Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Chiptuningtól megnő az autó...

A Chiptuningtól megnő az autó fogyasztása?

Figyelt kérdés
(Pl plussz50-60le)

2012. júl. 3. 18:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Talán nem, ha ugyanúgy pörgeted, ugyanannyi gázt nyomsz, ugyanúgy váltasz, azaz egy fikarcnyival se kérsz több lóerőt...

Akko meg minek a tuning??

2012. júl. 3. 18:19
 2/10 anonim ***** válasza:
megnőhet. de ez autó és tuningfüggő is.
2012. júl. 3. 18:25
 3/10 anonim ***** válasza:
pl. azért, mert van amikor átlagosan használod a kocsit a 7köznapokban stb., de amikor helyzet van, vagy előzésnél akkor jóljön plusz 20-30%, szerintem nem egy bonyolult elképzelés... ennyi erővel minek lambo annak, aki nem állandóan padlógázon közlekedik vele, hanem néha lassabban is megy vele, ha nem használja ki állandóan az 500 lovat minden másodpercben akkor minek?
2012. júl. 3. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Általában meg szokott nőni, mert csodát nem lehet tenni. A chiptuninggal foglalkozók által előszeretettel emlegetett "rejtett tartalék" nincs akkora, hogy érzékelhető teljesítmény-növekedést lehessen csökkenő fogyasztással produkálni és az "optimalizálás" című játékot sem viszik túlzásba.

Vagyis itt is a régi szabály érvényes: ha nagyobb teljesítmény kell, akkor azért több üzemanyaggal kell fizetni. Mondjuk ezt a plusz 50-60 lóerőt nem tudom, milyen motorból szeretnéd kihozni, de ha valami nem túl erős szívómotorral próbálkozol, akkor rögtön felejtsd is el, mert csak chiptuninggal nagy mértékű teljesítménynövelést kizárólag feltöltött motorokon lehet elérni.

2012. júl. 3. 18:41
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

itt meg lehet nézni hogy chippelve mennyivel lenne erősebb az autód.

az +50-60 lóerőt tényleg felejtsd el. ahhoz mást is kell tuningolni.

legjobb esetben is 20-25 lóerő többletet ad. persze az se rossz de én szerintem ha szükséged van arra az erőtöbbletre akkor egy olyan autót kell venni ami tudja is azt teljesíteni.

2012. júl. 3. 22:06
 6/10 anonim ***** válasza:
pl egy gyárilag 240LE-s Leon Cuprából az OCT 315LE-t csinál csak chippel. Elvileg nem nagyon nő a fogyasztás dieseleknél azt mondják csökken.
2012. júl. 3. 22:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem nő a fogyasztás,ha nem használod az autót állandóan a határain. Normál,átlag tempóval még kevesebb üzemanyaggal is kijöhetsz,hiszen egy erősebb motor hordja ugyanazt a terhet. A gyakorlatban : két autómban volt chiptuning , az első egy 102 lovas 1.9dCI Megane , chip nélkül a fogyasztásom 6.6 liter/100km körül volt, chippel 5.9-re jött le,érzékelhető teljesitménynővelés csak a felsö fordulatszámtartományban volt, leirás szerint 125 LE-nek kellett volna lennie,soha nem mértük le. Jelenleg egy 131 lovas PD passatot nyúzok, ebben Kollár Szabi irta át a vezérlést ,elvileg 166 LE kröül van,nem mértük ezt sem. Fogyasztás ugyanannyi,mint előtte,de kaptam mellé egy érezhető teljesítménynövekedést már 2.000es fordulattól - cserébe egy turbót lerúgtam már az autóról.
2012. júl. 3. 23:09
 8/10 anonim ***** válasza:
lehet +50-60 lóerő, mert azonos jellegű motorknál ugyannaiy %-ot dob, pl modern turbodizelknél 25-30 %-ot. nem írta a kérdező, hogy milyen autó, tehát egy 530-as dízel bmw-nél, vagy 3.0 tdi audi-nál gyári 230 lóerő-ből ha "csak" 25 %-al növekszik a teljesítmény, azis 280-290 lóerő, ergo máris majdnem 60 lóerőt kaptunk, nem csak 100 lóerős kocsikból áll a világ... másrészt meg a rejtett tartalék az pont az, hogy többlet többletüzemenyagot kap még a motor, amit gyárilag kicsit visszavesznek, miaz hogy a rejtett tartalék kiaknázása nem okoz érezhető teljesítménynövekedést fogyasztásnövekedés nélkül? Nem hülyék a tervezők, hogy gyárilag elrontsák a befecskendezést, nem az optimumra hangolva, és majd a chippelő mesterek meg ugyanannyi benzinből kiaknázák a tartalékot? Ezt félreértette aki itt előttem írta. Másik meg hogy ha ugyanúgy használod, akkor ugyanannyit fogyaszt kb., csak chiptuning után megvan a lehetőséged hogy mégegy kicsit kivegyél a motorból, kisebb fogyasztás esetleg amiatt van, mert optimalizálják az itteni átlaghőméársékletre, benzinminőségre, ellentétben a gyárban, ahol mondjuk úgyvan belőve a befecskendezőrendszer, hogy a világ minden táján elmenjen, és azt a gyárilag megadott értéket tudja produkálni
2012. júl. 4. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:
nem túl erős szívómotorból is ki lehet hozni +50-60 lóerőt, csak szét fog hullani néhány km alatt :) nade addig...megy mint a meszes :D
2012. júl. 12. 04:31
 10/10 anonim ***** válasza:
utolsó, chip tuningról van szó, nem teljes motorátépítésről...
2012. júl. 12. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!