Autóval elütött kutya esetében fizet valamit a biztosító?
Lakóterületen belül történt az eset.A kutyát vagy kergették vagy macskát láthatott olyan tempóban ugrott az autó elé a sövény mögül.
50-100 ezer forintos kár keletkezett.
Ebben az esetben biztosító fizet?
Ha meglenne a kutya gazdája, akkor az ő felelőssége hogy a kutya eléd ugott. Az ő felelősségbiztosítása (ami általában lakásbizt-ban benne kell hogy legyen) alapján ki kell a te károdat fizetni.
Ha nem tudod ki a kutya gazdája, akkor semmit nem tudsz tenni.
14:08-as vagyok!
Ja bocs lemaradt: ha van Casco bizt-od akkor fizet a biztosító.
Hát én nem tudom.. ha elütnék egy kutyát, első lenne, hogyha még menthető, akkor irány az állatorvos vele. Inkább befékezek, hogy ne üssek el se kutyát, se macskát, se semmit és jöjjenek belém, minthogy sérülést okozzak egy állatnak.
Az én kutyámat is elütötték az autópályán (megijedt szilveszterkor és elszaladt arra), otthagyták. Szétszakadt a háta, látni lehetett a gerincét. A fejét is hozzácsapta a kocsihoz, nem hallott, nem látott utána. És ha nem megy arra egy kedves nő, aki hazaviszi és utána értesít minket, akkor soha többé nem látom a kutyámat (és így is 4 napot töltött kint a hidegben). HIába a sok és költséges állatorvosi kezelés, meghalt. Ha az a barom elviszi orvoshoz akkor még élne.. Gusztustalan.. Az autó egy tárgy, az állat pedig élet!
"Még jó hogy a kocsit sajnálja!"
Én is a kocsit fogom sajnálni amikor áthajtok any*don ;)
Ha megvan a gazdája és van lakásbiztosítása, abban pedig bennefoglaltatik a kutya, akkor fizet a biztosító. Ha nincs biztosítás vagy nem fedezi a kutya által okozott kárt, akkor a gazdán követelheted a károdat.
Persze le is tagadhatja hogy övé a kutya.
Aranyos ahogy az állatbarátok sajnálják az ebet, de inkább tartsa pórázon közterületen a gazdája. Mi lenne ha valaki a kutya láttán félrerántaná a kormányt és a kutya helyett emberéletben tenne kárt? Én szeretem az állatokat, de ember az ember, a kutya pedig kutya, mindegyik állatfajtát a helyén kell kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!