Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A simson tényleg ilyen jó?

A simson tényleg ilyen jó?

Figyelt kérdés
Én lány vagyok és nem nagyon értek hozzá,nekem a robogó jobban bejön,bár azok is furák,mert ha egy ideig nem használom be se akar indulni :/ na de a simson tényleg ilyen jó mint ahogy el varázsolják páran? pl legyőzné a yamaha br 125-öst?Nekem keeway ry6 sportom van és ha ezzel megyek iskolába 100-as hogy a simsonosok abból fognak állni hogy piszkálnak miatta (mert hogy simson jobb) mit mondjak a simsonosoknak ilyenkor? :)

2012. aug. 29. 21:23
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát mondjuk egy simsint lehet erősíteni, meg egyszerűbb mint egy ilyen robogó. Igazából én is a simsont választanám, de a robogód sem rossz. Az meg hogy a yamahát legyőzné csak arcoskodás, a közelébe sem érne egy versenyen.
2012. aug. 29. 21:27
 2/46 anonim ***** válasza:
34%
Figyelj csak hasonlítsd össze a kettőt. A simson egy német munkába járós tragacs volt. És most sem több! A robogó viszont sokkal modernebb és csajosabb :D Elég gáz lenne suliban kétütemű kipufogógáz szagúan ücsörögni, mászkálni. :)
2012. aug. 29. 21:31
 3/46 anonim ***** válasza:
A szimó nem lánymoci, sztem robi miatt nem fognak szekálni.:D
2012. aug. 29. 21:32
 4/46 anonim ***** válasza:
75%
Robogóval annyit kell csinálni: Fiúk! Mutatok valamit, amit ti sosem fogtok a Simsonotokkal. *kulcs elfordít, finoman önindító megnyom, pöcc-rööf*
2012. aug. 29. 21:45
 5/46 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) aranyosak vagytok
2012. aug. 29. 22:04
 6/46 anonim ***** válasza:
40%
Nem hiszem hogy piszkálnának miatta... Aki azért piszkál mert robogód van az egy tahó. Egyik sem jobb a másiknál. 2 külön kategória. A robogó kényelmesebb (nem kell váltani stb...) , szinte gondozás mentes,. A Simson viszont jóval olcsóbb, könnyű szerelni ha elromlana, olcsón tuningolható és (szerintem) több élvezetet ad a motorozásból. Lánynak tökéletesen megfelel a robogó, de nagyobb városba már én is a robogót választanám a Simson helyett. Utolsónak: A Simsonom is így indul, csak nem önindítóval, hanem rá rúgok egyet. A jól beállított karbi és a tirisztoros gyújtás csodákra képes ;) Persze egy hét állás után ennek is kiszárad a karburátorából a benzin, mint a kérdező lány robogójából. Ilyenkor 2X rúgok rá.
2012. aug. 29. 22:08
 7/46 anonim ***** válasza:
17%

Nem, nem annyira jó a Simson, ha másért nem, akkor azért, mert 40 éves, elavult technológia. A maga idejében is csak középszerű volt, mostanra pedig gondolom nem kell ecsetelnem mennyire le van maradva.

Egy "gyári" állapotú simson semmilyen mai forgalomban lévő motort / robogót sem "győz le" - még a 4t-ket sem.

A gond ott szokott lenni, hogy a szimó tulajok hajlamosak a tunning rácsing felfúrt / 70 ccm-es / ilyen olyan gépüket hasonlítgatni a világ leggagyibb lelakott robogóihoz / motorjaihoz.

Az oka pedig marha egyszerű:

A kisebbségi komplexus. Akinek nem futja normális motorra, mit vesz: Simsont, mert olcsó és ugyan szerelni kell rendszeresen, mégis megfizethető az alkatrész hozzá. Persze valamivel igazolni kell, hogy miért pont simsont vett a delikvens és ilyenkor jönnek a dumák, hogy "az igazi motor, nem mint egy robogó" vagy "a váltás élménye" (haha 50 ccm-en). Meg persze előbújik 1-2 troll is, akik szerint 50.000 km meg sem kottyan egy szimónak blokkbontás nélkül, csak jó alkatrész kell bele illetve a "tesó ez fél litert fogyaszt százon csak repsol olaj kell hozzá" jellegű dumák is előkerülnek, ami kicsit hasonlót azokra a BMW-sekre, akik szerint 6 litert fogyaszt a 4.2-es 7-es bömbi.

De ez van, ezt kell szeretni.

2012. aug. 29. 22:13
 8/46 anonim ***** válasza:
14%

Na, a simsonosok már le is pontoztak :9

Tudnám honnan kerülnek elő ilyen gyorsan mindig.

2012. aug. 29. 22:26
 9/46 anonim ***** válasza:
78%

-"A maga idejében is csak középszerű volt" mostanra pedig gondolom nem kell ecsetelnem mennyire le van maradva. "

Mutass kérlek a keleti blokkban ennél jobb 50 ccm-es segédmotort, ami elérhető volt az emberek számára ha már azt írod hogy középszerű volt a maga idejében.

-Egy "gyári" állapotú simson semmilyen mai forgalomban lévő motort / robogót sem "győz le" - még a 4t-ket sem.

Ezzel vitatkoznék. Már többször kipróbáltam a Simsonomat, egy Tauris Mambo ellen (kínai 2 ütemű, folytások kiszedve). A Simson mindig győzött. Gyorsulásban a robi csak egy kicsit maradt le, de amikor az (Tauris) már elérte a végsebességét ez (Simson) még húzott. A Simsonom egyébként gyári állapotú, igaz fúrva már volt, de tuning nincs rajta. 15-ös lánckerékkel 4 sebességes váltóval.

-"az igazi motor, nem mint egy robogó"

Hát igen. Van rajta kuplung meg váltó. Egy igazi motoron ezek mind megtalálhatóak, egy robogón viszont nem.

Egyébként próbáltál már robogóval földúton menni? Hááát elég szar.

-"a váltás élménye" (haha 50 ccm-en).

Van aki nem csak a gázt meg a féket szereti húzni...

-"Meg persze előbújik 1-2 troll is, akik szerint 50.000 km meg sem kottyan egy szimónak blokkbontás nélkül, csak jó alkatrész kell bele"

Hát ha nem is 50.000 kilómétert, de 61 ezret biztosan: [link]

-illetve a "tesó ez fél litert fogyaszt százon csak repsol olaj kell hozzá" jellegű dumák is előkerülnek, ami kicsit hasonlót azokra a BMW-sekre, akik szerint 6 litert fogyaszt a 4.2-es 7-es bömbi.

Hát erre csak egy cikket tudok belinkelni, mert én még nem mértem: [link]

2012. aug. 29. 22:37
 10/46 anonim ***** válasza:
UI: Nem én pontoztalak le. Nem szokásom.
2012. aug. 29. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!