Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss B kategóriás jogsival...

Egerecske kérdése:

Friss B kategóriás jogsival rendelkezőnek érdemes kirakni a T matricát? Halottam olyan h, jobban odafigyelnek rájuk, de olyant is h van aki szívatja őket.

Figyelt kérdés
2012. márc. 15. 21:34
1 2
 11/13 Napkiraly ***** válasza:
igazatok van, már kivették a KRESZből
2012. márc. 16. 16:26
 12/13 anonim ***** válasza:

#10:

Ne aggódj emiatt, majd tudni fogod később. Autótól is függ (mondjuk 50LE-vel ne akarj legyorsulni egy 100LE-s autót), illetve hogy mennyire figyelsz. KRESZ szerint csak zöldre indulhatnál, a piros - sárga az egyes kapcsolására való. Sokan azonban akik ismerik a lámpa ciklusát, vagy látják a keresztbe jövők lámpáját, már pirosnál rakják az egyest, ahogy meglátják a piros-sárgát, már engedik is fel a kuplungot és indulnak is. Tehát nem akkor állnak neki még kapcsolgatni...

Ezért is jó ha kint a T mert akkor midnenki számára egyértelmű lesz miért is nem indultál még el.

Úgy tudsz gyorsítani az induláson, hogy:

- pirosnál már rakod az egyest

- nagyobb gázt adsz, és nem csúsztatod olyan sokáig a kuplungot, kicsit átmenet a kuplungról leugrás és a csúsztatás között. Ha elég gázt adsz, nem szabadna lefulladnia.

- ha csalsz egy kicsit, és az autót már pirosnál elkezded megmozgatni, kicsit csúsztatod a kuplungot. Amikor piros - sárga, akkor pedig már csak gáz és teljesen felengeded a kuplungot.

De ezek neked most még nem fontosak, később majd úgyis ráérzel. Én pl. az 50le-s csodámmal úgy szoktam legyorsolni másokat, hogy előbb kapcsolok egyest, és nagyon figyelem a lámpát. Ha a mellettem levő sávban elbambul, 1-2 másodperc bőven elég annyi előnyhöz, amit hiába erősebb kocsi, már nehezebben tud behozni. Egyébként ennek nincs túl sok értelme, azon az 1-2 másodpercen semmi sem múlik. Viszont arra figyelj hogy induláskor ne fulladj le, arra sokan szoktak allergiások lenni (én is), mert akkor szinte garantált hogy egy teljes lámpa ciklus kimarad úgy, hgoy egy autó sem jutott át...

2012. márc. 16. 21:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Én ezt a sok kuplung csúsztatásos dolgot nem javasolom, mert csak szép lassna elégeted. Ha van lehetőséged, a szélső sávban haladj mindig, és ne izgulj, hónapok kérdése, hogy "rutinból" menjen neked is.
2012. márc. 17. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!