Simson vs Robogó!?
Most folyamatba van a jogsi már nincs sok hátra de nem tudom,hogy simsont vegyek vagy robogót! Nekem a simson annyiból tetszik jobban,hogy kicsit motorosabb a fílingje!!
Kinézetre legalább is!! Meg ismerőseimnek van párnak és azt mondják inkább a simson mert váltós nem fogyaszt többet mint a robogó sőt (nem sértésnek szántam csak most azokt emeltem ki amiből a simson jobban tetszik...)
Ha nem akarsz magaddal kitolni akkor robogó.
Márcsak a megbízhatóság miatt is a robogót ajánlom. Arról nem is beszélve hogy keverékképzős, nem neked kell keverned az olajat a benzinbe.
Ha váltós motort szeretnél később az 50-esek közül akkor meg van egy rakás enduro, supermoto...
Azok erősebbek mint a simson.
Volt simsonom régebben és nemrég pedig mentem egy 50-es supermotoval. Össze se lehet hasonlítani a kettőt.
A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 11/15 tegnap 22:06
Az nem igaz hogy amelyikbe kevered az olajat azzal kevesebb a gond.Ez max akkor igaz ha vadi új qa gépezet.
Nos robogóknál ami előfurdult már velem:Az olajzása elromlott többet nyomott ettől dzyuvás volt nagyon a kipufogóm szinte 2 hetente moshattam a légszűrőmet mert az olaj azt is telenyomta.Aztán jött már le út közben az első váltónál a tárcsa(nemrég egy ismerősnek is ez volt a baja)-ezt azért annyival nem lehet lerendezni hogy nem volt jól lehúzva.Aztán amikkel még problémám volt a visszacsapószelep.Csúnyán beletört kétszer is amíg ki nem cseréltem karbonlapra,mondhatom nagyon örültem hogy emiatt kellett széthúznom a blokkot.Aztán ghagyott még ott a robogóm azért is mert besült, a dugattyú egyik gyűrűjéből letört fél centis darab aztán szevasz,pedig nem huzattam és full szintetikus olajjal jártam nem arol 2t-vel.Amúgy az arol 2t miatt sültem be egyszer,mertr nem volt más olajom .
robogóval még álltam meg azért mert elszakadt a hajtás szíjam benne(nos az hálistennek volt egy tarcsiba)
Ja és amit évente ráköltöttem az többe került mint amit az mz-re költöttem.
Nos a simson jóval egyszerübb a szerelhetősége,kevesebb dolog megy benne tönkre,és mivel hogy tankba kevered a nyálat így kevesebb az esélye hogy besül ha az olajzód megadja valamiért magát(sok helyen olvasgattam).
Alkatrészek is olcsók,és a fő hogy lehet váltabni és motor kinézete van :)
Jó de az az igazság,hogy nem akarok ilyen könnyen kezelhető robogót,váltani akarok és szerelni is megtanulni meg egyben azért égni se akarok az utcán! Szerintem az lesz,hogy veszek egy simsont és ha esetleg sokan mondják,hogy gáz kicsit kinézetre feldobom!! Amit legelőször belinkeltem képet egy olyasmit csinálok már nem rossz szerintem!
(nekem amúgy sincs bajom a simsonnal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!