Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért "nagymagyaroskodik" a...

Miért "nagymagyaroskodik" a legtöbb motoros?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra hogy ha interneten szérnézek a motoros klubok közt, mindegyik címere nagymagyarországos, illetve meg vannak őrülve trianon miatt.

Ezek nélkül nem lehet motorozni vagy csoportba szerveződni?

2012. máj. 14. 15:36
 1/8 anonim válasza:
71%
Én az íjászoknál látom ugyanezt. Ha megemlítem, hogy íjászkodok, rögtön azt hiszik, hogy valami hagyományőrző nagymagyar vagyok. Pedig nem csak a rtadis íj van... :)
2012. máj. 14. 15:40
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom melyik motoros klubokat nézted, nem hinném hogy a többség ezzel foglalkozna. De úgy nagy általánosságban a népességnek is van egy komoly százaléka, akit foglalkoztat a világháborúk utáni veszteségeink, szóval természetes hogy a motorosok között is vannak ilyenek.

Tegnap éppen megkérdezte tőlem valaki, hogy miért nagymagyarkodok. Pedig csak egy darab 1,5x1,5 centis Kossuth címeres kitűző van a dzsekimen + Pannonia a seggem alatt. Annyira meglepődtem, hogy csak na.. Visszakérdeztem, hogy szerinte ha Pannoniával gurul valaki, az már politikai állásfoglalás? És igen volt a válasz, ami elég szomorú szerintem.

A politika maradjon politika, a motor meg motor.

2012. máj. 14. 16:01
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Többségük nem ilyen, nyugodj meg - menj el egy normálisabb motoros találkozóra és lásdd magad. Az ilyen Gój motorosoknak meg társaiknak nem kell adni a szavukra, ők legfeljebb divat-motorosok.
2012. máj. 14. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:
39%

-Na most az amerikai zászló miért van Amerikában egy csomó klubb címerében logójában?

Azért mert van egy ország ahol élsz ,Persze ez neked nem mond semmit sajnálom ,nem tudok mit mondani rá.

A motorozás a gépesített lovas harcosokat szimbolizálja.

Mint ahogy az íjjászat is magyar ősi hagyomány.

Sőt jobbat mondok. A magyarok régen lovasíjjász harcmodorban harcoltak és nem bírt velük a világ.

Ha belegondolsz akkor talán rájössz ,hogy erre azért büszke lehet mindenki aki itt él. A magyarok menedéket adtak mindenféle korcs buta alpári fajnak akik azóta elszaporodtak és nem tartják tiszteletbe hogy az őseik seggét a magyarok védték.

Van egy csomó motoros klubb akikhez csatlakozhat bárki bármilyen kötetlenség nélkül.

De ha nem bírod elviselni a magyar zászlót és ez zavar téged akkor mit keresel ebbe az országba??

2012. máj. 14. 19:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Félreértést történt. Én tisztelem a hagyományőrzőket, és van is bennem egy egészséges szintű hazaszeretet és én is sajnálom hogy külföldön rekedtek magyarok. Sőt büszke is vagyok rá hogy magyar vagyok.

De nem ez volt a tárgy.

Azt nem értem, hogy miért van az hogy sok sok társulat csak úgy tud motorozni hogy nagymagyar térképet raknak magukra és fennhangon hirdetik hogy ők nagymagyarok. (és általában ezt akkor kezdik el amikor a motorozást)

Jómagam is motorozok és ezért nem értem a dolgot.

2012. máj. 14. 19:59
 6/8 anonim ***** válasza:
64%

"és ez mit zavar téged, te liberális rakat szar, mi?!"

Szerintem te elnéztél valamit, ez itt nem a politika topik. Különben meg a Szelíd motorosok nem volt liberális? Dehogynem, a motorozásnak mégis az adja vissza a lényegét a mai napig a leginkább.

A liberalizmus azt jelenti szabadelvűség, a motorozás is pont a szabadságról szól, csak jelezném.

S ha már így felhozták a Gój motorosokat mint példát: megnéztem a szervezet honlapján a programokat, de 80%-ban csak politikai eseményeket találtam. Szerintem egy igazi motorosklubb nem ilyen, sem Magyarországon, sem máshol. Én gyerekkorom óta motorosok közt nőttem fel - versenyzőktől kezdve egészen hétköznapi kocamotorosokig szinte mindenféle emberrel találkoztam, de a politikai meg Trianon meg árpádsáv szinte eggyikükkel kapcsolatban sem került szóba - leginkább azért mert ők már rég túltették magukat ilyen dolgokon és szerintem ez a normális. Sőt, ezek az emberek - akik a politikát ilyen távolra eltaszítják maguktól - tudják véleményem szerint a legtöbbet visszaadni a társadalomnak. Nem feltétlenül persze mint motorosok, de akár mint magánemberek. Mert aki motorozik annak a habitusa is más lesz - pozitív értelemben. Ha lehet így fogalmazni - a motorosok jobb emberek mint az összes többi.

A politizáló (a kérdező ezt "nagymagyarkodóként fogalmazta meg, lényegében egyre gondoltunk) motorosokról viszont egyáltalán nem ez a véleményem.

2012. máj. 15. 18:19
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
Engem az ilyen Vissza trianont meg nagymagyaros sz.rok nem érdekelnek :) És vagyunk még egy páran így mi motorosok. Ezek általában a chopper-cruiser tulajok. A többieket nem érdekli ez.
2012. máj. 16. 10:21
 8/8 anonim ***** válasza:

sztem akiknél van ez a jelenség az (ha már szóba került az amerikai hatás) olyan mint usa-ban a konfederációs zászlós motorosok. elég bizarr hogy ha elmész motoron egy városba ami régen magyarország része volt aztán elkezdenek csesztetni csak mert magyar vagy. hatás-ellenhatás.

egyébként meg: lovas nemzet voltunk, motoros nemzet leszünk :)

2012. máj. 17. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!