"A1" kategória után ha leteszem az "A korlátlant" akkor
automatikusan megkapom az "A korlátozottat" is? Vagy azt is
külön meg kell csinálni?
11/20 A kérdező kommentje:
Igen, már elkezdtem :) CBR125-ket már nézegettem :D nem rossz kis gép, meg a cross motorokat is, persze rendszámozva, és papírozva :) hát úgy volt eddig, h az autós suliba befizettem 25.000Ft-ot ami fedezi az elméleti tanórát ami 3óra volt (este 6-tól 9-ig) aztán magát a KRESZ vizsga díját, és a rutin pályán 3 órát, de persze ez a 3óra édes kevés egy olyan embernek aki életébe nem ült motoron mint pl én is :) és benne volt egy forgalmi vizsga is, amin sajnos most megbuktam de a KRESZ meg lett elsőre :) és egy forgalmi vizsga 11ezer forint és össze van vonva a rutin meg a forgalom :) szal ha vki bukik rutinin már fogalomba sem mehet ki.
12/20 A kérdező kommentje:
Ja igen én eddig amit befizettem az a plusz órák most a vizsga díj(12000FT), és az autós suliba 25700Ft
Ha jól tévedek 10óra környékén van a gyakorlat (vagy nem, ezzel a részével nem foglalkoztam), 18évesen elég lehet rá ennyi idő ha van egy kis érzéke hozzá, plusz szerez valahonnan egy robogót vagy simsont és gyakorol.
Fiatalon könnyebben tanul az ember, bár most hogy észrevettem hogy még soha az életben nem motoroztál...nem akarlak paráztatni de kapd össze magad.
2012. máj. 2. 22:40
A 10órát akkor ezek szerint benéztem. :D
2012. máj. 2. 22:41
15/20 A kérdező kommentje:
Igen ez is igaz, bár egy picit még félek h azért a 125-ös motorral elvesztem az egyensúlyt és eldől a motor, úgy h tolom. így bele se merek gondolni h mi lenne nagy motornál... mert az már tényleg sokkal nehezebb, ha megvan az egyensúly akkor nem kell se jobbra se balra dölöngélni és akkor nem lesz gond :)
16/20 A kérdező kommentje:
Semmi gond :D hát igen én is ezen vagyok :D de már azért jobban megyeget mint első alkalommal amikor kb minden pirosnál lefulladtam :D borzasztó volt :) inkább most fiatalon meg tanulom minthogy majd 10-20 év múlva :)
Ha egyszer belejössz onnantól kezdve többet nem lesz vele gondod, olyan mint a szex. :D Mondjuk én könnyen dumálok, már elfelejtettem milyen volt kezdőnek, lassan 5éves lesz az A-s jogsim.
Az egyensúlytól meg annyit hogy ne legyél merev, dőlj be, ha ellensúlyozod nem borul fel, kis sebességnél is, de bele kell érezned, ezt nem lehet elmagyarázni. Amúgy a nagyobb gépek, főleg a speedmotorok nehezebben borulnak fel az alacsony súlypont és a széles futófelület miatt. :)
2012. máj. 2. 22:52
18/20 A kérdező kommentje:
Pontosan :D ez olyan mint az autó vezetés ha vkinek van már kellő rutinja akkor ott is mindent már érzésből csinál az ember és nem gondolkodásból :D igyekszem nem felborulni, szerencsére eddig még nem volt ilyen problémám. Majdnem mint a biciklizés csak kicsit nehezebb járművel :)
Hát igen, én is egy 240 kilós motoron tanultam, elsőre nehéznek tűnik de később, mikor rájössz, hogy egy kis kátyún nem repül el a gép már sokkal jobb.
2012. máj. 3. 07:21
20/20 anonim válasza:
Csak hogy tisztázzuk
a B125 a tanfolyamnak a neve, nem a kategóriának!!!
A jogsidba A1 kategóriát kapsz! Azért B125, mert csak B-s jogsival lehet rá jelentkezni és könnyített, azaz nem teljesen ugyanaz mintha nulláról csinálod.
De sokan félreértik a dolgot, mert az okmányiroda A1-et pecsétel!
2012. máj. 11. 11:20
Kapcsolódó kérdések: