Buszsofőrök! Miért nem álltok meg a zebránál, ha gyalosgos szeretne átkelni?
Nnna...Azért buszsofőr is válaszolt:)
Én kb. egy hónapja tettem le az autót és járok busszal.Meg előtte is sokat buszoztam meg jártam gyalog.
Nem beszólni akarok.Félreértés ne essék.Én megadom az elsőbbséget a busznak,óvatosan közeledek a zebra felé.
De,amióta busszal járok egyetlen egyszer nem láttam olyat,hogy megállt volna elengedni a gyalogosokat.És gyalogosként sem engedtek el még soha.
Ma véletlenül megbotlottam a zebra előtt és majdnem kiestem az útra.Úgy tudtam megállni a lábamon,hogy leléptem az úttestre.Pont jött egy busz és persze megállni sem tudott volna.Miközben elhaladt mellettem,láttam,hogy a sofőrt leverte a víz.
Akkor elöntötte az agyamat a szar...
Tényleg kíváncsi vagyok az okokra,de egyszerűen nem értem,mi lehet,ami miatt kockára teszitek mások életét.Mert ez történik.Mi lesz veletek,ha elétek szalad egy gyerek vagy akárki,aki nem nézett körül?
nem tudom hol élsz, de tudtommal az esetek 99%-ban a busznak van elsőbbsége, én úgy tanultam a KRESZ-t, hogy a busz mindig védett útvonalon jár
Majd ha lesz rajta kék villogó, meg sziréna, akkor igen. Addig meg ha stoptáblája van, álljon meg szépen, ahogy kell.
Hol tanultad te a kreszt? Már csak abban reménykedem, hogy nem buszsofőr vagy.
Védett útvonal = főút = sárga rombusz fehér kerettel. Aki ilyen úton megy, az ritkán akad bele stop táblába. És a buszok mindig ezeken az utakon mennek. Nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati oktatóm is ezt tanította. És ha belegondolok, Budapesten egy olyan helyet nem ismerek, ahol a busz útvonalán, a busznak elsőbbséget kéne adnia.
És nem vagyok buszsofőr.
Én meg úgy tanultam a KRESZ-t, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége. Forgalmi vizsgán még akkor is megvágnak, ha a járdán a zebra felé tartó embert nem engeded át.
Egyébként ez a probléma teljesen független attól, hogy buszról vagy személyautóról van szó. Nagyon ritkán adják meg az elsőbbséget a gyalogosnak.
Persze az is idegesítő, amikor a gyalogosok szabálytalanul futkosnak át az úttesten, de ez már egy másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!