Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthatok el a húslevesben?

Mit ronthatok el a húslevesben?

Figyelt kérdés
Nekem a húsleves sohasem lesz jó valami miatt, pedig tényleg hagyományos népi módon csinálom. Általában pulykahúsból szoktam csinálni és zöldséget semmit nem teszek bele, mert mi nem szeretjük. Viszont olyan zsírtalan és ízetlen lesz mindig. A végén ezért bele kell tennem 10 deka disznózsírt. Fűszerként az alábbiakat használom: só, őrölt bors, pirospaprika, pirosarany, kömnénymag, kurkuma, sáfrány, erős pista, szegfűszeg, fahéj, ánizs. Milyen fűszereket kell még ezeken kívül beletenni? A gyári és egészégtelen fűszereket nem szeretem.
2012. ápr. 18. 14:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanád, hogy melyik népi hagyomány szerint kell így csinálni a húslevest? :-DDDDDDDDDDDDDD
2012. ápr. 18. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ennek aztán nagyon kamu szaga van :D :P
2012. ápr. 18. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Így igaz, ez kamukérdés a javából!!!XDD.
2012. ápr. 18. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim válasza:
86%
jéézusom xD ez undorító..... a szakmai tanárom helybe kapna infarktust...xD
2012. ápr. 18. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát ilyen húslevesről nem hallottam még!!!!! Főleg, hogy népi hagyomány szerint .... de melyik népé? Mert attól tartok, hogy nem magyar népé, az biztos. Ha jó húslevest szeretnél főzni, akkor tyúkból főzd..., így elsőre, aztán próbálkozz pl. marhahús, vagy disznó órjából, vagy esgyéb szárnyasból például. Darabold szét a tyúkot (az aprólékja is kell), mosd meg alaposan, majd tedd fel főni hideg vízben. Lassan forrjon fel, közben a tetején keletkező habot kis szűrővel mindig szedd le, mert különben zavaros lesz a levesed.Ahogy kezd forrdogálni, tegyél bele sót, majd habozd, amikor kell. Tegyél bele egy db. vöröshagymát, ami szép egészséges, és külön jó, ha a legkülső héját leszedve az alatta levő tiszta de szép vörös héjat rajtahagyod, mert ez is segít a szép színének a kialakulásában, és 4-5 gerezd fokhagymát is. Tegyél bele kb.15-20 szem borsot, ha már látod, hogy nem kell haboznod tovább levest, mert így a borsokat nem halászod ki idő előtt a szűrővel. Közben csendes forrás mellett fődögél a leves. Ekkor teszel bele (ha nem eszitek meg a zöldségeket, akkor ne vágd apróbbra)megpucolva 4-5 szál sárgarépát, 2-3 szál fehérrépát, fél zellert, egy kisebb karalábot is akár, 1 egész megmosott, csumájától eltávolított zöldpaprikát, meg 1 egész paradicsomot is. Rakhatsz bele 2-3 leveles zellerszárat is. Közben tovább csendesen gyöngyözve forrdogál a leves, és már lassan megkóstolhatod, hogy elég sós-e...., mert ha nem akkor azt pótolni kell sóval, és/vagy akár 1-2 húsleveskockával is - így méginkább garantált a jó íz. Ha a hús megpuhult - és a zöldség is megfőtt, szép színt és jó ízeket adva levesnek, tehetsz bele levestésztát, amilyet szerettek. De van aki ezt külön főzi meg, és a tányérba szedett levesbe rakja a tésztát....- ízlés dolga. Én belefőzöm. A főzés befejezése előtt kb. 10 percel egy szép csokor megmosott, és szép apróra vágott petrezselymet rakok még a levesbe, aztán még egyszer megkóstolom, és ha jónak ítélem meg, akkor kész! Ha nem szeretitek a zöldséget, akkor most ezeket szépen kiszedheted, de én azért javasolnám, hogy mielőtt kidobnád, azért kóstold meg...., hátha mégis szeretnéd, meg amúgy arra szüksége van az embernek, hogy zöldségeket is egyen, és ennél finomabbat, mint a húslevesben megfőtt zöldségek.....,nem nagyon tudok. Próbáld meg így, hátha sikerülni fog! Egyenlőre másfajta fűszereket ne tegyél bele, lássuk, így ízleni fog-e? Szerintem ez a jó húsleves titka, és a lassan gyöngyöző főzés, mert ezt szép lassan kell.
2012. ápr. 18. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
Vicc, hogy itt milyen ellentmondást nem tűrő kinyilatkoztatások vannak. Az a jó húsleves, amit szívesem és jóízűen eszünk. Az "aranysárga" húsleves kifejezés is egy baromság. A sárga melyik árnyalata az aranysárga? A halvány citromsárga vagy vöröses/barnás beütésű sötétsárga? Aranyból ugyanis ilyen is van, meg olyan is. Ugyanígy "aranysárga sör" sem létezik. Az én ízlésemnek a sötétebb sárga húsleves felel meg, ezért rakok bele egy kevés jó minőségű fűszerpaprika őrleményt (6 liter vízhez úgy 2 grammot). Aki szereti az édes zöldségek (karalábé, sárgarépa) ízét a levesben, az nyugodtan kipróbálhatja egy kevéske fahéj hozzáadását. Kellemes meglepetésben lesz része. Aki viszont a zeller, fehérrépa ízét kedveli jobban, az még véletlenül se tegyen bele fahéjat, mert gutaütést fog kapni tőle. Ilyen egyszerű. Ahány ember, annyi ízlés. A "húsleves" olyan általános elnevezés, hogy önteltség kijelenteni egy saját receptre, hogy az az igazi, és minden más vacak. Tessék neki egy pontosabb nevet adni, pl: "Szabó Gizike-féle késő őszi marhahúsleves rákosmenti stílusban" Ez már egyértelműbb elnevezés. Ahogyan az "Újházi tyúkleves" is egyértelmű összetételt és elkészítési módot takar (pl: előpárolás). Ennél már bűn eltérni a klasszikus recepttől. Na, szép napot! Egy kísérletező kedvű amatőr szakács (férfi). UI: Csontot bele! Csirke/tyúk esetén a lábát is! Megéri!
2019. dec. 7. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!