1 hete vettem váltós motort (yamaha tzr 50) és van egy kis gondom váltással. Mit ronthatok el? Bővebben lent
Figyelt kérdés
Na tehát, felfele már egész jól, mondhatni zökkenőmentesen váltok ám pl. kanyarnál mikor lassítani kell és3-asból visszarakom 2-esbe a motor felbőg és tudom hogy valamit rosszul csinálok.Mondták már többen is hogy ezt meg kell érezni , de nekem ez valahogy nem sikerül.Leírom a folyamatot hátha meglátjátok a hibámat:Megyek 3asba jön a kanyar kellőképp lelassulok leveszem kezem a gázról kuplung, 2esbe le, kuplung visszaenged és ilyenkor van az a furcsa hang.Remélem érthető voltam és tudtok segíteni.Vároma válaszokat,köszi.2012. jún. 1. 18:54
1/5 anonim válasza:
Felugrik a fordulatszám?
Ez tök normális mivel 2 be rakod vissza ezért feljebb megy a fordulatszám és dolgozik a motorfék. Nem csinálsz semmit rosszul.
2/5 anonim válasza:
Amikor leveszed a kezed a gázról, előtte húzd vissza, mert lehet beragad!
3/5 anonim válasza:
Mész 3-asba 70-el, ha lassítani kell kuplung be, fékezel annyira amennyire kell, beteszed kettesbe, kiengeded a kuplungot és kész. Ha pedig nem kell annyira lassítani, akár hármasba mehetsz is tovább.
4/5 anonim válasza:
A megoldás egyszerű: tök feleslegesen váltassz vissza!
5/5 anonim válasza:
Na ja, lehet az van amit az utolsó mondd. Feleslegesen rakod vissza néha és nagyon felpörög. Ne rakd vissza egy bizonyos fordulatszám alatt. Pl megnézed, hogy 3ban 5 ezernél már gyenge a gép, erőlködik és amikor látod, hogy ez alá visszamegy vagy nagy valószínűséggel vissza fog, akkor lejjebb váltasz egy fokozatot. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!