Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada kipufogótuning?

Lada kipufogótuning?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy gyári 2103-as (1452ccm), motorhoz, ami benzin gázos, jó választás-e, az 500mm belső átmérőjű kipufogó rendszer, ami hátul sport és a középső csőben van még egy dob?

A gáz teljesítményén rontana? szeretnék egy kis teljesítmény növekedést elérni?!

2012. márc. 30. 17:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
El sem férne alatta egy 50 cm átmérőjű kipufogó... Gondolom 50mm-esre gondoltál. Olvasd el ezt: [link]
2012. márc. 30. 17:47
 2/14 anonim ***** válasza:
KOPPÁNY:D
2012. márc. 30. 18:30
 3/14 A kérdező kommentje:
jaj igen, bocsi, télleg elírtam... 50 mm-re gondoltam :) ... amit küldtél linket már olvastam... de azért köszi :)... alapvetőleg a gáz miatt vagyok kétségben az egésztől...ha csak benzines lenne, gondolkodás nélkül rátenném.. csak mivel gázos is.... :/
2012. márc. 30. 18:49
 4/14 anonim ***** válasza:

Köze nincs sok a gázrendszerhez úgyhogy e miatt ne aggódj, nem zavarja be!

REEDNÁÁ REEEEDNÁÁÁÁ :D

2012. márc. 30. 18:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem volt gázos Ladám sportrendszerrel, nyugodtan tedd bele. Lesz egy kis változás, de nem annyi, mint a cikkben van leírva. Az enyémben még a lendkerék is le volt könnyítve, úgy már azért érezhető
2012. márc. 30. 19:00
 6/14 A kérdező kommentje:

ezt akartam hallani :D ... köszönöm szépeeeen :D

remélem hozza azt a kis teljesítmény+ -t :D :D ... háhááá :D

2012. márc. 30. 19:00
 7/14 A kérdező kommentje:
Értelek titeket... és fogyasztásilag egy az 50-es 2 dobos rendszer... sokat jelent?... átalános használat között?... illetve... mit kéne észrevennem?... nyomatékosabb az autó?... vagy jobban veszi fordulatot?... eetleg karburátor fúvókáz?... vagy van valami finombeállításos taktika erre?
2012. márc. 30. 19:16
 8/14 anonim ***** válasza:

Elméletileg nagyobb fordulaton nyomatékosabb lenne a motor, jobban venné a gázparancsokat. Viszont akármennyire is nem kihegyezett motor a Ladáé, azért nem teljesen véletlenszerűen tervezték meg. A gyári, 40-es kipufogórendszer eléggé kicsi ugyan, de a módosítás nélküli motornak éppen elég. A hétköznapokban használt alsó és középső tartományokban ezzel az átmérővel egész jól működik a motor. Ha azt szeretnéd, hogy ne csak jól kiforgatva legyen elemében a motor, akkor el kell érned, hogy kicsit több keverék is menjen be. Ehhez át lehet fúvókázni a karburátort, de még jobb, ha sikerül nyitott légszűrőt építeni az autóra. Ekkor ugyanis a legszűkebb keresztmetszetet jelentő légszűrő áramlási ellenállása csökken. Egy kicsi, a légszűrőházban is elférő szívótölcsér sokat javít a dolgon, onnantól kezdve már középtartományban is lesz annyi kipufogógáz, amennyihez szükséges az 50-es rendszer nagyobb átmérője.

Csak ugye ezzel az a baj, hogy télen eléggé problémás a nyitott légszűrő, jobb visszaszerelni a gyárit, de azzal meg elrontod a kitalált fúvókázást.

2012. márc. 30. 23:35
 9/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod, nagyon hasznosnak találtam.... csak ugye nekem ezel a nyitott légszűrő dologgal semmi problémám nem lenne, ha az autó nem lenne gázos... mivel az, így majdhogynem teljesen el kell tőle venni a levegőt... ugye így nem lehet megoldani, a nyitott szűrőt... ellentmondana egymásnak a gáz, és benzin beállítás... esetleg mi a véleményed, hogy a gyári karburátor helyett egy ezerkettes mechanikussal próbálkoznék? ... vagy akármi más gondolatot szívesen veszek :) ... (csak az a kérésem, hogy a válaszotokat úgy írjátok, hogy nem benzines autóról van szó)
2012. márc. 31. 13:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Nyugodtan próbálkozhatsz mechanikus karburátorral is. Nekem is olyan van és az enyém is gázos. Sokat számít gyorsulásnál, hogy mechanikusan nyit a 2. torok is. De arra készülj fel , hogy így többet fog fogyasztani. Először lődd be a karburátort a zsiguli.hu-n elmondottak szerint, majd állítsd hozzá a gáz alapjáratot és jó lesz. A levegőszűrővel tényleg nem tudsz mit csinálni a gáz miatt. Sajnos ez van. A benzinnek ugye minél több hideg levegő kell a gáznak meg minél kevesebb. Az 50-es rendszert is alárakhatod, de ne várj tőle csodát. Mind a mechanikus karburátor mind a nagyobb kipufogórendszer benzin üzemmódban hozz jelentősebb teljesítmény növekedést.
2012. ápr. 1. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!