Ha valakit szállítani akartok pénzért, mennyit érdemes a benzinre rászámolni és mit? Pl amortizációs díj, vezetési díj stb?
egyébként hivatalosan 9ft/km amortizációs díjat szoktak számolni.
Amúgy meg attól függ, hogy mennyit szeretnél keresni vele.Ha ebből szeretnél megélni, akkor mindenképpen érdemes valami értelmes díjat kitalálnod.Hogy ebben tudjak segíteni azért kéne némi infó.
benzin+9 ft/km, ami elég régi törvényhozásból való, igy az lehet akár 12 ft is.
meg amit te akarsz rajta nyerni
1000-1350ft /óra.városban
autopálya dij, 3500-5000 per óra.
igy van hasznod.
9 ft / km amortizáció?!
Tegyük fel egy átlag autó 350.000 km után kuka.
350.000 * 9 ft = 3,150,000 ft - ennyiért nem kapsz új autót.
És akkor még a szervízelésről - javításokról nem is beszéltünk.
Én inkább olyan 15-20 ft / km amortizációt számolnék...
A #4-es válaszolóval nem teljesen értek egyet. Nekem van egy jó kis autóm, megy, szép, mondhatni luxus, ergo személyszállításra tökéletes.
Szombathely-Budapest 240km mindegy, hogy az M1-en vagy az M7-en megyek. maximum 2 óra alatt megteszem a távot, igaz egyedül szoktam menni és nem spórolok, inkább sietek... Egy oda-vissza kör, ami ugyebár muszáj mert, nem csak elvinni kell a kuncsaftot, de haza is kell menned, oda-vissza nekem 15.000ft-ba fáj ez az út, viszont csak 10.000ft-ot kapok, mert a megadott távot 2 óra alatt megtettem.
Nem lehet időben számolni, csak is km-ben!Egyedül az állásért és várásért kell óradíjat számolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!