Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktátok üresbe tenni a...

Szoktátok üresbe tenni a váltót menet közben?

Figyelt kérdés

Pl lejtőn lefelé, hogy csak guruljon az autó.

Múltkor kollégámmal mentem és ő vezetett. Direkt figyeltem, de soha nem rakta üresbe. Inkább ment motorfékkel, aztán meg nyomta. Ugyan ezt figyeltem meg, amikor busszal megyek. Ez így mért jobb, mintha kigurulnék?

Jó persze, ha nagyon meredek a lejtő és esetleg kanyargós az út, akkor persze, hogy motorfékkel megyek, hogy ne szaladjon meg. De városon kívül, nyíl egyenes úton enyhe lejtésnél... ?

2012. máj. 23. 15:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

18 ha kinyomod a kuplungot akkor a motor mit hajt?

1 tengellyel kevesebbet hajt meg, cserébe te nyomhatod a kuplungpedált, meg koptatod a kiemelőcsapágyat.

2012. máj. 24. 12:14
 22/25 anonim ***** válasza:
18-as! Nem mondasz 100%-ban igazat. Ha egy olyan lejtőről van szó, amihez pont alkalmas az üresjárat a kívánt sebesség tartására, akkor igenis jobb, ha üresben van!
2012. máj. 24. 18:08
 23/25 anonim ***** válasza:
Boccs, hülyén írtam, mert motorfékre gondoltam, és KIENGEDNI a kuplungot :DD
2012. máj. 24. 19:06
 24/25 anonim ***** válasza:

Igen, van olyan lejtő motorfékkel érdemes menni.

DE az adott lejtőn, amit írtam példának ott az az ideális ha gurítom az autót.

Így lényegében 500m-t gurul alapjáraton, a végére 30-ra lelassul, ami az ott lévő kanyarhoz ideális.

Motorfékkel meg egyik az hogy 60-ra nem gyorsulna fel esetleg 5-ösben, de visszafogná a gurulsát mindenképpen.

Szóval a 2. kanyart hogy 30-al bevegyem már gyorsítani kéne. (tesztelve lett egyébként télen, motorfékkel 3-asba 30-al kúsztam le a lejtőn 60 helyett)

2012. máj. 24. 22:04
 25/25 anonim ***** válasza:
Nem szoktam üresbe tenni, motorféket viszont sokszor használom. Feleslegesen nem szoktam nyomkodni a féket.
2016. szept. 30. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!