Melyik akkumulátor fajtaa legjobb márka szerintetek autóba? Kellene nekem egy 65 amperos.
Drága kérdező!
Először is a kapacitásnak nem amper (A) hanem amperóra (Ah) a mértékegysége.
Másodszor a mérsékelt égövi térségben a töltött akkumulátor elektrolit fagyásától nem kell tartani hiszen fagyáspontja -70 Celsius-fok alatti.
Ellentétben az üzemen kívül helyezett, sorsára hagyott akkumulátorokkal melyek elektrolitja kisütött állapotban már -6 Celsius-fokon megfagy. De egy +20 Celsius-fokon 60 Ah-s akkumulátor -20 Celsius-fokon 42%-os.
Előző vagyok. Nekem az előző Varta akksim 8 évig bírta és nem volt garázsban az autó. Márkás, drága volt, de 8 év az 8 év és nem pedig kettő. :(
Olyan embernek pedig én személy szerint nem adnék a szavára aki az aKKumulátort egy k-val írja...
Drága ma 01:00 - válaszoló!
Az a helyzet, hogy minden nap megyek az autóval 30 kilómétert(egy nap sincs soha kihagyva), mégis lemerült. 5 percet az autószerelőnél DIREKT rajta hagytuk a világítást gyújtásos állapotban, meg sem fordította az önindítót. Erről ennyi a véleményem, de köszönöm a hozzászólásodat.
Még annyit mondanék, hogy az akkumulátorod cellazárlatos. Ez az aktív anyag kihullásának tudható be.
Azért jegyeztem meg az amper és az amperóra közötti különbséget, mert mind a kettő valós mértékegység. Az akkumulátor esetében az amperóra a kapacitásé, az amper a maximális terhelőáram illetve a hidegindító áramszolgáltató képesség (CCA) mértékegysége.
A Varta egyébként egy jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!