Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől megy tönkre az első bal...

Mitől megy tönkre az első bal féktárcsám? A többi lent.

Figyelt kérdés
Talán két évvel ezelőtt észrevettem, hogy nagyobb sebességnél fékezéskor beremeg a kormány, alacsonyabb sebességnél pedig szaggatva fog a fék. Elmentem egy szervizbe, elvégeztek egy féktesztet, és a diagnózis: "üt" az első bal féktárcsa. Kicserélték a féktárcsát,pár hónap után minden kezdődött elölről. 3 év alatt ez már a negyedik féktárcsa, és megint elkezdett verni. A szervizben már szinte sírva könyörögtem, hogy itt nem a féktárcsával van a hiba. Azt nekem ne magyarázza senki, hogy feltesznek egy zsír új féktárcsát, és fél év után tönkre megy. Mi okozhatja ezt? Először arra gyanakodtam, hogy mikor cserélték a féktárcsát, fékbetéteket nem cseréltek. Legutoljára azokat is kicserélték. Decemberben volt kicserélve, és megint előállt ugyanaz a hiba, amit az elején leírtam. A dugattyú nem szorul a féknyeregben, az is szét volt szedve. Valakinek valami ötlete?

2012. ápr. 21. 11:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Én is erre gondoltam, nem valószínű, hogy 4 tárcsa elgörbülne, pláne hogy egyáltalán nem szokásuk.

Valami huncutság lesz ott.

Csak érdekességképpen, volt már olyan, hogy hibás gumifékcső okozott furcsaságokat. Pl. részleges elzáródás okozhat pulzáló fékhatást.

2012. ápr. 21. 13:36
 22/28 A kérdező kommentje:
Erre megint azt tudom mondani, hogy azok is 2 éve voltak cserélve, a két első. Elvittem műszakiztatni az autót, észrevették, hogy kicsit a gumislagok meg vannak évődve, felírták, kicseréltem.
2012. ápr. 21. 13:56
 23/28 anonim válasza:

Nekem is detto ez a problémám csak nekem mind a két oldalon jelentkezik a probléma. A tárcsa felszabályozása (vagy éppen cseréje)után kb 5-6 ezer km után jelentkezik. Én először a kerékcsapágyakra gyanakodtam, de azok cseréje sem oldotta meg.

[link]

[link]

A gondot a féktárcsa egyenletlen vastagsága okozza! Hogy miért így kopik azt én sem tudom! De a tengelycsukló meg a hasonló találgatások mind hülyeség!!!

üdv

2012. máj. 7. 08:08
 24/28 anonim válasza:

Hihetetlen mennyi baromságot tudnak összeírni az emberek!!!

Ezt olvassátok el:

[link]

2013. márc. 29. 07:06
 25/28 anonim válasza:
2013. márc. 29. 07:15
 26/28 anonim válasza:
Valószínű, hogy a kerékagy fog ütni!!!
2014. nov. 15. 05:55
 27/28 anonim válasza:
Vagy csak simán elmászott a futómű egy baleset után...rommátört autón lehet cserélgetni a féktárcsát rendesen :)
2015. ápr. 24. 13:06
 28/28 anonim ***** válasza:
17 és 26 válasz jó lehet, üthet az a felület, amire a féktárcsa felfekszik, emiatt az is ütni fog. Amíg nincs megkopva az ütés miatt, a féknyereg mozgása elrejthrti a hibát, azért csak később vehető észre. Le kell venni a féktárcsát és a felfekvőfelületet indikátor órával megnézni, hogy fergatásvközben üt-e. nem a féktárcsát kell felszabályozni, hanem a kerékagyon a felfekvőfelületét. De a dátumokat nézve, a probléma megoldódhatott, kár, hogy a kérdező nem írta meg, hogyan.
2017. máj. 6. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!