Mikor érdemes autót venni?
Megyeszékhelyen lakunk a párommal,én jövőre végzek - addig az egyetem biztosít bérletet, ő pedig biciklivel jár be dolgozni. Városon belül bicajjal,gyalog vagy tömegközlekedéssel szerintem megoldható a közlekedés. A probléma az, hogy az ő szülei több mint 200,az enyémek pedig 60 km-re laknak és utál vonaton utazni hozzájuk. Mivel most jön a MÁV a nagy szigorításokkal és járatcsökkenésekkel, venni szeretne egy autót.
Nem mondom, persze hogy örülne neki bárki (én is), de tudom hogy a fenntartása is sok pénz és még nem érzem hogy 100%-osan szükségszerű lenne. Ráadásul az ő szüleihez csak kb 2-3 havonta megyünk, így költségileg ugyanott vagyunk kb.
Ti mikor döntöttétek el hogy autó kell?
(egyéb infó: én 22,ő 24)
"Ellenben ha autóval járnék, arra kapnék valamennyi üzemanyag-támogatást"
Az Apeh norma 10/ft megtett km. Egy átlagos autó nagyjából 20-22ft üzemanyagot használt fel 1km megtételéhez. Így ha betartja a munkáltatód a törvényi előírásokat akkor végeredményben az autózással kapcsolatos költségeid felét megtéríti. Ezt csak érdekességképpen írtam le.
Köszönöm, én is így tudtam.
Amúgy a 20-22Ft km-enként nem kevés egy kicsit? Az olyan 4,5 literes fogyasztásnak felel meg.
Igaz, hogy dízel (közös nyomócsöves) autót szeretnék 6 sebességes váltóval, ami elvileg országúton 5 alatt eszik, de maradjunk a realitásoknál és számoljunk 5 literrel. Ekkor egy utam oda-vissza kb 5700 Ft-ba kerülne autóval. Míg tömegközlekedve 8000!
És ez akkor van ha egyedül ülök az autóban. Ha esetleg viszek is valakit, akkor még nagyobb a különbség. Ez azért elég durva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!