem) :) . Na meg akkoriban nem volt drága a benzin mint most :)
8/14 anonim válasza:
azt kihagytam,hogy manapság gyártanak 2105 és 2101-es ladákat ugyan azzal a motorral szerelve mint a klasszikokat csak erre már gyárilag hengerenkénti befecsit tesznek ezáltal meg ugye nyomatékosabb is lesz meg kevesebbet fogyaszt . Azt sajnálom viszont hogy a Lada C koncepció nem került gyártásra . Pl a 2112-2113 lada jó konstrukció csak idomtalan kicsit =D e fölött már egyéb gyárral keverednek pl mint a kalina és miegymás keverték a renault és dachiaval stb stb
9/14 Napkiraly válasza:
elképzelhető,de ez egy első tulajos 76ezer kilométeres 10 éves autó volt (adaléknak annyit,ma este egy 1996os gyári állapotú nyugati kocsival élményautóztam egy jót). Az a Lada,amelyikről beszélek,a magyarország.hu szerint már nem is létezik.
10/14 anonim válasza:
A Ladánál 10 év nem kor, viszont sajnos sokan kihasználják, hogy elég igénytelen gépek, aztán mikor jó pár év ütés-vágás után elkezd széthullani, eladják. Ki lehet fogni lógó belű példányokat, de ha veszel egy jót, az nagyon meghálálja magát, olcsóbb a fenntartása mint egy másik autónak, erő is van benne. Az enyém lassan 19 éves, a világ végéig el mernék menni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!