Szerintetek Skoda 120l-t megéri venni?
Max 250000Ft áll rendelkezésre, ezen felül persze van még pénz, de csak annyit akarok költeni amennyit muszáj.(átíratás(meg ami vele jár), esetleges azonnali javítás, pótalkatrészek)
Nagyon megtetszettek ezek a régi 120-asok és elég jó állapotúakat láttam, külsőre nagyon tetszik, és belsőre is.Nekem nem versenyautó kell hanem egy olyan autó amit én is szeretek és szívesen ülök bele.
Főleg azok véleménye érdekel, akiknek van\volt de, bárki véleményét meghallgatom.
Az igen...!
Most nézem a linket: Teljesítmény: 43 kW, 58 LE
Az 1.0-s Swift 37kW~55LE
A maga idejében nem volt ez rossz autó, ha jó kezekben volt. Az enyém ahogy megvettem, már sz@r volt.., de egy gondos karbantartásnak és javításoknak köszönhetően meglepően komoly teljesítményt tudott produkálni. Autópályán 130 körül simán ment, a víz nem forrt fel, gyorsulása nagyon jó volt, az ezerkettes zsigulikat is le lehett nyomni vele (ja, hát ez 20 évvel ezelőtt volt..).
Én szerettem, amíg télen össze nem törtem (hát igen, a könnyű eleje, stb nem túl szerencsés megoldás).
Ennek ellenére ma már biztosan nem vennék Skodát, ennyi pénzért modernebb autókat is lehet kapni.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Sok hasznos dolgot megtudtam belőle!
Igazából ilyen "régebbi" autókból ez volt az egyetlen ami nagyon tetszett a többi felejtős, az lesz a legjobb ha még gyűjtök egy kis pénzt és a fiatalabb autók között kutakodok.Bár
javíthatatlan lázadó vagyok ezért biztos nem fogok olyan kocsit venni amiből sok van a környéken. :)
Valamit majd csak találok.
Attól függ... néhány gondolat ennek kapcsán.
1. Ha csak egy közlekedési eszköz kell, akkor inkább ezres buzuki, az erre jó.
2. Ha valamilyen oknál fogva direkte ilyet akarsz, (pl retro/élmény autó)akkor készülj mégegyszer ennyi pénzzel, és kb egy-másfél év szereléssel, babrálással, amíg szépen begyógyulnak a 20-30 és alatt elhanyagolt összegyült hibái, és "egyben lesz".
Az enyémmel itt tartok most:
Teljesen szakszerüen felújított futóművek, értsd az utolsó szilentig/csavarig. Motorgenerál minőségi német, cseh alkatrészekkel. Mellékes berendezések, generátor, elosztó, ablaktörlő, stbstb mind cserés. Vizcsövek cserélve. Fék fémcsövek cserélve. Meg ezernyi apró szar, amiket nem javítgattam hanem újra cseréltem. Eleinte szivás volt, később drasztikusan ritkultak a hibák, ahogy minden megújúlt benne. Jelenleg pici lakatolásra és uj festésre vár, ezenfelül egy tök ujszerü autó érzetét adja, erős motor ( Persze önmagához képest: cca 60bhp, 110nm), jó fékek pontos kormányzás, friss, stabil futómű.
Mindez 400ezer ft, és másfél év munkája. NEM jó üzlet, de egy hobbi. Ehhez kis elmebaj kell, és CSAK ha egyben ezt akarod hobbinak.
Az hogy forr/orrkönnyű/stbstb el kell felejteni a 2.pont érvénye esetén. Baromság.
- Orrkünnyü, igen a 30 éves barum gumijaival, szétnyúlt futóművével, amit a gyár óta basztak utánállítani mert csak egy szarskoda.
- Forr, igen... a gyár óta érintetlen vízzel utántöltögetett hűtésrendszerével, amiben több a vizkő mint a hűtőfolyadék...
- Olajat is eszi igen ha a szétkopott 30-x éves gyári motrral jársz, meg szarskodába minek rendesolaj, drága a 16ezres goetze gyürüszett, jo oda a hároemzres lengyel, ésatöbbi ésatöbbi...
Ami tény:
- Konstrukciója miatt rendkívül kényes, gondozásigényes. - Motorjaik élettartama igénybevételtől függően 50-200, nagyon-nagyon ritkán 250e km körül (átlag 100-150).
- Egy generálozás 60-70eftből megvan minőségi cuccokkal.
Ha tényleg tetszenek, mondjuk ugy "fétis" akkor nincs mese bele kell vágni. Ha a végére jutsz, lesz egy igazi hőskorbéli autóformájú, autóhangú, autószagú autód, amivel k.rvanagy feeling közlekedni, olyan amit egy holmi mai tucatkrumpli nem képes visszaadni. Legjobb választás ha egy mai, korszerü autó párja lenne, így tényleg csak élvezkedésre kell elővenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!