Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik használnak hidrogén-gener...

Akik használnak hidrogén-generátort, mi a véleményetek róla? Érdemes beszerelni?

Figyelt kérdés
2012. márc. 4. 19:29
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Na kedves Engem elmebetegnek nyilvani Embertarsam: Csak azert hogy egy kicsit beledvesszek:

[link]

Vagyis szerintem hagyjuk, amikor Energiabevitellel(direkt) lehet csokkenteni egy adott anyag belso energiajat(Huteni) Exoterm folyamat kikenyszeritese, ugy hogy a bevitt energianal Tobb a leadott energia(akar egy klimaberendezes) mert ugye a kornyezet hoenergiaja is hoenergia es fel lehet hasznalni. DE ertelmetlen hidrogent 30% hatasfoku motorban elegetni, es pazarlas.

2012. márc. 12. 13:24
 22/41 anonim ***** válasza:

De értsd már meg: a hidrogén közúti felhasználása elképesztően veszélyes!

Igen, a benzin is robbanásveszélyes. Csak éppen a benzint nem kell nagynyomású tartályban tárolni, sőt, a benzint a legtöbb műanyag/fém tartály gond nélkül (eresztés nélkül) képes tárolni. A hidrogén viszont a legtöbb anyagon folyamatosan átszivárog, mivel a molekulái elképesztően kicsik (még atomi méretben is, összehasonlítva egy összetett szénhidrogén lánccal...)

Persze, nagyon jó lenne autóban hidrogént égetni (ja, arról tudsz, hogy hidrogént jelenleg leggazdaságosabban olajból lehet előállítani?...) de egyszerűen túl veszélyes. Nagynyomású tartály, pláne olyan anyaggal, ami gond nélkül szivárog... És térfogatra nézve a hidrogén sokkal-sokkal kevesebb energiát ad le, mint a benzin.

Hidrogén generátorral meg ugyanez a gond - olajból hidrogént állítani elő veszteséges. Vízből hidrogént állítani elő pedig röhejesen veszteséges. Ezek a csodás "rezonanciás vízbontások" meg valahogy még egyetlen egy alkalommal sem adtak egyértelmű és hiteles bizonyítékot... Vajon miért?...

2012. márc. 20. 16:19
 23/41 anonim ***** válasza:

Ladybird-el ne foglalkozz, talál valami cikket a neten egy 23. senkitől, meg sem érti a felét aztán mint aki most sz@rta spanyolviaszt idelöki és ennyi.

Ha meg írsz neki egyik fülén be másikon meg ki.

2012. márc. 20. 16:27
 24/41 anonim ***** válasza:
Hat ez az, sokminden ugy talaltak fel hogy Tul hulyek voltak ahhoz hogy tudjak, hogy lehetetlen...igy megcsinaltak. En nem azt mondtam hogy letezik, hanem el kellene gondolkozni, a megvalositasan. De nyilvanvalo hogy, amig a kreativ gondolkodasra sarkallo versenyeket az olajlobbi penzeli, es alairatjak a versenyzokkel, barmit is talaljanak fel az a lobbi tulajdona lesz, addig nem megyunk sehova. Es vegul meg mindig nem reagalt erdemben senki arra hogy miert is egy 30% hatasfoku motorban egetjuk el a hidrogent amit draga villamosenergiaval eloallitunk, ahelyett hogy villanymotorokat hajtatnak vele, cirka 80% hatasfok melett. Ahogy a hibridnel irtam pazarlas a villanymotor es hagyomanyos belsoegesu motor parositasa(inkabb uri hobort a kornyezetvedelmi szabalyok megkerulesere) minthogy a maradek helyre is akkumlatorokat raknak, igaz kicsi a hatotav, de idealis lenne belvarosi araszolasra.
2012. márc. 24. 00:06
 25/41 anonim ***** válasza:
ja es pontosan tudom, hogy Fizikailag jelenlegi tudasunk szerint "lehetetlen" megvalositani amit leirtam, es nem hiszem barkivel lekezeloen, tiszteleltlenul kommunikaltam volna az elozoekben. Szerintem mindenkinek van egy meggyozodese est azt probalja ervekkel alatamasztani. Vagyis az egyenaramu vizbontas 100% kamu ez teny, egy jo vizbeporlasztatos rendszer 1000-szer hatekonyabb benzinuzemu jarmuveknel. Es ha valaki ugy gondolta, hogy "lesz@rom" akkor elnezest ha tapintatlan voltam...
2012. márc. 24. 06:46
 26/41 anonim ***** válasza:

Azért nem reagált rá senki, mert az a rendkívül elenyésző kissebbség, aki hidrogén motort használ, nem igazán számít. Úgy írod, mintha minden második lakás hidrogén-generátort használna, közben szerintem minden milliomodik emberről van szó (és szerintem durva becslés volt).

Ez az egyik. A másik meg: szerinted hogyan lehet tárolni elektromosságot HATÉKONYAN? ELárulom: sehogy. Vagy keveset tárolsz (ami semmire se elég) vagy akkora lesz az akuk tömege, hogy mozgatni sem tudod. Hiába csúcs a villanymotoros kocsi, ha közben négy tonnával többet nyom az ólomaksik miatt. Akkor kapásból elveszik minden előnye, és megint ott vagyunk, hogy másfél kilométerenként tölteni kell. Annak meg mi értelme?

A vízporlasztás meg nem azért hatékony, mert "elégeti" a vizet, hanem egyszerűen azért, mert a víz felmelegszik, és rendkívül mértékben kitágul - extra nyomás, amire pont szüksége van a motornak. Tehát itt semmi köze a víz hidrogén tartalmának...

Ezek pedig nem meggyőződések, hanem TÉNYEK. Lehet, hogy számodra hihetetlen, elképzelhetetlen, de ez esetben tanulj némi fizikát/elektrotechnikát/kémiát, és rájössz, hogy közel sem olyan fekete/fehér a világ, mint te azt gondolod. Mert az olajlobbinak a legjobb lenne, ha valaki feltalálna egy hatékony hidrogén motort - kapásból ők lennének a környezetvédő jófiúk, és éppen ugyanúgy olajból állítanák elő a hidrogént - mint ahogy azt manapság is megteszik. Nekik ez mindenképp csak előny lenne, mert betegre keresnék magukat az átálláson.

2012. márc. 24. 07:49
 27/41 anonim ***** válasza:
Kedves elozo: sokmindenben egyetertek Veled, de hozzafuzom a hidrogen felhasznalasanak 100 masikfajta modjat kepes vagyok elkepzelni mintsem elegetni egy elavult Otto motorban. Amit irtal az akkumlatoros megoldasrol szerintem ne sarkitsunk ennyire: A hybrid elonye a varosi forgalomban jon elo, vagyis nem a hatotav a lenyeg a hanem a magas jarmusususeg okozta legszennyezes(Asszem GM VOLT autoja jo pelda) ezert is irtam hogy a varosi ingazoknak tokeletes lenne. Szeretnek erdeklodni az elmult 500 ev alatt hanyszor bovitettek, valtoztattak a fizikai fogalmak, megvalosithatosagi tanulmanyok, kivitelezhetoseget? Nem mondom hogy 100% amit irok hiszen akkor nem itt ulnek, de elkene gondolkodni ha konkretan nem ezen, hogy merre induljunk. Ezert is irtam Jelenleg. A hidrogen tarolasa pont emiatt lenne felesleges(es mint irtad nem valami hatekony). De lenyegtelen amit irok ezt tudom, nem akarok okosabb lenni mint ami vagyok. Abban biztos lehetsz ahogy azt mondtak lehetetlen 50km/h felett eletbe maradni 100 evvel ezelott, igy szerintem ertelmetlen vitatkozni a jovorol. a Jelen meg eleg savanyu. Sebaj :)
2012. márc. 24. 12:22
 28/41 anonim ***** válasza:
Es a viz beporlasztas masik elonye a hoelvonas ami nagyon fontos es nem irtad le, hiszen a dugattyu 90%-ban a gyurukon keresztul adja le a raeso hoterhelest. Ezt erdemes csokkenteni illetve a hengerfalat is jodolog huteni. De hogy befejezzem: A hidrogengenerator Ebben a formalyaban hasztalan es pazarlas max egy kis egesho tobletet okoz, de osszteljesitmenyben rontja az auto hatasfokat.
2012. márc. 24. 12:26
 29/41 anonim ***** válasza:

" De lenyegtelen amit irok ezt tudom, nem akarok okosabb lenni mint ami vagyok. "

Ez igen szomorú, mert jelenleg irtó buta vagy...

" azt mondtak lehetetlen 50km/h felett eletbe maradni 100 evvel ezelott"

Ezt pedig soha senki nem mondta, Urban legend.

2012. márc. 24. 17:22
 30/41 anonim ***** válasza:
Kedves utolso...nem minositettem senkit, max magamat , ehhez neked is megvan a jogod, de mast kerlek ne minosits azok alapjan amit nem is ismerhetsz. Nem vagyok oly 3 diplomas zseni akinek csak az akadalyok es azokat korulvevo torvenyek szabjak az utat, mert a gondolkodast nem lehet tanulni. Most mondhatod hogy megnyilvanulasaima alapjan ez nem tiszta, de erdeklodok egy tema irant bar felszinesen, Es nem tudok mindent, de probalok informaciokat gyujteni, ami ismet hasznomra valt a leirasok alapjan..csak sokan egybol lehulyeznek...mert eloszor leirom a sajat elkepzelesem( Talan a Brain Storming mond valamit hogy mennyi problemat a Laikusok oldottak meg, DE ez nem az, csak otlet). Ugyogy majd ha annyi problemat megoldottal mar mint jomagam, es annyi teruleten jartas is vagy mint jomagam akkor elfogadam becsmerelesedet, addig viszont probalj meg Flame nelkul elni vagy legalabb add szeretteidnek hogy Ok is Egjenek a langtol. Es ha mar egesznap az Urban Legend fogalmat kutatod akkor terjunk vissz Kepler, vagy az Olasz Giordano Bruno esetehez... talan az nem Csak egy Urban Legend...
2012. márc. 25. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!