Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 vagy robogó?

Simson S51 vagy robogó?

Figyelt kérdés
Állítsuk szembe a kettőt,lehet érveket,ellenérveket sorolni.

2012. ápr. 2. 20:33
1 2 3
 11/24 pucuka69 ***** válasza:
ja! És mind a kettő,hulla egyszerű szerkezet. Nekem volt,van, mindkettő(most simson),ha van egy kis műszaki érzéked,meg logikád,akkor az üzemben tartás,és a szerelés nem egy nagy ügy! Nekem nem gépészmérnök + autó-motor szerelő a szakmám,de mindkettőt szedtem már atomjaira és simán össze raktam mint egy öt éves a legot. És működött hibátlanul.
2012. ápr. 3. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
90%
Simsonhoz a mai napig kapni eredeti alkatrészt csak borsos áron viszont az vagy 70 évig jó lesz és nem fog tönkremenni!Egyszer kérdeztem a oltba hogy eredeti cuccok vanak-e még hozzá és azt mondták igen de drága
2012. ápr. 3. 21:54
 13/24 anonim ***** válasza:
60%

Mi az hogy ha nem akarod hogy olajos legyen a nadrágod, meg hogy kényelmesebb a robogó, meg stb..? Hol éltek ti? Milyen gány Simsonotok volt nektek? Arról igazán nem a motor tehet, hogy szarul tartjátok karban. Nekem megvan már több mint két éve és még egyszer sem lettem olajos, sőt még 50-60 kilométeres utak sem tesznek akadályt. Miért ne lenne kényelmes?

Az meg hogy a robogó erősebb? Ha nézünk két 50-es motort, akkor a végsebességük ugyan az, de ha egy nagyobb dombon kell felmenni akkor a Simson nevetve felmegy, míg a kávédaráló sír az alján. Arról nem is beszélve, hogy csak húzod a gázt, semmi élmény nincs benne, csak üvölt alattad.

2012. ápr. 4. 18:24
 14/24 A kérdező kommentje:

Nem azért kérdeztem,mert venni akarok,nem tudom eldönteni,csak kíváncsi voltam.

Nekem Simsonom van,és egyértelmű is volt hogy az akarok.

2012. ápr. 26. 20:49
 15/24 A kérdező kommentje:

Hogy robogó gyorsabb lenne,nem hiszem,Simson mint írták örök élet meg egy év,robogó kétlem.Viszont azért vannak jobb fajták(Aprilia stb.) robogókból is elismerem.

De attól Simson az isten :D Sokkal szebb szerintem,koszos nem leszel tőle,mert ha karban van tartva nem fogja köpni rád az olajat.És ráadásul ott a simson-feeling.

2012. ápr. 26. 20:51
 16/24 waland ***** válasza:
Hát azért azok a kávédarálók is tudnak meglepetést okozni, előztem már Simsont erőlködés nélkül dombnak felfele alap robogóval (mondjuk a piaggio free már kicsit nagyobb, mint az átlag robogók). Amiben a simson tényleg jobb, az a váltással járó előnyök. És ez nem kis előny, nem véletlen, hogy még a Vespa is váltós. Viszont ha veszel egy tisztességes robogót, akkor az nagyon sokáig használható minimális ráköltésből (ékszíj 7-10000 km-enként görgökkel 5-6000 ft, olajcsere 4000 km-enként kb. 1 deci, kuplung szintén ritkán, a fúrás dugó csapágy meg annyi mint a simsonnál). Mire akarod használni, és menyire erős a műszaki vénád?
2012. ápr. 28. 01:41
 17/24 anonim ***** válasza:

Abszolút attól függ, mit szeretnél. Mondok mindkettő mellett és ellene is érvet.

1. Nekem egy Yamaha Neos robogóm van 70-es sporthengerrel, 21-es karbival, sportkipufogóval kb. 14 LE és 90 km/h felett van a vége, otthagyom vele még a 125-ös motorokat is, nemhogy a Simsonokat. Sokat is fogyaszt, 5L alatt nem úszom meg. Szóval ha gyors és egyszerű közlekedési eszközt szeretnél, akkor egy japán robogót vegyél.

2. Viszont a robogó vezetéstechnikailag azért nem egy motor. Ha rákattansz a kétkerék feelingre, és később nagyobbra váltanál (250-es, vagy még nagyobb) akkor sokkal jobb iskola egy Simson, mert megtanulod rajta és reflexszé válik a váltás, kuplungolás, jobb lábas fékezés.

2012. máj. 28. 14:54
 18/24 anonim ***** válasza:
48%

Volt simsonom és most robogóm van.

Simson

-van váltó(bár néha sztem kényelmesebb az automata)

-olcsó hozzá az alkatrész és van belőle bőven

-egyszerű szerelni

-Régóta nem gyártják és a korához képest drága

-te kevered a benzinhez az olajat mert nincs különolajozás

-nincs visszajelző lámpa

-nincs üzemanyagszint jelző

-nincs önindító

-nincs sisaktartó

-nincs burkolat

-nincs tárcsafék

-gyenge, lassú

-hamar elromlik, sokat kell szervizelni

Robogó

-korszerű, modern forma

-indexvisszajelző van

-önindító van

-üzemanyagszint jelző van

-különolajozás van

-visszajelző lámpák vannak

-újabbaknál tárcsafék is van, elől biztosan

-sisaktartós

-automata váltós, ez miatt elég fürge

-gyors, erős

-kényelmes

-megbízható(ha nem kínai)

-alkatrész kicsivel drágább mint a simsonhoz de nem kell több tízezer forintra gondolni.

-egyszerű javítani

A simsonomból mindig folyt valahonnan az olaj vagy a benzin. Sose volt tiszta a blokk ez miatt.

Az hogy robogó elég tág foglom mert van belőle 2 és 4 ütemű, léghűtéses és vízhűtéses, kíni, japán, olasz.

A legjobbak az olasz robogók meg az a pár japán ami van.

2012. máj. 28. 15:22
 19/24 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló,akkor a te Simsonod nem volt karban tartva,ugyanis érdekes módon az enyémnek nem szokott tiszta mocsok lenni a blokkja,engem se koszol össze,stb..

Amire reagálnék a te véleményedben :

- korához képest nem drága,hidd el,ezek ennyit érnek

- én keverem be a benzint? a legkevesebb

- van fényszóró visszajelző,ha irányjelzőt használok akkor átlátok a kormány fölött/alatt az indexre,hogy villog-e

- körülbelül tudom,hogy mikor mennyi üzemanyag van benne,nem nehéz odafigyelni rá

- nincs önindító? hát,baromi nehéz berúgni

- sisakot viszem magammal,avagy odazárom hozzá(akár csomagtartóra teszem),a robogó tartójába amúgy sem fér be egy nagyobb sisak

- nincs burkolat? így is gyönyörű,ha másik szempontot nézünk,a sarat se dobja,csak olyan körülmények között,ahol már ugyebár nem is fordulunk meg vele

- nincs tárcsafék: fog az a dobfék elég jól ,ne félj!

- nem gyenge,olyan erős mint általában egy 50 köbcentis motor,elég jól megy,kényelmesen lehet vele menni 50-55 környékén,száguldozni vele amúgy se szabad

- ha jól megcsinálod nem romlik el

Robogó:

- modern?korszerű? a Simson szebb,és nem mondanám hogy elavult(mert hogy ez jött le ezekből az előző jelzőkből)

- automata,így fürge? ha már lendületben van,igen,városban szaladgálni kiváló,de a Simson is,hiába mondják,hogy macerás válogatni (???) nem az.

- gyors? ugyan már,nem tud többet az 51-esnél,erős? ezek szerint a Simson is mert kb. egy szinten vannak lóerő terén(attól függ mit nézünk)

- kényelmes? ültél te már Simsonon(próbáld ki!)?

- megbízható a Simson is

Kisregény lett,de el kellett mondanom.

-

2012. máj. 28. 22:24
 20/24 A kérdező kommentje:
A másik meg,hogy félreértetted a kérdést,azt hitted én most akarok választani a kettő közül,és szándékosan a robogót állítottad be előnyösebbként.(lehet ezt csak én látom így)
2012. máj. 28. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!