Volt M-es jogsim, most tettem le a B-set. A motorjogsik hogy vannak? Melyiket érdemes letennem?
Ha 18 környékén vagy akkor az A korlátozottat, 17,5-től lehet kezdeni, 18évesen vizsgázhatsz forgalomban. Az A1-el szemben nincs köbcenti korlátozás, bármilyen maximum 25kW-os (34LE) motort vezethetsz vele.
Az A1 nem ér annyit amennyit kérnek érte, a nagy A-hoz meg kell a betöltött 21 év, vagy két év A1 vagy A korlátozott gyakorlat.
Itt kifejtettem tegnap hogy melyik hogy van.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__292..
A B125 technikailag az A1-nek felel meg, ha jól csalódok a jogsiba is az A1 kategóriát jegyzik be a sikeres vizsga után.
Tehát maximum 125ccm és 11kW teljesítményű motor vezethető vele. Árban minimum 40ezer környékén áll meg, feltéve hogy elég az a 3 gyakorlati óra (nem lesz elég), az Ak 52ezertől kezdődik, de a gyorsított 6hetes képzés is csak 75ezer. Szerintem jobban megéri, több gépből tudsz válogatni, és a 11kW csak vidéki városokba elég, túrázáshoz és BP egyes útjaira kevés.
Amúgy mive
waland: nem biztos, de anno mikor az A-t csináltam (A1-B-A, így jött sorba ahogy lehetett) nem kellett ilyeneket csinálnom, igaz ez vagy 5-6 éve volt, nem emlékszem már.
Kérdező: nem feltétlenül elég, de szerintem ha elég sem éri meg,nagyon behatárolt a vezethető gépek listája én az Ak-t csinálnám a helyedben. Mondjuk azért mert 600asból is van 25kW-os. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!