Melyik a legjobb motorolaj?
Szerintetek melyik a legjobb motorolaj, milyet érdemes olajcsere után az autóba önteni?
Egyébként egy 96-os Opel Corsába raknám,ja és milyen típus kell bele?
Szia!
Nekem is Opelem van (92-es Astra), és van General Motors motorolaj kifejezetten Opelekbe. Mivel nem fiatal az autód, szerintem mehet bele a 15w 40-es ásványiolaj, ami sűrűbb, kevesebbet eszik belőle az autód. Nekem is ilyet tettek bele motorgenerál után. Nem is eszi egyáltalán. Az a lényeg hogy gagyi noname olajat ne tegyél bele! Az enyém azután krepált be miután mindenféle szutykot öntöttem bele, és nem tartottam be a csereperiódust. Azután jött a generál. Most Shell Helix van benne 15w-40-es. És szinte egyáltalán nem eszi az autó, pedig 20 éves a lelkem...:))
Olyan nincs hogy legjobb olaj.
Attól függ mire használod a kocsit.
Versenyzésre utazásra nehéz futók húzgálására?
Ilyen idős autóba nyugodtan rakhatod a 15w-40-et. Bár a mostani hidegekben lehet jobban dermed,mint általában. Szerintem mindegyik olaj jó a maiak közül,persze nem a Tesósra gondolok.
Total,Mobil 1,Shell,Q8.. Ezek árban sem veszélyesek. A GM olaj az Opelbe is az egyik nagy gyártó terméke.. :)
Mi a legutóbbi F Astránkba Castrolra cseréltük..
10w-40-es kell egy ilyen Corsába.15w-40 túl sűrű.
Ezek mind jó márkák:CASTROL,ELF,TOTAL,MOBIL 1,VALVOLINE,Q8,MOTUL,MOGUL,SHELL,ARAL,BP,FUCHS,OMW,SELENIA
Autó függő, én mindenbe hunoil-t használok.
A 15W-40 nem sűrűbb, csak kevésbé hígul a sok hidegindítástól.
Opelba inkább hunoil power one 10W-40-et töltenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!