Ti mennyire szoktátok csúsztatni a kuplungot motoron?
Sokszor van pl amikor bekanyarodok valahová és gyorsítanék,hogy érzem dobálja a láncot,ezért kicsit szoktam csúsztatni a kuplungot.
Vagy ugyanez van pl szűk fordulókban,körforgalomban is néha.
Más is szokta így vagy kevésbé ártana a motornak,ha ilyenkor mindig visszakapcsolgatnék?
"Dobálja a láncot"= rángat a motor?
Kíméletesebb lenne ha visszaváltanál! Bárha sok pénzed van kuplungra, láncra, benzinre...
Én még úgy tanultam, ogy kanyar előtt lassítunk és ha kell visszaváltunk, majd a kanyar közepétől már lehet kihúzatni. Ha túl magas fokozatban tartod, akkor nem tudsz kigyorsítani, és még többet is eszik ha magas fokozatban rángatva próbálsz gyorsítani!
Szerintem.
Igen,rángatásra gondoltam.
Régebben én is visszaváltottam,de olvastam,hogy lehetőleg ne tegyük egyesbe,amíg nem állt meg a motor.
Gondoltam igaz lehet,mert tényleg nagyot csattan a váltó,ha menet közben teszem egyesbe,ezért elkezdtem ilyenkor inkább csúsztatni.
Kb 1000km-t mentem az "új technikával".
Ennyi idő alatt kinyírhattam a kuplungot?
Habár én Pannoniának húzom - ahol nem valami hosszúak az áttételek - én is inkább visszateszem hogy ne szenvedjen alacsony fordulaton.
Amit a kolléga írt minden járműre igaz, azaz kanyar előtt felmérni mi a megfelelő sebesség, arra lassítani, megfelelő fokozatban belemenni a kanyarba, közepétől gyorsítani. Autóval is ezt tanították, legalábbis apám. :)
1000 km alatt nehéz bármit is kinyírni, ahhoz nagyon erőszakosan kellene használni.
"Régebben én is visszaváltottam,de olvastam,hogy lehetőleg ne tegyük egyesbe,amíg nem állt meg a motor."
Az első fokozatot csak elinduláskor kell használni, esetleg meredek kaptatón. Másodikban aszfalton bárhol erőlködés nélkül el kell mennie egy motornak!
Parkolóban,szűk helyeken való megforduláskor sem csúsztatjátok a kuplungot?
Inkább hátsó fékkel korrigáltok?
Én próbáltam azt is,de sokkal nehezebbnek éreztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!