Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A felnőtt koszorúslányok felkérése tényleg nem magyar szokás?
De, már régóta kérnek fel felnőtt koszorúslányt.
Az eredete a babonák ködébe vész, mint minden pogány szokásnál. A menyasszonyhoz hasonló ruhába öltöztettek pár lányt, hogy a rontás "eltévedjen", és ne találja meg az igazi menyasszonyt, ha irigyei szemmel verik, vagy megátkozzák az esküvő napján.
Ezért öltöztek be a barátnői menyasszonynak, innen ered, hogy koszorúslányok mennek mögötte.
A többi (rózsaszín ruhák, kislányok felkérése és társai) inkább már csak a szokások és a divat alakulása miatt lett megszokás.
Èn meg úgy tudom, hogy a koszoruslányi szokás, hogy a menyasszony mellé szépruhába öltöztették a még hajadon de már férjehzmentel közelében lévö lányokat hogy megakadjon egy jó kérönek a szeme rajta és találjanak neki is párt. vagy is a kisgyerekeke csak újkori szokás.
amúgy ebben lehet is valami mert ha nézted a királyi esküvöt Kate testvére igen kihívoan jól nézett ki az esküvön.
Az előzőekhez még annyit: hogy a felnőtt koszorúslányoknak nőtlen koszorúslegény párja volt. Általában az udvarlója,ha volt,de lehetett bárki más.
Sok koszorúspárból lett később házaspár.
Akkor volt esetleg valamelyik rokon kisgyerek,ha a menyasszonynak hosszú fátyla volt,és azt vitte egy kislány és kisfiú.
Nálunk nem volt divat soha.Ha nézem a dédszülők fényképeit,azon is gyerekek vannak mint koszorúsok.
Nem is koszorúsnak hívták őket csak virágszórónak.
Nálunk ma sincs felnőtt koszorús egy esküvőn se a családban.
Az én családom budai nem tudom lehet, hogy másutt másképp volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!