Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tuning Lada Lepapírozása?

TheCruve kérdése:

Tuning Lada Lepapírozása?

Figyelt kérdés
Építeni szeretnék egy Ladát, az lenne a kérdésem hogy milyen engedélyek kellenek ahhoz hogy én ha megépítem akkor legálisan közlekedhessek vele? A beleépített alkatrészekről kellenek műbizonylatok? Mindenről??

2012. ápr. 17. 17:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyenre szeretnéd átépíteni. Homológ, gépkönyves autó lenne, vagy alufelnis-nagyzenés csajozós verda, esetleg hegesztett diffis, szétflexelt kipufogós libakergető?

Nem minden alkatrészről kell műbizonylat, csak azokról, amik közlekedésbiztonsági szempontból fontosak. Vagyis a "marhajólnézki" tuningkormányról, az ablakfóliázásról, a bukócsőről, a kipufogóról és hasonlókról (de mivel nem tudom, mit akarsz módosítani, ezért nem tudom felsorolni mindet). Egyes dolgokhoz (pl. hátsó tárcsafék) átépítési engedély kell, illetve van, amit csak megfelelő módon felszerelsz, aztán kész is. A lényeg az, hogy végül el kell vinni műszaki vizsgára a gépet, ott ellenőrzik, hogy eleget jat... izé... sikerült-e jól összerakni az autót, majd bejegyzik a forgalmiba a tuningalkatrészeket és lehet vele csapatni.

2012. ápr. 17. 18:13
 2/2 WhiteLabel ***** válasza:
a büdös életbe nem fogod levizsgáztatni. nkh vizsga kell hozzá amin belekötnek még a kutyának a tökébe is, és eleve csak azt viheted vizsgáztatni amiről papírod van hogy szakszervízbe lett építve, ha homológ autót építesz, akkor pedig homológ gépkönyv kell, ami 1milla.
2012. ápr. 17. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!