99-es Suzuki Swiftet szeretnék megvenni. Ez lenne az első
autóm. Milyen tipushibái lehetnek, mire figyeljek oda?
Rozsdásdást kívülről nem látni. A motor csillog villog
le van mosva.
ha csillog villog a motor, akkor ott valamit nagyon el akarnak titkolni.
2012. jún. 9. 09:20
Nekem is 99-es Swiftem van...sokat gondolkoztam,de nem jut eszembe semmi komoly típushiba.
Ellennőrizd a gumik nyomását!:-)
2012. jún. 9. 09:21
3/23 A kérdező kommentje:
nekem is gyanús, hogy olyan tiszta a motorja.
A PCV szelep ha tönkre megy akkor azt leszokták csak kötni. Az össze tudja rondítani a szívócsonkot. Te is meg tudod nézni. A szelep fedél hátsó részén van. Egyébként a kartergázt engedné vissza ez a kis szelep. Ha tönkre megy és kiveszik akkor nem vissza engedi, hanem rá megy a szívócsonkra az olajos trutymó. Lehet hogy a tűzkarika se tömít már úgy mint kéne. Esetleg szelepfedél tömítés, bár az nem valami gyakori.
A swifteknek pont a motorja az ami örök élet+ 1 nap. Lehet hogy csak gondos gazdája van.
2012. jún. 9. 11:16
Ne vegyél Suzukit első autónak, pláne ilyet, aminek le van mosva a motorja. Tuti, hogy valami nem oké, aztán költhetsz rá
2012. jún. 9. 12:58
Ha lemosták a motort akkor ott nagy valószínűséggel valami svindlisség van! Nézd meg, hogy nem volt-e megbontva. Lehet, hogy vezérműszíj szakadása volt már. Vagy nézd meg, hogy nincs-e alatt valahol olaj folt. Egyébként mennyiért adják és milyen felszereltségű? Ha beindítjátok nem okád kékes-fehéres színű füstöt?
2012. jún. 9. 21:09
Ez igen!
Gyakorlatilag mindenki CSAK dzsuvás motorral vehet meg egy autót?
Az ember már nem is gyanakodhat,hogy esetleg a tulajdonosa nem volt valami igénytelen állat? XD
Baj van a világgal...
2012. jún. 9. 21:16
Ha mondjuk egy gyönyörű szép Mercedes lenne, akkor rendben, de egy suzukira valóban nem szokás ennyire vigyázni, hogy motort mosnak. Pláne igy h elakarják adni.
2012. jún. 9. 21:29
Valóban..igazad lehet.
Valószínűleg az is így gondolkodhat,aki anno 6 évig fizette a részleteit..
2012. jún. 9. 21:37
Azoknak az emberek a legtöbbje akik elakarják adni a kocsijukat, már magasról szarnak apróbb szerelésekre, javításokra is. Nem hogy még gondosan elkezdje lemosogatni a motort is. Egyébként meg 50-50 % az esély. Vagy tényleg ennyire gondos volt a tulaj, hogy még a motorját is rendszeresen kitakarította (vagy legalább is az eladásra), vagy valamit elakar titkolni. De ez akkor is egy szemet szúró tényező! Át kell nézni az autót tüzetesebben is és akkor kiderül, hogy mi is az igazság! DE remélem, hogy az előző hozzászólónak lesz igaza, és tényleg csak a gondoskodás miatt volt.
2012. jún. 9. 23:02
Kapcsolódó kérdések: