Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Évvégi biztosító váltással...

Évvégi biztosító váltással kapcsolatban, ha évközben balesetet okoztam, de valószínűleg nem érvényesítették jelölni kellene?

Figyelt kérdés

Az idei évben 2 pici buta balesetet okoztam.

Az egyiknél egy audis feltartott mikor siettem a pályaudvarra, mikor megelőztem volna rátaposott a gázra, nehogy megelőzzem (intelligencia az van) és mikor visszatértem a sávomba picit megkaptam bal hátulról. Fószerunk mondta hogy lehet elintézi papír nélkül. Telefonált egyet, azt mondta nem tudja valszeg ezért töltöttünk papírt. Azóta (több mint fél év) se jött papír a biztosítótól, valószínűleg nem érvényesítette. Gondolom saras a kocsija így jobban járt így.

Második eset a hónap elején történt, araszolva kanyarodtunk egy kereszteződésnél, előre néztem, előttem lévő meg lefékezett. Kb 5-el megnyomtam. Én kocsimon semmi baj nem lett, övén is kb egy ujjnyi karc (abból is az észrevehetetlen típusú), lehet már rajta volt, de csávónk irtó bunkó köcsög volt, így papírt irtunk. (volt már hogy belém jöttek hátulról egy régi bogárral, az én kocsimon egy karc lett csávóén sokkal több kár lett. Mondtam hogy menjen nyugodtan tovább, így is lett elég baja...)

Mivel elképzelhető hogy kiröhögik mikor meg akarja javítani, vagy belátja hogy ezért felesleges 1 hétre megválnia a kocsijáról, így lehet ő sem érvényesíti a lapot.

Tehát, ilyen esetben mikor most biztosítót váltok, jelöljem a hibát? Vagy mi van akkor, ha nem írom be, hogy balesetet okoztam? Később ha kiderül hogy érvényesítette, akkor úgyis átrak a biztosító más kategóriába és ugyan ott vagyok. Ha pedig nem érvényesíti akkor feleslegesen fizetek többet jövőre.

2011. nov. 21. 11:09
 1/5 Antimod ***** válasza:
Ha jól tudom, a jelenlegi biztosítódtól le lehet kérni ezeket (ha vannak egyáltalán).
2011. nov. 21. 11:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Astra biztosítónál van megkötve. A weblapon nincs olyan rész, ahol ezt ellenőrizni lehetve, viszont lehet számoltatni váltásos díjat, ott azt írja hogy B2-ből B3-ba fogok lépni. Ebből azt gondolom, hogy egy kárról sem tudnak.

Tehát mennyi idő, amíg a kár követelés eljuthat hozzájuk? A második fószer ha komolyan gondolta és kijavíttatja a piszkot, akkor még azon a napon elment bejelenteni.

2011. nov. 21. 11:46
 3/5 Antimod ***** válasza:
Én egyszer okoztam balesetet, két és fél hónappal később történt meg a kifizetés. Tehát gondolom még hamarabb lett bejelentve. Arra már nem emlékszem, mikor kaptam én az értesítést.
2011. nov. 21. 12:00
 4/5 anonim válasza:
töltsd ki úgy a kalkulációt, ahogy jónak látod, az új biztosítód úgy is korigálni fog ha lekéri a mabisztól a kártörténetidet
2011. nov. 24. 13:31
 5/5 A kérdező kommentje:

és az ár mi szerint fog változni?

Jelenleg B2-ben vagyok. Most ugye megkötök egy szerződést, ez 18-19eFt/év körül lesz.

Jövőre ugye b3-ban leszek, de a tavalyi kár miatt vissza megyek B1-be. Ekkor mekkora áremelkedés lesz?

Mint ha most úgy számolnám ki a kötelezőt jövőre, hogy most a0-ban, jövőre b1-be leszek? Vagy a biztosítók többel emelnek egy tavalyi kár miatt?

Sajnos sehol nem látok erről infót :(

2011. nov. 24. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!