Zárt akksit (gondozásmentes) lehet tölteni? Hogyan?
lehet!
veszel egy jobb töltőt, felnyitod a motorházat, majd a megfelelő polaritással rácsípteted a sarura az akksitöltőt...ha feltöltött, akkor jelzi az oldalán a műszer, vagy a led, és lekapcsol...
Töltheted bármilyen töltővel. A lényeg, hogy az akku feszültsége max 13.8 volt legyen efölött a gázképződés túl intenzív. Az autómata akkutöltő is ezt csinálja aminzt eléri a 13.8 at csepptöltésre kapcsol vagy kikapcsol.
Szóval ha nézegeted multiméterrel akkor sima töltővel is töltheted, ha automata akkor csak ráteszed és másnap leveszed.
Nem mai kérdés, de hátha valaki beleolvas, akár csak én.
Elromlott az autónk, az állásban lemerült az akksi. Megnéztem a bosch s3 12v 56ah akku használatiját, ami szerint lehet tölteni. Leírja, miként kell tölteni az ólomakkumulátor, mire kell figyelni. Sokszor emlegeti a robbanásveszélyt és a mérgező gézképződést. (tehát beleteszi a hozzá nemértőbe a frászt)
Vettem egy nem túl drága töltőt neten rendelve, személyes átvétellel egy műszaki üzletben.
Kiszereltem az akkut. Erre egyből láttam, ez nem hagyományos, hanem gondozásmentes (téves nevén: zselés) .
Gondozásmentes akkumulátort evvel a töltővel nem ajánlott tölteni! - szól a töltő használatijában a figyelmeztetés. (igen, olvastam a neten, hogy nézni kell, mérni kell, majd lekapcsolni, stb... De én nem akartam ott állni felette, őrizgetni. És különben is, nem akarok hazardírozni a biztonsággal.)
Visszavittem a boltba, kicseréltettem egy olyanra, amivel lehet "zseléset" tölteni.
"Ezt a típust kifejezetten a zselés akkumulátorok töltésére fejlesztették ki" - írták a bolt weblapján.
Kibontom, erre ennek szinte ugyanaz a leírása, mint az előzőnek. Ez is csak ólomakkukhoz jó :-(
Felhívom a márkaszervizt, ők felvilágosítanak, hogy két betű kellene még a típusszámhoz, akkor lenne jó a zseléshez. A bolt (de minden másik is a neten) rossz leírást mellékel a készülékhez. :-o
Visszavittem ezt is, ahol közölték, nem adnak készpénzt csak visszautalni tudják a számlaszámomra 4 napon belül. :-o :-(
Elmentem a Homasita autós üzletbe, ott vettem a végén egy intelligens töltőt. Ezt csak rá kell kapcsolni, onnan ő minden megcsinál. Szép kijelzője is van, amivel mutatja a töltöttségi állapotot is.
Sőt! Ezt a fajtát fixen belehet építeni akár az autóba is. Nem muszáj kivenni az akkut, úgy is lehet tölteni vele. (persze én kivettem inkább. 2 perc munka)
Ha ajánlhatom a legjobb, legegyszerűbb megoldást, akkor azt mondom, venni kell egy ilyen intelligens töltőt és kész! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!