MZ etz 250 berúgószerkezet hibája? (többi lenn)
Valamelyik nap berúgás közben megcsúszott a kar és hangos reccsenés mellett megadta magát.Mint kiderült (és én ezt nem vettem észre) egy korábbi tulaj esése miatt már meg volt repedve a berúgókar a csapszeg mellett.Ez oké kicseréltem a kart egy újra ,viszont miután felraktam,berúgás előtt nem kerül vissza a felső holtpontjáig,egy kicsit lejjebb "lóg". Beindítás után pedig teljesen elenged lifeg az egész és kerreg zörög mitn az állat.Ha visszaállítom járó motor mellett a rendeltetési helyére (fel) akkor minden ok.
A kérdésem mi lehet a hiba pontos oka (rugó? vagy komolyabb?) és mennyire bonyolult megoldani?
Ha szakemberhez viszem mik az anyagiak?Lehet rugót külön venni?Ha csak rugó elég a deknit leszedni,vagy a blokkhoz is hozzá kell nyúlni?
Bocsi a sok kérdésért de munka miatt én csak hétvégén tudok ezzel foglalkozni és akkor már tudni akarom mi merre :D
Én is a rugóra tippelnék.
A zörgés-kerregés azért van, mert a rugó nem húzza vissza alaphelyzetbe, így a fogak össze tudnak érni és darálják egymást. Mivel indításkor is ez történik egy nagyon pici ideig, így úgy van megtervezve hogy annyira nem tud összeakadni hogy blokkoljon, viszont szépen darálják egymást. Ha így használnád még több alkatrészt kellene cserélned, úgyhogy érdemes minél hamarabb. Persze lehet sufnituningolni, pl. felkötni a berúgókart és tolással indítani, csak az kevésbé elegáns. :D
A rugó elfáradhat és eltörhet, ez előfordul más márkáknál is (pl. Pannoniánál is). Azt nem tudom hogy kiakadhat-e, de ha már szét lesz szedve érdemes cserélni, gondolom nem egetrengető összeg, lehet kb. 500 HUF.
Hogy mennyire bonyolult? Arról nem tudok mit mondani. De ismerve a kelet-németeket némi hozzáértéssel és utánaolvasással biztosan megoldható.
Na akkor lassan de biztosan haladsz afelé, hogy meg tudd javítani a bringádat. Kell ez a szoci gépekhez. :)
Esetleg ha nagyon belelendültél jöhetsz hozzám is, össze kéne dobni a Pancsi blokkját... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!