Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson esetleg robogó?

Santiego007 kérdése:

Simson esetleg robogó?

Figyelt kérdés
Városi közlekedésre kellene,csak nem tudom eldönteni,hogy robogót vagy valami szépen felújított simsont vegyek. Tetszenek a robogók is meg a simsonok is csak az a baj,hogy túlságosan nem értek a simsonokhoz.
2009. jún. 10. 19:42
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
91%

Hát ha annyira nem értesz a Simsonokhoz akkor a robogó a megfelelő választás neked, több szempontból is:

- a robogóknál csak tankolnod kell és olajat töltened be és megy. a simsonnál a keveréked neked kell előállítanod

- a simsonnál ha nem jól állítod össze a keveréket az bizony képes beköpni a gyertyát és sűrűn szerelhet az út szélén

- és bizony egy simson tartogat egy pár meglepetést ha nem értesz hozzá. ettől függetlenül én nagyon szeretem, mert nekem is van egy enduro-m nem adnám oda egy robogóért

üdv kispetya

2009. jún. 10. 19:57
 2/51 A kérdező kommentje:
kössz szépen a választ,azt tudom,hogy a robogó "kényelmeseb" mert nincs vele annyi gond csak azt nem találom túl """"érdekesnek"""" hogy ráülsz aztán eldöcögsz 50-60-nal,ezért gondolta ma simsonra mert ott legalább kell váltani
2009. jún. 10. 20:00
 3/51 anonim ***** válasza:
61%

az biztos, hogy ez legalább motor és az élmény más, még ha kicsi is

üdv kispetya

2009. jún. 10. 20:04
 4/51 anonim ***** válasza:
45%
eljutni A-ból B-be üzembiztosan, emberek közé is lehet menni vele mert szép, ez a robogó. Simsonnal nem lehet csajozni, tudni kell valamennyit szerelni ha megadja magát, viszont az élmény amit tud az pótolhatatlan 50köbcentiben
2009. jún. 10. 20:32
 5/51 anonim ***** válasza:
43%

Simsonnal lehet csajozni, és a legtöbb robogóba keverni kell az üzemanyagot (kivéve a 4 üteműek, de azok szarok), nem csak a Simsonba! Nem sok robogó keverékképzős.

Simson

Előnyök: motor, nem műanyag gönc. megbízható, nem mint egy robogó, váltós, ez még fémből készült, a szerelése rém egyszerű, ha esetleg vmit nem tudsz a Simson Klub Magyarország segít, nekem is segítettek! (www.simson.hu)

Hátrányok: esetleg a kora lehet, de ha jót fogsz ki akkor semmi, ha szart akkor max 20 ezerből meg lehet csinálni!

Robogók

Előnyök:

egyszerű, inkább nőknek való

Hátrányok:

kicsi a kerekük, általában megbízhatatlanok, Variátor hajtásúak, tehát fokozatmentes automata váltójuk van, ami bordásszíjjal juttatja el az erőt a hátsó kerékhez, nos ez a robogók 90%-ánál tönkremegy és pl nem tudsz felmenni dombon, csikorog mint az állat, bőg a motor de nem megy! A motorjuk nagyon kényes, az órájuk csal, pl a Rieju azt írja hogy 90-nel mész aztán közbe jó, ha 50-55-tel. Ha 2T (2 ütemű) robogót veszel, abba ugyanúgy kell keverned a keveréket mint pl egy Simsonba, ha 4 üteműt veszel, az gyönge és gyakorlatilag használhatatlan. 50 köbcentiben nem lehet hatékony 4 ütemű motort csinálni. Túl nagy a fogyasztás ( akár 5-6 liter 100 km-en) és egyszerűen GYENGE, hidd el, van benne tapasztalatom!

Én személyesen a Simsont ajánlom, nekem is az van, amikor megvettem semmit nem értettem hozzá semmit, azóta megtanultam, rém egyszerű egy szerkezet! És a Simson lánchajtásos, tehát nem csúszhat meg a fogaskeréken a bordásszíj mint a robogókon :D és a robogóknak undorító hangjuk van a fokozatmentes váltó miatt, a 2 üteműek kávédarálók, a 4 üteműek traktorok/fűnyírók!

Vegyél Simsont, 50-60 ezerért kiválóakat kaphatsz, az enyém 40 volt és jó :D esetleg ha kell vmi segítség szereléssel vagy bármi mással kapcsolatban csak szólj, beraktam könyvjelzőkhöz ezt a kérdést és megnézegetem majd! :)

egyébként a robogóban ha elromlik vmi hótziher hogy nem tudod megszerelni és szervizbe kell vinni :(

2009. jún. 10. 20:47
 6/51 anonim ***** válasza:
26%
Kedves utolso valaszolo az teves hit hogy a 4 utemu robogok szarok. Azok igenis nagyon jok es megbizhatobbak es olcsobb a szervizuk es nemutolsosorban kornyezetbaratabbak mert nem fustolnek annyira. Nekem az van es nagyon jol megy.
2009. jún. 10. 20:49
 7/51 anonim ***** válasza:
89%
A 2 utemu robogokba altalaban csak beleontod az olajat es keverik maguknak, es a 4 utemu pedig nem eszik meg 4 litret mert kb 2 eszik az enyem tapasztalat.
2009. jún. 10. 20:52
 8/51 anonim ***** válasza:
89%

20:49 Ez marhaság!

nekem eddig vagy öt fajta kétütemű robogóm volt és mind különoljzású volt. nagyon kevés, talán az 5% amelyikbe úgy kell keverni a keveréket, azok is talán krisztus előttről. semmivel sem rosszabbak a robogók mint a simsonok, és semmivel sem rosszabbak a simsonok mint a robogók. mindegyiknek van előny hátránya

2009. jún. 10. 21:06
 9/51 anonim ***** válasza:
81%
Bocs 20:47-nek szólt előző voltam!
2009. jún. 10. 21:08
 10/51 anonim ***** válasza:
67%

20:47-es az készen van!

Szinte minden robogó különolajzású!!!

Az meg hogy a szíj elkopik.. olyan 4000km-enként kell cserélni és még akkor sincs elkopva..

A szíj amúgy nem bordás részen kapcsolódik a tácsákkal hanem oldalperemen.. de most ez nem is lényeg . :)

Szóval borda nem kopik le róla az oldalpereme kopik meg nagyon és amiatt kell cserélni... 4000-5000 km-enként.

robogóval meg lehet jelenni azért sokkal több helyen.. városba csajozni 100x jobb.. a simson inkább faluba való.

képzeld el magad egy x város főterén egy robogóval vagy egy füstölő simsonnal..

az órája tényleg csal de nem nem annyit mint a kedves kollega írt hanem pl ha 50-el megyek 55-öt mutat.. 80nal megyek 84-et ír.. ezzel lehet együtt élni.. én tudok.

a simsonokat LEALÁZOM! gyorsulásra és végsebességre egyaránt (amúgy az én robogóm Aprilia SR DiTech).

Mindig pöccre indul, nem kell rugdosni, nem kell olajatkeverni, benzinezni, csak beállok a kútra és tankolok..

Fogyasztása 3 liter / 100 km. télen több akkor 4.

Robogó szereléséhez ugyonakkora tudás kell mint egy simsonhoz. (most itt az én motorom rossz példa az elektronikája miatt.. de erre 5 év gari van és ingyen csinálják.. :) )

szóval ha van egy karbis robogód, akkor abban sincs űrtechnika ergó ugyanúgy szerelhető mint egy simson, persze más alkatrészei vannak a hajtás oldalon (ami nem elromlós - legdurvább amikor a rugó vagy görgő elfárad..)

motor részről meg dettó mint a szimó, kétütemű motor.

Mindenképp robogót ajánlok ha városban laksz!

2009. jún. 11. 01:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!