Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volt M-es jogsim, most tettem...

Volt M-es jogsim, most tettem le a B-set. A motorjogsik hogy vannak? Melyiket érdemes letennem?

Figyelt kérdés

2012. máj. 3. 20:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ha 18 környékén vagy akkor az A korlátozottat, 17,5-től lehet kezdeni, 18évesen vizsgázhatsz forgalomban. Az A1-el szemben nincs köbcenti korlátozás, bármilyen maximum 25kW-os (34LE) motort vezethetsz vele.

Az A1 nem ér annyit amennyit kérnek érte, a nagy A-hoz meg kell a betöltött 21 év, vagy két év A1 vagy A korlátozott gyakorlat.

Itt kifejtettem tegnap hogy melyik hogy van.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__292..

2012. máj. 3. 20:40
 2/17 anonim ***** válasza:
B125-ös érdemes, és olcsó. pár órás képzés, és max 1-2 héten belül meg is van a jogosítvány.
2012. máj. 3. 20:42
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, 18 vágok már. A B125 az miben különbözik az Ak-tól?
2012. máj. 3. 20:46
 4/17 A kérdező kommentje:
Ja értem, de a B125 nem jó, mert később le akarom tenni a korlátlant. Most nincs nagy motorunk, viszont időm van. Vagy majd rakjam le 21 évesen egyből a korlátlant?
2012. máj. 3. 20:52
 5/17 anonim ***** válasza:

A B125 technikailag az A1-nek felel meg, ha jól csalódok a jogsiba is az A1 kategóriát jegyzik be a sikeres vizsga után.

Tehát maximum 125ccm és 11kW teljesítményű motor vezethető vele. Árban minimum 40ezer környékén áll meg, feltéve hogy elég az a 3 gyakorlati óra (nem lesz elég), az Ak 52ezertől kezdődik, de a gyorsított 6hetes képzés is csak 75ezer. Szerintem jobban megéri, több gépből tudsz válogatni, és a 11kW csak vidéki városokba elég, túrázáshoz és BP egyes útjaira kevés.

Amúgy mive

2012. máj. 3. 21:25
 6/17 anonim ***** válasza:
Utolsó mondat: amúgy mivel a kreszvizsgád még nincs egy éves nem kell újravizsgáznod, ez lejön a tanfolyam árából.
2012. máj. 3. 21:26
 7/17 waland ***** válasza:
Biztos ez? Csak mert a motoros KRESZ helyenként eltér az autóstól. Mintha úgy hallottam volna, hogy a motoros kategóriákhoz le kell mindenképp tenni a kreszvizsgát egyszer. Viszont ha minden igaz, akkor ha már van valamilyen A kat. jogsid, akkor utána már nem kell letenni.
2012. máj. 3. 21:37
 8/17 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Szerintem elég az a 3 óra, 5 éve simsonozok, robogózok, járom a környéket és suliba is motorral járok. A nagyobb motor erősebb, meg nem kell csutkára húzni a gázt. :D
2012. máj. 3. 21:39
 9/17 anonim ***** válasza:

waland: nem biztos, de anno mikor az A-t csináltam (A1-B-A, így jött sorba ahogy lehetett) nem kellett ilyeneket csinálnom, igaz ez vagy 5-6 éve volt, nem emlékszem már.

Kérdező: nem feltétlenül elég, de szerintem ha elég sem éri meg,nagyon behatárolt a vezethető gépek listája én az Ak-t csinálnám a helyedben. Mondjuk azért mert 600asból is van 25kW-os. ;)

2012. máj. 3. 21:44
 10/17 waland ***** válasza:
Az A1 hátránya, hogy alig van rendszámos 125-ös motor. Ez alól ugye az MZ-k kivételek, de MZ-t szerelemből kell venni, mert különben könnyű vele ráfaragni.
2012. máj. 3. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!