Akik használnak hidrogén-generátort, mi a véleményetek róla? Érdemes beszerelni?
Nincs különösebb szükségem arra, hogy ismerjelek, elárulsz magadról eleget a véleményformáláshoz az írásoddal:
1., gyerekesen, összefüggéstelenül írsz. Ez tipikusan jellemző a gyerekekre, a kezdődő elmeháborodottakra és az alacsony intelligenciájú emberekre. Mivel nem feltételezem, hogy Lipótmezőről írsz, így muszáj a másik kettőből választanom
2., Nagyon jól mondod, érdeklődsz egy téma iránt- FELSZÍNESEN. Ez nem baj, de a hatalmas hibát ott követed el, hogy semminek nem nézel utána RENDESEN és mivel nincs meg a témában az amúgy elvárható alapismereted sem, így olyan butaságokat hozol össze, ami neked lehet, hogy logikusnak tűnik, de aki pl.: nem gyök2-es fizikából az sírva fakad vagy a röhögéstől vagy a szégyentől.
3., Most is dobálózol itt olyan kifejezésekkel, amiknek nem is ismered a jelentését (pl. Brain storming) és ennek kapcsán teljesen rosszul használod. De ez tökéletesen megfigyelhető más témákhoz való hozzászólásaidnál is.
Nem is folytatnám a sort tovább, azt a tanácsot tudom neked adni, hogy vagy ne próbálj belemélyedni háttértudást igénylő kérdésekbe, vagy pedig szerezd meg a szükséges háttértudást, mert így csak bohócot csinálsz magadból, akit senki nem vesz komolyan.
Az, hogy a GYIK-on mennyi az értékelésem nem értem hogy jön ide, ugyanis itt nem az alapján osszák a zöld kezeket, hogy hasznos volt-e a válasz, hanem az alapján, hogy egyet ért-e velem az értékelő.
Ergo ha én leírom, hogy te marhaságot beszélsz te akkor is piros kezet fogsz nyomni, ha nekem volt igazam, mert te azt hiszed, hogy neked van. Vagy csak simán beletiportam a kis lelki világodba és csakazértis.
A brain storming nem azt jelenti, amit itt leírtál. Sőt, még csak nem is hasonló.
Ezt elolvasod és ma is tanultál valamit.
Abban félig igazad van, hogy a problémamegoldó készség részben az egyéni kvalitásokon múlik, de az természetesen nem igaz, hogy nincs hozzá szükség háttértudásra. Hiszen lehetsz te a világ legokosabb embere is, ha nem értesz teszem azt a hidrodinamikához akkor az életbe nem fogsz megoldani egy ezzel kapcsolatos problémát.
Az, hogy te hány problémáról HISZED, hogy megoldottad nem különösebben izgat.
Véleményem szerint te vagy a tipikus mintapéldája annak a TELJESEN ÁTLAGOS egyénnek, aki azt hiszi magáról, hogy átlagon felüli képességekkel bír - pedig nem.
Privát és irreleváns véleményem, hogy te alulról karcolod csak az átlagos szintet és irtó messze vagy az átlagon felülitől.
Csak itt megint az a baj, hogy te párhuzamba akarod állítani magad olyan emberekkel, akikhez (már megbocsáss) semmi, de semmi közöd. Olyan elveket támadsz, amiket milliószor bizonyították (sőt, ha teszel-veszel a konyhában, te is...)
Megint visszatérek a kedvenc példámhoz: lehet hinni, hogy Newton tévedett, de attól még lezuhansz, ha kiugrasz a hetedikről, és oltári nagyot fog ütni a villanyoszlop, ha lefejeled. Ezek tények. Ugyanúgy tény, mint az, hogy a semmiből nem lesz energia. Meg az, hogy nem tudunk megfelelő teljesítménnyel energiát tárolni. Sőt, elárulok valamit: soha a büdös életben nem fogunk a semmiből energiát nyerni. Minden bizonnyal lesznek technikák, amiket ma elképzelni sem tudunk, de ott sem a semmiből lesz energia. Valamit meg KELL csapolni ahhoz, hogy energiánk legyen. Mint írtam, se az elektronok, se a protonok nem fognak csak úgy jókedvükben arrébb mozdulni.
Ladybird, tippem sincs, hogy ki vagy te, mit csinálsz. Minden bizonnyal csodás és példás családanya vagy, miegymás. De attól még ha nekiállsz fennhéjazóan vitatkozni, és szapulni dolgokat, amikhez nem értesz, attól még nem leszel okos valaki. Biztos megvan a téma, amihez értesz, és túlszárnyalsz minket benne - de a fizika nem az, ahogy nézem a válaszaidat.
Igen, mindent kétkedve kell fogadni, de vannak dolgok, amikben hiába kételkedsz (pláne ilyen stílusban...) attól azok még igazak. Lehet összeesküvést sejteni a fizika mögött, csak fölösleges.
Az, hogy a hidrogént hány módon lehet felhasználni, abszolút nem változtat azon a tényen, hogy baromi veszélyes tárolni. Pláne közúti közlekedésben. Tudod te, mekkora oltári balesetek történnének? Elég egy ütközés, hogy megsérüljön a nagynyomású tartály, és annak a szétrobbanása már komoly kárt okoz - a hidrogén pedig, levegővel keveredve sokkalta robbanékony, mint a benzingőz. Tehát nem elég, hogy felrobban a tartály, mindezek tetejébe a hidrogén is kapásból berobbanna. Tehát egy közepes baleset csípőből hatalmas károkat okozna, ami benzinnél elkerülhető (már csak azért is, mert egyszerűen leöntöd a kifolyt benzint homokkal, és máris sokkal kevésbé veszélyesebb, de a poroltó is megteszi ugyanezen célt - és nagynyomású tartály sem kell hozzá.)
A villanymotorod is zseniális - és látszik a hozzá nem értés a háttérben :)
Egy átlagos autó olyan 25KW teljesítményt ad le, benzint elégetve. Tehát, ahhoz, hogy egy teljesen hétköznapi, átlagos kocsit meg tudjál hajtani, ekkora elektromos teljesítményt kéne tárolni. Ez a jelenlegi aksikkal rohadt sok. Ólomaksi szóba se jöhet, mivel nehéz, és minél nagyobb a súly, annál több energia kell, hogy megmozgasd (remélem, ebbe a ténybe nem tervezel beleveszni...).
Tehát, kell egy rohadt könnyű kocsi, rohadt könnyű aksival. Na igen, például a Li-ion aksi (viszonylag) könnyű. Csak éppen a teljesítménye is bőven alulmarad az ólomaksinak. A töltési sebességről ne is beszéljünk... Jelenleg ugyanis nincs olyan technika, amivel gyorsan fel lehet tölteni egy aksit. Egy tankolás maximum 5 perc (F1ben másodpercek :P) Egy átlagos aksi töltése órák kérdése, egy ekkora telep töltése napok kérdése. Milyen remek, amikor utazol valahová, és félúton ülsz 12 órát, tölteni a kocsidat.
Nem véletlenül nem terjednek el ezek a megoldások. Nem kell az olajlobbit félteni, ha esetleg nem benzinből élnének meg, akkor is hatalmas igény lenne rájuk - tudtad te azt, hogy a benzin előállítása arányában kevesebb, mint a nyersolaj felhasználás? Ugyanis szinte minden, ami körbevesz téged, olajból készült. A műanyagok kivétel nélkül, nejlon és társai, a gyógyszerek alapanyagai is nagyrészt olajszármazékok. Ha most ebből hirtelen kivesszük a benzint, nem érné nagy baj az olajtársaságokat. Sőt... Szerinted miből lehet jelenleg gazdaságosan energiát előállítani? Né, csak nem olajból és földgázból? :)
Szerintem még jól is járnának, mert az államok mindig jobb felvásárlók, mint a fogyasztók. Az államok nem hisztiznek, hanem vesznek, nem kell akciózni, kutakat fenntartani, egy rakat fölösleges munkást fizetni...
Az első kommentedre még akartam reagálni, de a második már olyan szinten tükrözi, hogy egy büdös szót nem értettél meg az elmúlt 2 oldal tanácsaiból, hogy úgy látom a világon semmi értelme.
Hajrá :)
Akkor leirom amit En gondoltam de minden pontnal varom a velemenyeket hogy hol hibaztam el:
Az anyagok reszecskekbol allnak
Ezen reszecskek Mocorognak
Mocorgasuk periodikus
Osszekapcsolt reszecskek szintugy mocorognak periodikusan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!