Miért van az bunkó magyar szokás, hogy mikor autópályán kamiont vagy más lassabban haladót előzöl mögötted a semmiből 220-al érkező levillog az útról?
"valaki irta az elobb hogy a hirtelen a kulsobol kielozo 100-110 kozlekedo papak mamak a hibasak......ezt a mentalitast nem tudom felfogni......azert mert valakinek regebbi kocsia van es nem birja a 130-as tempot,vagy nem erzi biztonsagosna,vagy mondjuk 110nel fogyaszt a legjobban a kocsija az akkor fel se menjen a palyara ha ilyen "mazsola"?!?!!??......"
en irtam, es latszik h nem ertetted meg. nem azt mondtam, hogy aki nem bir vagy nem akar 130-al menni, az ne menjen fel a palyara, hanem azt, hogy csak akkor kezdjen elozesbe, ha latja h nem fog senkit feltartani, de az ilyen gyokerek az utolso elotti pillanatban szoktak kivagodni a belsobe, hogy jo erosen kelljen fekezni miattuk, mert az alapveto autopalyas kozlekedes szabalyait nem ismerik.
Én már többször is láttam pályán olyan kocsit, ami lenyomta a többieket, és pár km múlva összetőrve állt az út közepén.
Ilyenkor valahogy örülök...még akkor is, amikor az ilyen buzernyékok miatt kialakuk a több km-es sor.
15:31 Ennek nincs köze a pályához.
Tilos a zavarás, az akadályozás és a veszélyezetés.
Míg az első kettő általában tilos, utóbbi mindig.
Ha valaki úgy megy be a belsőbe, hogy a sávváltást szabályosan kezdi meg, de már előre lehet sejteni, hogy mást akadályozni fog, parasztság lehet. De az sem feltétlenül. Egyszerűen van, aki – bár értelmes és rendes ember –, nem gondol erre. Én gyalogosként pl. zebránál egy-két autót elengedek, mások nem. Nem bunkóságból, csak nem gondol rá, hogy ő semmit nem veszit, az autósnak meg segít. Persze biztosan vannak olyanok, akik szivatásból mennek át a belsőbe, nem mondom, hogy nincs ilyen.
Velem is fordult már elő ilyen.
Tényleg nincs közlekedéskultúra Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!