A Chiptuningtól megnő az autó fogyasztása?
Talán nem, ha ugyanúgy pörgeted, ugyanannyi gázt nyomsz, ugyanúgy váltasz, azaz egy fikarcnyival se kérsz több lóerőt...
Akko meg minek a tuning??
Általában meg szokott nőni, mert csodát nem lehet tenni. A chiptuninggal foglalkozók által előszeretettel emlegetett "rejtett tartalék" nincs akkora, hogy érzékelhető teljesítmény-növekedést lehessen csökkenő fogyasztással produkálni és az "optimalizálás" című játékot sem viszik túlzásba.
Vagyis itt is a régi szabály érvényes: ha nagyobb teljesítmény kell, akkor azért több üzemanyaggal kell fizetni. Mondjuk ezt a plusz 50-60 lóerőt nem tudom, milyen motorból szeretnéd kihozni, de ha valami nem túl erős szívómotorral próbálkozol, akkor rögtön felejtsd is el, mert csak chiptuninggal nagy mértékű teljesítménynövelést kizárólag feltöltött motorokon lehet elérni.
itt meg lehet nézni hogy chippelve mennyivel lenne erősebb az autód.
az +50-60 lóerőt tényleg felejtsd el. ahhoz mást is kell tuningolni.
legjobb esetben is 20-25 lóerő többletet ad. persze az se rossz de én szerintem ha szükséged van arra az erőtöbbletre akkor egy olyan autót kell venni ami tudja is azt teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!