Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » ASTRA H LENDKERÉK?

Zsolman kérdése:

ASTRA H LENDKERÉK?

Figyelt kérdés

Érdeklődnék hogy a lendkerék tönkremenetele milyen következménnyel jár a váltóra, ill más alkatrészre nézve?

1.7cdti 101le astram van és reggel hidegen ugráló ZAKATOLÓ hangot ad, ha benyomom a kuplungot elhallgat!

valószínű hogy a lendkerék hibásodik meg?

mi a végső stádium?

köszönöm a választ, ill. a tapasztalatokat véleményeket előre is!

2012. márc. 18. 21:35
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Az egész kialakítása.

Igazából egy bonyolult súlyrendszer van a lendkeréken belül, amit egy még bonyolultabb rugórendszer tart állandóan optimális pozícióban.

Indításkor és leállításkor az egész kap egy pofont, ez a fő ok, egy idő után fáradnak a rugók, a folyamatos mozgástól kopnak a súlyok vezetőpályái, és megadja magát.

Illetve kevésbé tolerálja a magas hőfokot is, ha leégeted a kuplungot az sem tesz jót neki.

Tehát végső soron anyagfáradásnak is vehetjük, illetve elképzelhető hogy ilyen élettartamra tervezték.

2012. márc. 22. 21:09
 12/36 som01 válasza:
mr.flas Irod,hogy az egytömegű szettet javaslod, azt is belelehet tenni? mi a különbség a kettő között? Ha megkérhetlek rá és ráérsz ird már le légyszives ezzel a ledkerékkel kapcsolatos tapasztalataidat vagy tudnivalókat.Előre is megköszönöm.
2012. márc. 23. 19:48
 13/36 anonim ***** válasza:

Az egytömegűvel az a gond, hogy sokkal kellemetlenebb, 'darabosabb' lesz tőle az alapjárat mint a kettős-tömegűvel.

Ha tökéletesen csereszavatos lenne a kettő akkor mindenki kicserélné a rossz kettős-tömegűt egytömegűre...

2012. márc. 23. 19:51
 14/36 som01 válasza:
Ezek alapján nem szabad ilyet beletenni csak a kettős tömegűt ha tökéleteset akar az ember jól értelmezem ?
2012. márc. 23. 20:45
 15/36 som01 válasza:
Ja és még egy kérdés, autópályán nagyobb sebességnél beremeg a kormány ez okozhatja ezt, vagy csak a kerék kiegyensúlyozás lehet a gond??
2012. márc. 23. 20:51
 16/36 anonim ***** válasza:

Hm.

Építettem már be ilyen kiváltó cuccot, úgy hozta a gyerek hogy ezt tegyem bele, egy E46 320D volt az áldozat.

Az áráról nem tudok nyilatkozni, mivel nem én rendeltem, mondott valamit a srác de azóta elfelejtettem.

Érzetre kb ugyanolyan volt, érezhetően, de nem veszélyesen jobban rezonált, és talán egy picivel darabosabb volt a kapcsolás, de az betudható annak is hogy még bejáratós volt a kuplung.

Ha nem valami kiegyensúlyozatlan vackot raksz bele a kínai népi kohó terméklistájáról akkor majdnem ugyanolyan lesz, a motor élettartamát sem csökkenti, viszont többet nem lesz lendkerékproblémád.

Nyilván kompromisszumos megoldás, el kell dönteni hogy vállalod-e adott esetben azt hogy beáldozol egy kis komfortérzetet a lendkerékcsere megúszásáért cserébe.

2012. márc. 23. 20:52
 17/36 anonim ***** válasza:

Kormányrezonálás nem valószínű hogy ettől van, inkább a futómű és a szervó környékén kéne körülnézni kezdésnek.

Amúgy most neked is H Astrád van, vagy milyen gépről van szó? :D

2012. márc. 23. 20:55
 18/36 som01 válasza:
Igen egy ugyanilyen 1.7 cdti astra mint amiről a Zsolman irt. Nekem is ez a hibajelenség, reggel hidegen a motorból nyekergő hang jön. Az első innditás után megszűnik.Gondoltam a bordésszijra is megcsúszik de nem hiszem, hogy az lenne.
2012. márc. 23. 21:08
 19/36 A kérdező kommentje:
Az egytömegűsítésről lebeszéltek, amúgy meg ezt a típust z17dth-t nem is lehet egytömegűsíteni....ha lehetni is akkor meg a akuplung kapna több terhelést ha egytömegű lenne a lendkerék...úgyhogy nincs mit tenni avárni és cserélni ha már bajság lesz bár pénztárcám nem engedi egyenlőre úgyhogy spórolok ameddig tudok a terheléssel.
2012. márc. 24. 09:38
 20/36 anonim ***** válasza:

Som01!

A kormányrezonálást okozhatja egy rosszl beállított futómű esetleg rosszul kicentrírozott kerekek is. Ezeket érdemes megnézetned.

A hidegindításkor a nyikorgó hangot pedig valószínűleg valamilyen szíj adja. Ez valamilyen szinten természetes. (ha nem garázsban áll az autó)

2012. márc. 25. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!