Mit ronthatok el a húslevesben?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
A huslevesbe zöldség jár, az adja a jó izet. Pirosarany meg pirosbaprika, erőspista a húslevesbe?
Hát eről még nem hallottam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mióta van a hagyományos húslevesben fahéj meg ánizs? meg egyáltalán pulyka?
Remélem nem combja, vagy melle. Aprólékból kell csinálni.
Zöldséget meg tegyél bele, különben így jársz. Ha nem akarod megenni, a végén halászd ki belőle. Vagy: sok pici apró darabokra vagdald össze, esély sincs kitúrni a tányérból, így aztán muszaj megenni. Én is így szerettem csak meg a zöldeket a levesbe, azelőtt nem ettem meg.
A fúszereket tekintve mi NEM kell bel:
pirospaprika, pirosarany, kurkuma, sáfrány, szegfúszeg, fahéj, ánizs.
Én csak egész borsot, sót, petrezselymet teszek bele. A húsleves nem piros színű, hanem aranysárga...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tettél szakácskönyvet láttál már amúgy? Minden rossz indulat nélkül kérdezem.
Az ízt a zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, hagyma, fokhagyma) adja a levesnek. Ha nem szeretitek, nem kell megenni, utána ki lehet venni, úgyis le kell szűrni a levest, de az íze miatt bele kell főzni.
Én úgy csinálom, hogy a hagymát egy kevés húsról levágott zsírban elődinsztelem, és azt öntöm fel vízzel. És az igazi húsleves nem pulykából készül, legalábbis nem írtad milyen részéből csinálod, de az a legszárazabb húsféle.
"szegfűszeg, fahéj, ánizs" - ezeknek szerintem a húslevesben semmi keresnivalója, gyümölcslevesbe valók.
Amit még én mindig szoktam a levesbe tenni, az vegeta, bors, kevés pirospaprika, kurkuma, és lestyán. Más nem is kell, a fenti zöldségekkel együtt tökéletes lesz így is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A húslevest nem sovány húsból szokás csinálni, hanem vagy marhaszegyböl, vagy sertés orjából (karajscsont), vagy öreg kakasból vagy tyúkból.
Ezen kivül amikor a hússal felforrt a leves, akkor habozd le, és tegyél bele SOK zöldséget, és lassan alig bugyborékolva fözd több órán keresztül. Ha a zöldségeket nem szeretitek, akkor a kész levesböl szedd ki, de anélkül soha nem kapsz jó levest. Füszerként elég, ha sót, borsot teszel bele, több nem kell, esetleg KEVÉS gyömbér, szegfübors még elmegy.
A kurkuma, piros arany, erös pista, pirospaprika, fahéj, ánizs, kömény egyáltalán nem illik bele, ha valakinek hiányzik, akkor a paprikaféléket a tányérjában keverhet hozzá.
Zsirt beletenni nem szokás és nem is érdemes, mert attól nem lesz jobb, csak legfeljebb gyomorrontást kapsz töle.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
*Tettél = Te
Ja, és igen, a petrezselyem is fontos a húslevesbe!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Pulyka helyett kutyahússal simán elmegy kínai gyorskajának!
Miféle fűszerarzenált teszel te egy húslevesbe (zöldség helyett!)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!