Akik használnak hidrogén-generátort, mi a véleményetek róla? Érdemes beszerelni?
Na kedves Engem elmebetegnek nyilvani Embertarsam: Csak azert hogy egy kicsit beledvesszek:
Vagyis szerintem hagyjuk, amikor Energiabevitellel(direkt) lehet csokkenteni egy adott anyag belso energiajat(Huteni) Exoterm folyamat kikenyszeritese, ugy hogy a bevitt energianal Tobb a leadott energia(akar egy klimaberendezes) mert ugye a kornyezet hoenergiaja is hoenergia es fel lehet hasznalni. DE ertelmetlen hidrogent 30% hatasfoku motorban elegetni, es pazarlas.
De értsd már meg: a hidrogén közúti felhasználása elképesztően veszélyes!
Igen, a benzin is robbanásveszélyes. Csak éppen a benzint nem kell nagynyomású tartályban tárolni, sőt, a benzint a legtöbb műanyag/fém tartály gond nélkül (eresztés nélkül) képes tárolni. A hidrogén viszont a legtöbb anyagon folyamatosan átszivárog, mivel a molekulái elképesztően kicsik (még atomi méretben is, összehasonlítva egy összetett szénhidrogén lánccal...)
Persze, nagyon jó lenne autóban hidrogént égetni (ja, arról tudsz, hogy hidrogént jelenleg leggazdaságosabban olajból lehet előállítani?...) de egyszerűen túl veszélyes. Nagynyomású tartály, pláne olyan anyaggal, ami gond nélkül szivárog... És térfogatra nézve a hidrogén sokkal-sokkal kevesebb energiát ad le, mint a benzin.
Hidrogén generátorral meg ugyanez a gond - olajból hidrogént állítani elő veszteséges. Vízből hidrogént állítani elő pedig röhejesen veszteséges. Ezek a csodás "rezonanciás vízbontások" meg valahogy még egyetlen egy alkalommal sem adtak egyértelmű és hiteles bizonyítékot... Vajon miért?...
Ladybird-el ne foglalkozz, talál valami cikket a neten egy 23. senkitől, meg sem érti a felét aztán mint aki most sz@rta spanyolviaszt idelöki és ennyi.
Ha meg írsz neki egyik fülén be másikon meg ki.
Azért nem reagált rá senki, mert az a rendkívül elenyésző kissebbség, aki hidrogén motort használ, nem igazán számít. Úgy írod, mintha minden második lakás hidrogén-generátort használna, közben szerintem minden milliomodik emberről van szó (és szerintem durva becslés volt).
Ez az egyik. A másik meg: szerinted hogyan lehet tárolni elektromosságot HATÉKONYAN? ELárulom: sehogy. Vagy keveset tárolsz (ami semmire se elég) vagy akkora lesz az akuk tömege, hogy mozgatni sem tudod. Hiába csúcs a villanymotoros kocsi, ha közben négy tonnával többet nyom az ólomaksik miatt. Akkor kapásból elveszik minden előnye, és megint ott vagyunk, hogy másfél kilométerenként tölteni kell. Annak meg mi értelme?
A vízporlasztás meg nem azért hatékony, mert "elégeti" a vizet, hanem egyszerűen azért, mert a víz felmelegszik, és rendkívül mértékben kitágul - extra nyomás, amire pont szüksége van a motornak. Tehát itt semmi köze a víz hidrogén tartalmának...
Ezek pedig nem meggyőződések, hanem TÉNYEK. Lehet, hogy számodra hihetetlen, elképzelhetetlen, de ez esetben tanulj némi fizikát/elektrotechnikát/kémiát, és rájössz, hogy közel sem olyan fekete/fehér a világ, mint te azt gondolod. Mert az olajlobbinak a legjobb lenne, ha valaki feltalálna egy hatékony hidrogén motort - kapásból ők lennének a környezetvédő jófiúk, és éppen ugyanúgy olajból állítanák elő a hidrogént - mint ahogy azt manapság is megteszik. Nekik ez mindenképp csak előny lenne, mert betegre keresnék magukat az átálláson.
" De lenyegtelen amit irok ezt tudom, nem akarok okosabb lenni mint ami vagyok. "
Ez igen szomorú, mert jelenleg irtó buta vagy...
" azt mondtak lehetetlen 50km/h felett eletbe maradni 100 evvel ezelott"
Ezt pedig soha senki nem mondta, Urban legend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!