Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Buszsofőrök! Miért nem álltok...

Buszsofőrök! Miért nem álltok meg a zebránál, ha gyalosgos szeretne átkelni?

Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 19:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Igen ez meg a másik, hogy a kocsisok sohasem engedik el a buszöbölből induló buszt, pedig kutya kötelességük lenne! De azért a buszsofőr a bunkó köcsög tetű! Egyedül ül az autós a kocsiba, és ha nem siet, akkor sem engedi el a 60 embert akik a buszon vannak. Mert ugye a buszsofőr egy tetű alak!
2012. febr. 1. 21:41
 12/24 A kérdező kommentje:

Nnna...Azért buszsofőr is válaszolt:)

Én kb. egy hónapja tettem le az autót és járok busszal.Meg előtte is sokat buszoztam meg jártam gyalog.

Nem beszólni akarok.Félreértés ne essék.Én megadom az elsőbbséget a busznak,óvatosan közeledek a zebra felé.

De,amióta busszal járok egyetlen egyszer nem láttam olyat,hogy megállt volna elengedni a gyalogosokat.És gyalogosként sem engedtek el még soha.

Ma véletlenül megbotlottam a zebra előtt és majdnem kiestem az útra.Úgy tudtam megállni a lábamon,hogy leléptem az úttestre.Pont jött egy busz és persze megállni sem tudott volna.Miközben elhaladt mellettem,láttam,hogy a sofőrt leverte a víz.

Akkor elöntötte az agyamat a szar...

Tényleg kíváncsi vagyok az okokra,de egyszerűen nem értem,mi lehet,ami miatt kockára teszitek mások életét.Mert ez történik.Mi lesz veletek,ha elétek szalad egy gyerek vagy akárki,aki nem nézett körül?

2012. febr. 1. 22:01
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

nem tudom hol élsz, de tudtommal az esetek 99%-ban a busznak van elsőbbsége, én úgy tanultam a KRESZ-t, hogy a busz mindig védett útvonalon jár

Majd ha lesz rajta kék villogó, meg sziréna, akkor igen. Addig meg ha stoptáblája van, álljon meg szépen, ahogy kell.

Hol tanultad te a kreszt? Már csak abban reménykedem, hogy nem buszsofőr vagy.

2012. febr. 1. 22:53
 14/24 anonim ***** válasza:
( az első mondat a 9. válaszadótól idézet. a 2. erre a válaszom.)
2012. febr. 1. 22:54
 15/24 anonim ***** válasza:

Védett útvonal = főút = sárga rombusz fehér kerettel. Aki ilyen úton megy, az ritkán akad bele stop táblába. És a buszok mindig ezeken az utakon mennek. Nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati oktatóm is ezt tanította. És ha belegondolok, Budapesten egy olyan helyet nem ismerek, ahol a busz útvonalán, a busznak elsőbbséget kéne adnia.

És nem vagyok buszsofőr.

2012. febr. 1. 23:09
 16/24 anonim ***** válasza:
Bár azt is nehéz elképzelni, hogy BP-en belül mindig védett útvonalon közlekedjen minden busz, de BP határait elhagyva is van közlekedés, buszok is, és sokszor haladnak keresztül olyan kereszteződésen, ahol egy csúcsára állított háromszög vagy nyolcszög van az út mellett, csak a sofőrök erről nem nagyon akarnak tudomást venni. Summa summarum, iszonyatosan pofátlan állatfaj.
2012. febr. 1. 23:26
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
És az utasok még idegesítőbbek, a hülye ötezreseikkel, hogy váltsam már fel nekik. Ki is van írva, hogy nem vagyok pénzváltó. Meg akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy NEM FÉR FEL TÖBB EMBER A BUSZON. És emiatt 5 percig várok, de közben jön a másik ugyanilyen busz mögöttem.
2012. febr. 2. 00:41
 18/24 anonim ***** válasza:

Én meg úgy tanultam a KRESZ-t, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége. Forgalmi vizsgán még akkor is megvágnak, ha a járdán a zebra felé tartó embert nem engeded át.

Egyébként ez a probléma teljesen független attól, hogy buszról vagy személyautóról van szó. Nagyon ritkán adják meg az elsőbbséget a gyalogosnak.

Persze az is idegesítő, amikor a gyalogosok szabálytalanul futkosnak át az úttesten, de ez már egy másik téma.

2012. febr. 2. 09:05
 19/24 anonim ***** válasza:
Így van zebrán mindíg a gyalogosnak van elsőbbsége(kivéve a megkülönböztető jelzéseket használó jármű) a busznak is el kell engednie.
2012. febr. 2. 10:19
 20/24 anonim ***** válasza:
Azért mert egy több tonnás géppel nem olyan könnyű megállni az utolsó pillanatban annak a sok felelőtlen kihaénnem embernek aki szét se néz csak megy. Nem vagyok buszsöfőr.
2012. febr. 3. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!