Kismotor etanollal? (E85)
A gond ott van hogy az etanolban nem oldódik az olaj :/
Megoldani úgy lehet hogy kiszámolod hogy pl 10 liter benzinez mennyi olaj kell. És bekevered, de nem 10 hanem csak 1 liter benzinnel. Aztán felöntöd a már kész keveréket 9 liter etanollal.
Úgy jól oldódik a cucc.
Bár azt nem tudom hogy ha sokáig állni hagyod akkor leülepszik-e az olajos benzin.
Én ilyesmi keveréket tanktisztításhoz használtam, 1 napig állt és látszólag nem ülepedett le :)
(és a dzsuvát elég szépen kihozta a tankból)
Ja és egyébként akármit is csinálsz vele etasnollal többet fog enni a gép.
Annak kisebb az égéshője, meg egyebek, szal több kell belőle.
De lehet hogy pár forinttal olcsóbban jössz ki belőle.
Szevasztok!
Annyi a lényege hogy a karburátorban a főfúvókát kicseréled nekem 80- helyett kellett 90 vagyis min:10% nagyobbra kell cserélni aztán a súbertűn a 4. "ricnibe" kell rakni főlülről,a levegő csavart ütkzésig és vissza negyedet de igazság szerint majd ezt érezni kell a moci hangján hogy melyik tartományban forog ki jól. a gyertya hézagot összeütni 0,3-ra legjobb hézagmérővel mérni és ennyi tulajdonképpen. nekem jobb lett a robogó gyorsulása és a végsebesség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!