Mikor érdemes autót venni?
Megyeszékhelyen lakunk a párommal,én jövőre végzek - addig az egyetem biztosít bérletet, ő pedig biciklivel jár be dolgozni. Városon belül bicajjal,gyalog vagy tömegközlekedéssel szerintem megoldható a közlekedés. A probléma az, hogy az ő szülei több mint 200,az enyémek pedig 60 km-re laknak és utál vonaton utazni hozzájuk. Mivel most jön a MÁV a nagy szigorításokkal és járatcsökkenésekkel, venni szeretne egy autót.
Nem mondom, persze hogy örülne neki bárki (én is), de tudom hogy a fenntartása is sok pénz és még nem érzem hogy 100%-osan szükségszerű lenne. Ráadásul az ő szüleihez csak kb 2-3 havonta megyünk, így költségileg ugyanott vagyunk kb.
Ti mikor döntöttétek el hogy autó kell?
(egyéb infó: én 22,ő 24)
Ha megtehetitek akkor mindenképp érdemes egy közepes kategóriájú használt autóba beleugrani. Lehet, hogy csak havonta utaznátok messzebb de a lakóhelyeteken belül is kell mozognotok ha zuhog az eső, ha -10C fok van stb. Ha valami nehezen cipelhető dolgot vásároltok (TV, nagy-bevásárlás stb...), ezt is elég kényelmetlen kivitelezni autó nélkül. Ha esetleg te vagy a kedvesed
rosszul lesz az éjszaka közepén és rohanni kell a kórházba akkor egyenesen megfizetetlen egy autó. A fenntartási költségektől nem kell félned ha nem márkaszervizbe viszed hanem egy korrekt, olcsó szerelőhöz (ha leírod, hogy merre laksz akkor adok elérhetőséget) hordod az autót. A 15 000km-kénti olajcserén kívül alapvetően nem nagyon kell költeni az autókra a biztosítás díján és az üzemanyagköltségen felül.
Nem is beszélve arról, hogy milyen "stabil" lábakon áll a Máv, a Bkv vagy bármelyik hasonló vállalat. Tulajdonképpen a csőd szélén táncolnak mind! Írom mindezt 24 évesen. Amint összegyűlt a pénzem (19 évesen) saját autóra azóta talán kétszer ültem buszon. Tapasztalataim manapság nélkülözhetetlen az autó, kb. mint a mobiltelefon.
Nem tudom mennyit szánnátok rá de valami ilyesmi autóban gondolkodnék: Ez a kis klímás dízel Polo 4,5-5 liter gázolajjal megelégszik 100 km-en és a biztosítását is nagyon olcsón megúsznátok.
Köszönöm második válaszoló!
Hát a belinkelt autók nagyon szépek és jók,de mivel lakásra is gyűjtünk,arra elmegy havi 30 a takarékszámlára, 25 az albérletre, valamennyi az étkezésre...ezért még egy 1 év alatt sem tudnánk 1 milla körüli autót összespórolni. Ahhoz legalább havi 80-at félre kéne rakni, ami ugye ha nem több százat keres az ember és nem otthon lakik, jelenleg nem megoldható. Ő csak egy pár százezres autóra gondolt kiindulópontnak.
Néhány hónappal ezelőtt döntöttem el és kb őszre lesz annyi pénzem, hogy meg is tudom venni.
Egyetemre én is vonattal jártam, az állandó lakóhelyemtől 240km-re.
Aztán munkát is csak abban a városban (Bp) kaptam. De mivel utálok ott lenni, ezért majdnem minden hétvégén hazajárok.
Ráadásul azóta lett egy cicám is, akit elvileg tilos IC-n szállítani.
Így buszra kényszerültünk. Lakástól lakásig így kb 6 óra a menetidő. Emellett kényelmetlen és drága.
A hab a tortán, hogy a munkáltatómnak bár törvényi kötelezettsége lenne, hogy bizonyos arányban kifizesse a hétvégi hazautazásomat, nem teszi meg. Ellenben ha autóval járnék, arra kapnék valamennyi üzemanyag-támogatást.
Tehát az autó az én esetemben sokkal gyorsabb, kényelmesebb, nem kell másokhoz alkalmazkodni, nem fulladok meg útközben a levegőtlenségtől, kevésbé macerás, a cicát is tudom vele szállítani és olcsóbb.
Egyértelmű, hogy kéne egy autó.
Egy 5-6 éves német típust néztem ki 1,3-1,4MFt-os értékben. Remélhetőleg nyár végére, őszre meg is tudom venni. Eladósodni nem szeretnék a mai bizonytalan helyzetben, inkább valahogy kibírom még ezt a pár hónapot.
Ja, ha ez számít, most 29 éves vagyok. 12 éve van jogosítványom, de saját autóm még nem volt. Valahogy nem éreztem szükségességét, de most már muszáj lesz.
Előtte otthon a szüleim autóját vezetgettem meg most a munkahelyemen a cégest. Itt van, hogy napi 600-650km-t is levezetek. De igazából nem fáraszt, szeretek vezetni. Úgyhogy ez a hétvégi 240km talán meg se fog kottyanni.
"Egy 5-6 éves német típust néztem ki 1,3-1,4MFt-os értékben. Remélhetőleg nyár végére, őszre meg is tudom venni. Eladósodni nem szeretnék a mai bizonytalan helyzetben, inkább valahogy kibírom még ezt a pár hónapot."
Szia! Most érdemes csak igazán autót venni. Az árak a béka feneke alatt vannak! Arra viszont figyelj, hogy a kiszemelt autó feltétlenül KLÍMÁS legyen. Nyaranta +42c fokban öngyilkosság anélkül autót venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!