Az árthat a kocsinak ha mondjuk 10órán keresztül egy helybe járatom a motorját mert pl dugóban állok az autópályán (és ha még megy a klíma meg a lámpák meg ilyen terhelések)?
Már hogyan ártana neki rendeltetés szerűen?
Egyszerűen csak használod, ami miatt hamarabb öregednek az alkatrészek. Ez így van jól kitalálva.
Két dolgo van igazából amire figyelned kell, mégpedig
-A motorhőmérsékletre, mert ugye áll az autó és nem éri menetszél a hűtőt -> a ventillátornak kell egyedül hűteni.
-Az akku feszültségre, mert alapjáraton a generátorok hajlamosak gyengébben teljesíteni és így lemerülhet az aksid a fogyasztók miatt.
Egyébként az, hogy 10 órán át ketyeg a motor, nem kellene hogy megerőltesse.. Én csak attól félnék, felforralja a vizet a hőségben. Ha túlmelegszik a víz, le kell állítani, a ventillátor vissza fogja hűteni álló motorral a vizet 80°-ra utána be lehet indítani.
Köszi, én is ilyenekre gondoltam, most h jön a meleg idő kezd aktuális lenni a dolog.. bár mostanába nincsenek olyan nagy dugók mint tavaly..
Eddig 1x volt h 3 órát kellett állni 1helybe pályán vmi baleset miatt aztán pont akk volt a legmelegebb a nyáron (kb 40 fok).. de a kocsik között lehetett 60 is és nem lett ilyen baj szerencsére. :)
Egyszer-egyszer kibírja, de nem hinném, hogy 10 órát egy helyben állnál. Ha baleset miatt beáll a pálya, akkor elég szakaszosan üzemeltetni a motort, ha klímára van szükséged.
A problémát egyébként inkább a kenés hiánya jelentheti, mivel alapjáraton még nincs olyan nagy olajnyomás, mint amire a motort tervezték.
Előre nem tudni mennyi lesz de ha már 5 percnél hosszabbnak tűnik akkor le szoktam állítani, persze csak ha nincs szükség a klímára, világításra, fűtésre v ilyenekre..
Mert azért ablakot leengedni ilyen helyzetben nemnagyon lehet mert az alap melegre még rájön a többi kocsiból kiáramló meleg, tehát elég elviselhetetlen ilyen időbe mint ami most is van...
Ilyenkor jönne jól 1 hibrid :) (minden működik és a motor mégsem jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!