Van valami amivel meg lehet akadályozni hogy a házi készítésű szűrőm elengedje a vizet ha leállítom?
nagyjából ez a helyzet mivel a kinyomó cső a vízszint felett van ezért ha kikapcsolom a szűrőt akkor kimegy belőle a víz és levegős lesz ami miatt ha visszakapcsolom akkor nem kezdi el forgatni a vizet hanem víz nélkül megy a vízpumpa de ha a csövet a víz alá teszem akkor nem lesz ami fodrozza a felszínt és nem lesz oxigén a vízben
remélem így érthető voltam
1. Ha visszakapcsolod, ki kellene hogy termelje a levegőt a motor. Erre rásegíthetsz úgy is, ha a kifolyó részt megszívod, csak ki kell találni rá valami higiénikus módszert.
2. Ahogy a szűrőbe becsatlakoznak a csövek, mindkettőbe iktass be 1-1 csapot, (sima műanyag pár forintos csap) és ahogy elzárod a szűrőt, zárd el a csapokat is.
3. A kifolyó részt a vízfelszín alá is rakhatod, ha a kifolyó vizet kicsit felfelé irányítod, úgy a vízforgatás is meglesz, és a vízfelszínt is fodrozni fogja, csak nem alulról, hanem felülről.
Bár lehet, hogy gyenge a motorod, mert ha elég erős lenne akkor a leverőt is könnyedén kinyomná a szűrőből. Akkor viszont csak a csapos megoldás jó.
Jobban átgondolva, lehet, hogy az előbb hülyeséget mondtam.
Kép alapján zárt rendszerűnek gondoltam a szűrőt.
Viszont ha az lenne, nem is tudna lejjebb menni a vízszint annál, mint ami a beszívó ágban van.
Jól gondolom, hogy nyitott rendszerű? Tehát a szűrő eleve nem teljesen légmentes?
Vagy házilag nem tudtad légmentessé tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!