Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A hallássérültek vezethetnek...

A hallássérültek vezethetnek autót?

Figyelt kérdés
2012. máj. 6. 13:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%

Igen.

A süketség nincs a kizáró okok között.

Nyilván így jobban kell figyelniük, de vezethetnek!

2012. máj. 6. 13:32
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Hali

Ha hallás sérült nem hiszem hogy vezethet autót most gondolj bele az oktató hogy tanítja meg vezetni? Mutogat?

akkor neki menyi a minimum óraszám 60óra? vagy még több?

am meg jön egy megkülönböztetést használó jármű jobbrol még nem ért oda de ő nem látja akkor kihajt elég és az elég balesetveszélyes szerintem

Ez az én véleményem meg hát olyanról még nem hallottam hogy süket autót vezet

De gondolom ha nem teljesen csak részben akkor vezethet

Am meg most jut eszembe hogy az orvosi vizsgálaton van hallás vizsgálat is és ha azon nem felel meg nem kapja meg az orvosit...

2012. máj. 6. 13:47
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Hát kérdéses. Attól függ, hogy mennyire halláskárosult. Az orvosin csak akkor van hallásvizsgálat, ha szükséges.
2012. máj. 6. 13:58
 4/16 anonim ***** válasza:
Az orvos dönti el, hogy alkalmas-e, előírhat esetleg hallókészüléket a közlekedéshez.
2012. máj. 6. 14:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, hallás vizsgálat van! ugyan úgy mint Pl.:szem vizsgálat...
2012. máj. 6. 14:13
 6/16 anonim ***** válasza:
Mozgássérültek is vezethetnek autót.Az én oktatóm is foglalkozik mozgássérültek oktatásával.Viszont ők saját autón tanulnak.
2012. máj. 6. 14:21
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hallássérült vagyok,és autót vezetek.

Sokan összekeverik a hallássérülteket a süketekkel.

Ahogy itt az egyik hozzászóló is.

Csak,hogy tudja nem kell az oktatónak mutogatnia,hiszen mi hallássérültek hallunk.Halljuk a dudát is,az egész forgalmat.

Nálam a hallássérültség abban merül ki,hogy míg egy egészséges hallású embernek 100%-os a hallás,és mondjuk meghallja az egér cincogását,vagy a sziszegő hangot amikor eresz valami.Addig én a 75%-os hallásommal ezeket nem hallom meg.de az emberi beszédet,dudát,bármit meghallok.(sőt a basszus hangok számomra igen hangosak tudnak lenni,ellenben egy egészséges hallóval szemben)

Szóval kedves kérdező.Vezethetsz autót.Csak nekünk hallássérülteknek jobban oda kell figyelnünk ha tanuljuk..ennyi.

2012. máj. 6. 14:47
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kedves utolsó hozzászóló én nem vagyok hallássérült csak érdekelt a dolog és eddig még nem találtam meg a hivatalos álláspontot :)

2012. máj. 14. 17:26
 9/16 anonim válasza:

Ejnye 14:47-es! Hallássérült létedre a SIKETEKET süketeknek merted nevezni??? na neee! elég bántó szó még nekünk is hallássérülteknek,gondolom neked is rosszul esne ha valaki lesüketezne!

Kérdező igen vezethetnek autót van egy ismerősöm ő SIKET és ő is vezet autót :D

2012. jún. 23. 18:43
 10/16 anonim ***** válasza:

ma 18:43

Ugyan már. A süket szó azóta kínős amióta kínős kimondani hogy cigány..

A húgom süket. A siketek és nagyothallok bentlakásos iskolájában tanul. A tanártól és másoktól is kérdeztük,hogy tényleg bántó szó-e a "süket" szó. Csak nevettek. A tanárnő mondta,hogy nem bántó csak pár unatkozó egyén ebből is ügyet csinált..

Több 100 éve süketnek nevezték őket, több régi írásban is mint süket szerepelt..csak az elmúlt 40-50 évben bántó..

Mindenből ügyet csinálnak, még egy óvodai mondókából is.. Ha neked síket barátod van, akkor pontosan tudnod kéne,hogy nem a síketek,süketek és nagyothallok csinálják a problémát..

2012. jún. 23. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!