Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mindenki kamuzik az autója...

Mindenki kamuzik az autója fogyasztásáról?

Figyelt kérdés
Kellett egy második autó, semmi más nem volt az elvárás mit hogy keveset fogyasszon, max. 500e-ig, ne legyen nagyon lepukkant. Hosszas kutatás után arra jutottam, hogy a Peugeot 106 1.5D (vagy a Saxo, de az ugyanaz) a legkisebb fogyasztású ezekkel a paraméterekkel. El is járok vele 4,5-el. Namost ha ezt elmondom valakinek akkor BIZTOS hogy az ő autója, de legalább a haverjáé vagy az apjáé kevesebbet fogyaszt. Hiába kétszer akkora, vagy benzines. Volt egypár autóm, meg cégesekkel, modern dieselekkel is sokat jártam, de ezt a fogyasztást megközelíteni sem tudtam.

2012. aug. 13. 20:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én is hallottam már legendákat, 5 litert fogyasztó Honda CRXet, de úgy, hogy közben 2 liter olaj 5000en:D

Nem tudom, mire jó az önámítás, meg mások kábítása, attól nem lesz olcsóbb az üzemanyag és az autó sem fog kevesebbet kérni.

2012. aug. 14. 11:26
 12/20 anonim ***** válasza:
Tipikus magyar szokás, az a ki tud nagyobbat mondani...:D 'ÚÚ hallod de az én xy spanom húgának a voltpasija Camaroval jár, és még tankolni sem kell bele...' Na ilyen sokszor van, de ezt te is tapasztalod, hogy mindig rákontrázunk a másikra, néha én is van, hogy csakazértis nagyobbat mondok... Egyszerűen belénk van kódolva. Mondjuk engem nem érdekel a kocsim fogysztása... Najó mostmár kezd, mert tankolás után bankba megyek, hogy legyen pénzem ebédelni, de anno nem érdekelt, hogy most fél literrel kevesebb a józsinak...
2012. aug. 14. 12:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Mindenki mindenben hazudik.
2012. aug. 14. 12:48
 14/20 A kérdező kommentje:

A Lupo fogyasztásával nem is vitatkoznék, hiszen azt eleve arra gyártották, hogy minimál fogyasztása legyen. Mondjuk nem is az 500 ezres kategória.

Nem érdemes ez túlpörögni, attól még senki nem lett gazdag, hogy keveset fogyaszt az autója.

2012. aug. 14. 12:52
 15/20 anonim ***** válasza:
A kedvencem, hogy a nagyköbcentis autók tulajdonosai 1 fogyasztást ismernek: autópályán 140-el. Elmondják, hogy 9 liter, míg egy 1.2-es Corsa is eszik ennyit ennyivel, szóval akkor hülye aki Corsát vesz.
2012. aug. 14. 14:36
 16/20 anonim ***** válasza:
attól is függ hogy tél vagy nyár, vagy ki a sofőr: )
2012. aug. 14. 14:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a fedélzeti számítógépek is meghülyítik az embereket ebből a szempontból. Tavaly nyár egy út során már nagyon híján voltunk a benzinnek, és az istennek nem akart benzinkút következni. Beálltam az autópályán egy kamion mögé, kb. 70-80-nal haladtunk, és 4,2 litert írt ki az 1,6-os benzines Golf fogyasztásmérője arra az útra. Ja, és minden apróságot kikapcsoltam (lámpát is - ez amúgy 20 km alatt 0,4 literrel csökkentett az átlagot!). Na, azóta anyám meséli, hogy ennyit fogyaszt az autó... én azért egy litert még hozzászámolnék simán. Szóval irreális körülmények között a pontatlan fedélzeti adatok megvezethetik a hozzá nem értőket.
2012. aug. 14. 17:15
 18/20 anonim ***** válasza:

én a fedkomp. által mértet mondom mindenkinek, és addig jó a vérnyomásom amíg el is hiszem :)

volt már sokféle rekordunk, többnyire 5l-rel eljárkálunk városban, 1.6-os tdci motor van a drágánkban :)

országúton tudja a legjobbat produkálni, ott 4.5öt szokott mutatni, de autópályán sem vészes, max 6.5.

előtte 1.5ös benzinesünk volt, az gyakran benyelte a 9et is, szóval ez a verda egy megváltás. azóta vagyok dízelbvzi, ha az első autóm nem is, de a második tuti valami dízel lesz :)

amúgy általában nem hat meg, h kinek mennyit eszik az autója, nem én fizetem :P

2012. aug. 14. 17:40
 19/20 anonim ***** válasza:

"de nagy átlagban soha senki bármilyen batár kocsija volt, nem mondott 10 liternél többet."

Az én összátlagom 37500km-en 10.22l/100km, ez kb 65% autópálya a többi országút és város. Nem fogod elhinni 1700 kilós automata 2.8 biturbo benzines :)

Igaz ehhez hozzátartozik, amikor többet megyek városban, akkor megy felfelé ez rendesen. Ha csak Pesten belül mozgok akkor 15-21 között van a fogyasztás.

2012. aug. 14. 19:31
 20/20 anonim ***** válasza:
jó hát régebben mikor a társaság 1.8-2 literes autói kerültek szóba, meg a 8-10 literes fogyasztás, akkor az egyik arc elkezdte mondani hogy az ő A8 4.2 quattro-ja 7 literrel elmegy, ha nem nyomja neki :D most erre mit lehet mondani? Kár is vitába szállni ezekkel, rá kell hagyni, és témát váltani
2012. aug. 14. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!