Simson S51 vagy robogó?
Mi az hogy ha nem akarod hogy olajos legyen a nadrágod, meg hogy kényelmesebb a robogó, meg stb..? Hol éltek ti? Milyen gány Simsonotok volt nektek? Arról igazán nem a motor tehet, hogy szarul tartjátok karban. Nekem megvan már több mint két éve és még egyszer sem lettem olajos, sőt még 50-60 kilométeres utak sem tesznek akadályt. Miért ne lenne kényelmes?
Az meg hogy a robogó erősebb? Ha nézünk két 50-es motort, akkor a végsebességük ugyan az, de ha egy nagyobb dombon kell felmenni akkor a Simson nevetve felmegy, míg a kávédaráló sír az alján. Arról nem is beszélve, hogy csak húzod a gázt, semmi élmény nincs benne, csak üvölt alattad.
Nem azért kérdeztem,mert venni akarok,nem tudom eldönteni,csak kíváncsi voltam.
Nekem Simsonom van,és egyértelmű is volt hogy az akarok.
Hogy robogó gyorsabb lenne,nem hiszem,Simson mint írták örök élet meg egy év,robogó kétlem.Viszont azért vannak jobb fajták(Aprilia stb.) robogókból is elismerem.
De attól Simson az isten :D Sokkal szebb szerintem,koszos nem leszel tőle,mert ha karban van tartva nem fogja köpni rád az olajat.És ráadásul ott a simson-feeling.
Abszolút attól függ, mit szeretnél. Mondok mindkettő mellett és ellene is érvet.
1. Nekem egy Yamaha Neos robogóm van 70-es sporthengerrel, 21-es karbival, sportkipufogóval kb. 14 LE és 90 km/h felett van a vége, otthagyom vele még a 125-ös motorokat is, nemhogy a Simsonokat. Sokat is fogyaszt, 5L alatt nem úszom meg. Szóval ha gyors és egyszerű közlekedési eszközt szeretnél, akkor egy japán robogót vegyél.
2. Viszont a robogó vezetéstechnikailag azért nem egy motor. Ha rákattansz a kétkerék feelingre, és később nagyobbra váltanál (250-es, vagy még nagyobb) akkor sokkal jobb iskola egy Simson, mert megtanulod rajta és reflexszé válik a váltás, kuplungolás, jobb lábas fékezés.
Volt simsonom és most robogóm van.
Simson
-van váltó(bár néha sztem kényelmesebb az automata)
-olcsó hozzá az alkatrész és van belőle bőven
-egyszerű szerelni
-Régóta nem gyártják és a korához képest drága
-te kevered a benzinhez az olajat mert nincs különolajozás
-nincs visszajelző lámpa
-nincs üzemanyagszint jelző
-nincs önindító
-nincs sisaktartó
-nincs burkolat
-nincs tárcsafék
-gyenge, lassú
-hamar elromlik, sokat kell szervizelni
Robogó
-korszerű, modern forma
-indexvisszajelző van
-önindító van
-üzemanyagszint jelző van
-különolajozás van
-visszajelző lámpák vannak
-újabbaknál tárcsafék is van, elől biztosan
-sisaktartós
-automata váltós, ez miatt elég fürge
-gyors, erős
-kényelmes
-megbízható(ha nem kínai)
-alkatrész kicsivel drágább mint a simsonhoz de nem kell több tízezer forintra gondolni.
-egyszerű javítani
A simsonomból mindig folyt valahonnan az olaj vagy a benzin. Sose volt tiszta a blokk ez miatt.
Az hogy robogó elég tág foglom mert van belőle 2 és 4 ütemű, léghűtéses és vízhűtéses, kíni, japán, olasz.
A legjobbak az olasz robogók meg az a pár japán ami van.
Utolsó válaszoló,akkor a te Simsonod nem volt karban tartva,ugyanis érdekes módon az enyémnek nem szokott tiszta mocsok lenni a blokkja,engem se koszol össze,stb..
Amire reagálnék a te véleményedben :
- korához képest nem drága,hidd el,ezek ennyit érnek
- én keverem be a benzint? a legkevesebb
- van fényszóró visszajelző,ha irányjelzőt használok akkor átlátok a kormány fölött/alatt az indexre,hogy villog-e
- körülbelül tudom,hogy mikor mennyi üzemanyag van benne,nem nehéz odafigyelni rá
- nincs önindító? hát,baromi nehéz berúgni
- sisakot viszem magammal,avagy odazárom hozzá(akár csomagtartóra teszem),a robogó tartójába amúgy sem fér be egy nagyobb sisak
- nincs burkolat? így is gyönyörű,ha másik szempontot nézünk,a sarat se dobja,csak olyan körülmények között,ahol már ugyebár nem is fordulunk meg vele
- nincs tárcsafék: fog az a dobfék elég jól ,ne félj!
- nem gyenge,olyan erős mint általában egy 50 köbcentis motor,elég jól megy,kényelmesen lehet vele menni 50-55 környékén,száguldozni vele amúgy se szabad
- ha jól megcsinálod nem romlik el
Robogó:
- modern?korszerű? a Simson szebb,és nem mondanám hogy elavult(mert hogy ez jött le ezekből az előző jelzőkből)
- automata,így fürge? ha már lendületben van,igen,városban szaladgálni kiváló,de a Simson is,hiába mondják,hogy macerás válogatni (???) nem az.
- gyors? ugyan már,nem tud többet az 51-esnél,erős? ezek szerint a Simson is mert kb. egy szinten vannak lóerő terén(attól függ mit nézünk)
- kényelmes? ültél te már Simsonon(próbáld ki!)?
- megbízható a Simson is
Kisregény lett,de el kellett mondanom.
-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!