Gáz hogy személyautóval főúton 80 km/h autópályán 105 km/h val szoktam általában nyomni a gázt?
Igy érzem legjobban magam biztonságban
24/F létemre?
Nem gáz, amíg lehúzódsz mikor előzni akarok és nem a belső sávban nyomod a 105-öt.
Ellenkező esetben villogni és mutogatni fogok. :D
gáz mert főúton 90el autópályán meg 130al lehet haladni.indokolatlanul 5%al mehetsz lassabban mint az engedélyezett sebességhatár.ez buktató KRESZ vizsgán is egyébként és akár a rendőr is megbüntethet érte(sztem letojja,de elvileg).
a személyes véleményem a tapasztalatom alapján az ha nem tartod be a sebességhatárt +10% akkor SOKKAL INKÁBB veszélyben vagy mintha 90es táblánál 100al mennél,mivel mindenki aki haladna és akadályozod előzni fog és a balesetek ált. ilyenkor történnek,főleg ha van egy sietős majom mögötted aki belekezd egy bizonytalan előzésbe aztán mikor nem sikerül neki egyszerűen belédrántja a kormányt hogy elkerülje a frontális ütközést.te meg lerepülsz az útról ha nincs szerencséd pont egy fának és annyi voltál.
Nekem ez a tapasztalatom,és valószínűleg ha én előznélek és így alakulna a helyzet én is beléd mennék h elkerüljem az ütközést --mielőtt leszólnál 2szer láttam már ilyent az életben,abból mindkétszer a leszorított(TE) autósok törtek rapityára.az egyik esetben egy suzukis nő -ő meg is halt.a másik esetben meg ha jól emlékszem egy ford volt nekik csak a kocsijuk tört össze,de az nagyon.
Autópályán addig oké, amíg nem kezd egy nyerges előzni kicsit belengetve, vagy nem kell neked megelőznöd egy teherautót 105-tel, közben megérkeznek a seggedbe 160-nal.
Főúton meg veszélyesebb a 80, mint a 90. Ennyinél a többség meg akar majd előzni, amivel előbb-utóbb te is balesetveszélybe kerülsz, ha nagyon türelmetlen vagy tapasztalatlan emberrel kerülsz össze.
Egyébként az a baj hogy az összes gép km-órája felfele csal, rossz esetben a 80/105 lehet akár 75/95 is. De mondom ,engem nem zavar, amíg nem tartasz fel.
Viszont a felezővonalon 90-es táblánál negyvennel közlekedő emberkéktől agyvérzést lehet kapni.
mondjuk főúton tényleg mehetnél inkább 90-el érzetre nem sok különbség de a mögötted jövőt csak enni fogja az ideg hogy miért nem lehet egy kicsit gyorsabban menni. és ne azért menj gyorsabban hogy ne idegesítsd a mögötted jövőt hanem azért hogyha esetleg türelmetlenebb fajta akkor idegességből belekezdhet egy olyan előzésbe amit nem fog tudni befejezni és lehet hogy téged is összetör.
nem is olyan régen láttam: a sor elején ment egy Renault amit egy öregasszony vezetett és egy szép hosszú sort tartott fel (igaz ő kb. 70-el ment) mögötte ment egy Audi az Audi mögött pedig én szóval elég jól láttam a történteket. az Audis elkezdte megelőzni a nénit csak a marhája azt nem vette észre hogy szemből jönnek. ha a szembejövő nem húzódik le az út szélére időbe akkor egy nagyon csúnya baleset lett volna a vége.
Ha az előzésből baleset lesz, az a legkevésbé az előzött hibája. Ha valaki nem képes megelőzni egy másik autót, attól el kell venni a jogosítványt. Nincs olyan szabály, hogy az előtted lassabban haladót kötelező bármi áron megelőzni.
Ha pedig valaki egy 80-nal haladó előzésekor balesetet okoz, az ugyanúgy balesetet okozna, ha 90-nel haladna előtte a kérdező, mert aki olyan türelmetlen és idegbeteg, hogy előzési kényszere van, annak a 90 is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!