Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóban a hagyományos km...

Bencse96 kérdése:

Autóban a hagyományos km számlálónak 5 számjegye van (00000-99999-ig értékkel). Ha most 14000-et mutat, akkor honnan tudhatom meg, hogy pontosan mennyit futott a kocsi? Lehet hogy egyszer már átfordult és akkor 114. 000-et ment?

Figyelt kérdés

#kmszámláló
2012. máj. 1. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:
lehet igen. lehet következtetni az autó korából. ha van 7-10+ éves, akkor nagy valószínűséggel 114 ezer van benne. ha 1-2-3 éves, akkor hihető is lehet a 14 ezer.
2012. máj. 1. 16:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Még az is lehet, hogy ötöt fordult és 514000 van benne...

Ha "fordul", akkor szerintem a minimum a 214000, de inkább a 314000km. A világ (állítólag) szebbik felén évi minimum 20000km-rel lehet számolni, de inkább 30... Itthon minimum 10000km/év, de sokan itt is 30-at használják. Szorozd a korral.

2012. máj. 1. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet, persze. Ezt nem nagyon lehet megtudni, hogy átfordult-e és ha igen, akkor hányszor. Esetleg csak a műszaki állapotból lehet következtetni.

Nekem pl van egy több mint 30 éves autóm. A családból örököltem meg az első tulajdonostól, így pontoson ismerem az autó előéletét. Egész életében csak hétvégi autónak volt használva, így még garantáltan egyszer sem fordult át. De ha el akarnám adni, hát szerintem senki nem nagyon hinné el, hogy csak ennyit futott.

2012. máj. 1. 17:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Meg kell nézni alaposan, az alapján lehet tippelni.

Bár anno a nagybátyámnak volt egy ezerötöse (2103) még a szociban, sikerült kétszer átfordítani az órát kb. 225000 km-rel. Felvitte az akkor nagyon pörgő pesti piacra (30 km-re laktak) és eladta valakiknek hogy csak 125e van benne. Egy év után feléjük kirándultak az új tulajdonosok, és beugrottak eldicsekedni, hogy már 140e van benne és még semmi baja... :D

2012. máj. 1. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!