ASTRA H LENDKERÉK?
Érdeklődnék hogy a lendkerék tönkremenetele milyen következménnyel jár a váltóra, ill más alkatrészre nézve?
1.7cdti 101le astram van és reggel hidegen ugráló ZAKATOLÓ hangot ad, ha benyomom a kuplungot elhallgat!
valószínű hogy a lendkerék hibásodik meg?
mi a végső stádium?
köszönöm a választ, ill. a tapasztalatokat véleményeket előre is!
Valószínűleg az lesz, nem nagy öröm.
Általában úgy kezdődik hogy elkezd rezonálni a motor, egyenetlenül jár, aztán leállításkor és indításkor is erős "koppanó" hangot ad, ezek fokozódnak egy addig amíg végleg meg nem hal.
Végső stádiumban széthullik és üzemképtelen lesz a gép, esetleg belever a váltóba vagy a főtengelybe a is, vagy más mechanikai kárt okoz.
Az anyagi része a legszarabb, 130 környékén adják a lendkereket, minimum 20-25 a munkadíj, ráadásul általában a kuplunggal együtt illik cserélni, 200 fölött van a végösszeg.
Kérdező!
Véletlenül se márkaszervizbe vidd! Ott mindent dupla áron számolnak!!
Köszi!
ÁÁ eszembe se jut márkaszervízbe vinni, vannak tapasztalatok......meg amugy még húzom mert fájna 200körül kiadni, pedig nem lesz más választás, nekem még nem ad koppanó hangot leállításkor.csak hidegen zakatol egyenetlenül jár bemelegszik és elhallgat, vagy csak ritkán csinálja.
Ha esetleg a nagy faluban laksz akkor ajánlok egy szakit aki csukott szemmel megjavít bármilyen verdát:
---) www.muha.hu (----
Elsősorban német autókra van specializálódva és az árai is tűrhetőek.
Amúgy nekem van az Unixnál 35% kedvezményem.
Én Békéscsabán lakom, ha gondolod nyugodtan írj privátot!!
Unix elég drága, még a 35%-os kedvezményeddel is 145-re jön ki csak az anyagár jó esetben, rossz esetben meg 223-ra. Alsó hangos is 200 környékén vagyunk, több mint másfél havi fizetésem.
Én az egytömegű lendkerekes kiváltószettet javasoltam neki, konkrét árat nem tudok,szerintem olcsóbb, de hogy tovább bírja az fix.
Köszi jófejség hogy segítetek!!
kissé laikus vagyok, de ezen ugylátom tudunk segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!