Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 vagy robogó?

Simson S51 vagy robogó?

Figyelt kérdés
Állítsuk szembe a kettőt,lehet érveket,ellenérveket sorolni.

2012. ápr. 2. 20:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
nem olvastam el mindet, mert ezer ien kérdés volt már, de volt egy két érdekes dolog... az hogy melyik néz ki jobban szubjektív, amugy sem az volt a kérdés, hogy melyik néz ki jobban motornak... de én fiatal koromban robogóztam, és a társaságban voltak tip top simsonok is, tuningoltuk is, meg minden ami kell abba a korba, szóval benne voltunk rendesen, nem csak közlekedési eszköznek használtuk... egy robogó, ha megfelelő súlyú görgők vannak benne, jól bevan állitva a karbi, egyértelműen jobban megy, mint a simson (gyári vs gyári-ról beszélek), amellett sokkal praktikusabb ha közlekedés szempontjából nézzük, szerintem a simsonnak csak az az egy előnye van, már akinek ez előny, hogy hagyományos váltós, és olcsóbb az alkatrész, de sztem több karbantartást igényel, és szerelni meg egy robogót sem nehezebb, mint a simsont... az meg hogy szétporlad, mer műanyagből van olvastam itt, hát a váz és minden egyéb ugyanugy fémbvől van, csak vanak rajta esztétiaki szempontből idomok, amik azért mert máűanyagok nem porladnak szét, max letörik, ha zakózol..., nemis tudom emberek honnan szednek ilyet, amugy eredetileg az én gépem egy 15 éves ütött kpott gép darab volt, ha egy hasonló sorsot, km-t látott simoval hasonlitom, kilehet találni melyik a megbizhatobb, pedig olasz robogó volt, szóval nemrossz a simson, tény és való, de mondjunk sztem olyanokat, hogy 303 év utrán jobb, mint a vadonatúj japán technika (értsd az új robogokra)
2012. jún. 4. 22:18
 22/24 anonim ***** válasza:
helyesbítés: ne mondjuk olyanokat, hogy 30+ év után...
2012. jún. 4. 22:20
 23/24 anonim ***** válasza:
Isten óvjon a szimóktól. Megy oké, ha nem szívja meg magát és elindul... Robogóból vannak jók olcsón is, csak kinait ne. Szimóhoz lehet olcsóbb az alkatrész, de nem elfelejtendõ, hogy KELL IS HOZZÁ mert széthullik! Mindenkinek izlése válogatja, szerelõként el se vâllalom!!
2012. jún. 5. 14:16
 24/24 anonim ***** válasza:

Kinek ez, kinek az. Nekem például nem jön be annyira a robogók vinnyogása (idegesít). :D

Ha A-ból B-be kell akkor szerintem robogó, mert kényelmesebb mint egy Simson (nem kell váltani).

De aki szeret váltogatni, és mondjuk falun, kivárosban él ahol rosszak az utak annak a Simson való. Az alkatrészek ára sem mindegy. Amennyiből a Simsonnál kijön egy motorgenerál, addig a robogóra csak egy rezonátort vettél. :D Az hogy többet kell szerelni a Simsont az tény, de ez inkább csak karbantartás /féktisztítás, bowdenek utánnállítása, karbi beállítás (ha nem egy agyonkopott darab, akkor ezt azért nem kell, max évente, kétévente)/

Az hogy melyik a gyorsabb (gyári vs gyári) az sok mindentől függ. Ha a Simsonnál úgy értjük a gyárit hogy tuning mentes akkor egy teljesen gyári robogót természetesen otthagy. Már ha a robogóban benne van az elektronikus fojtás, mert akkor 40-nél vége van. Ha a robogóban már nincs benne az elektronikus fojtás akkor is ott lehet hagyni gyári Simsonnal ( pl.: Tauris robogó) Persze ez erősen robogó függő. Van olyan robi is ami természetesen otthagyja mint eb a...

Ami még a robogóban nem tettszik hogy rossz úton nagyon rossz vele menni, például macskakövön.

Én a Simsont preferálom, mert rossz minőségű utakon közlekedek vele (néha földút), nem szeretem a robogó vinnyogását, szeretek váltani, és szeretek szerelni is tehát ha valami elromlik akkor azt megcsinálom. Egy drágább robogóba már lehet hogy nem nyúlnék bele, és akkor vihetném szervízbe. Ha nagyobb városban kéne használnom, ahol már vannak közlekedési lámpák, dugók, jobb utak, akkor már lehet hogy a robogót választanám inkább, és tűrném a zümmögést. :D

2012. jún. 5. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!