Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek van elsobbsege, amikor...

Kinek van elsobbsege, amikor az ut ket savrol egyre szukul, melyik oldali kell elengedje a masikat?

Figyelt kérdés
2012. máj. 27. 22:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
13%
A megmaradó sávban haladóknak kéne beengedniük az elfogyó sávban haladókat.Ez gyakorlatban általában nem megy és jön az anyázás meg a mutogatás.
2012. máj. 27. 23:03
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"A megmaradó sávban haladóknak kéne beengedniük az elfogyó sávban haladókat.Ez gyakorlatban általában nem megy és jön az anyázás meg a mutogatás."

Miért is? A megmaradó sávban haladó "védett úton" halad, ugyanis nem lép át sávválasztót, míg az elfogyó sávban haladó pedig sávot fog váltani, vagyis abszolút nincs elsőbbsége azzal szemben aki a védett sávban halad.

Szóval nem igaz, hogy be kell engedni.

Amennyiben telített mindkét sáv, akkor a cipzár elvett kellene alkalmazni, de ezt itthon nem igen tudják.

2012. máj. 27. 23:05
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Valóban ,ezt megfordítottam, megyek betérdelek a sarokba.

Egyébként itt a pontos szöveg:

Ahol valamelyik forgalmi sáv megszûnik, annak a jármûnek van elsõbbsége, amelyik terelõvonal átlépése nélkül haladhat tovább. Ha a forgalmi sávok útburkolati jellel jelölve nincsenek, annak a jármûnek van elsõbbsége, amelyik irányváltoztatás nélkül tud továbbhaladni; ha pedig mindkét jármû csak irányváltoztatással tud továbbhaladni, annak a jármûnek van elsõbbsége, amelyik addig a jobbra esõ forgalmi sávban haladt.

2012. máj. 27. 23:12
 4/18 anonim ***** válasza:
0%
Furcsa, nekem is úgy rémlik oktatásról, hogy akinek elfogy a sávja és nics külön tábla akkor neki van elsőbbsége.
2012. máj. 28. 01:31
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Annak van elsöbbsége aki nem változtat irányt.

Vagyis aki a saját sávjában marad.

2012. máj. 28. 01:37
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
Én is úgy emlékeztem, de nem így van.
2012. máj. 28. 01:42
 7/18 anonim ***** válasza:
76%
Zipzár? Ha új Audi/Merci/BMW akkor pillanatok alatt becsípődik, ha Suzuki akkor várhat öt percet vagy lehet erőszakos és tovább erősbíti a pofátlan szuzukis védjegyet. De nem az ő hibájuk, hogy lenézik őket. Erre volt pénzük.
2012. máj. 28. 02:21
 8/18 anonim ***** válasza:
48%

Olyan, hogy zibzár elv nem létezik a KRESZ-ben, ez egy kitalált íratlan valami.

És mivel az elfogyó sávnak át kell lépnie egy terelővonalat, így ők adnak elsőbbséget.

2012. máj. 28. 08:02
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon egyszerű.

Én haladok a magam kis sávjában,hogyha valaki szembekerül velem,azt telibecsapom.

2012. máj. 28. 10:17
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan, hogy zibzár elv nem létezik a KRESZ-ben, ez egy kitalált íratlan valami."

De létezik, Ausztriában, Németországban egyes helyeken ahol valamelyik sáv megszűnik ki is van táblázva, csak nálunk nem ismeretes.

Bár elvileg egységes az európai KRESZ, de ez nem teljesen igaz, szinte minden országban vannak helyi sajátosságok, egyedi szabályok és helyileg alkalmazott jelzőtáblák.

(egy kamionos)

2012. máj. 28. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!