Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Buszsofőrök! Miért nem álltok...

Buszsofőrök! Miért nem álltok meg a zebránál, ha gyalosgos szeretne átkelni?

Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 19:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Ugyan nem vagyok buszsoför, de gondolom, különben nem tudná beatartani a menetrendet. HA minden zebránál átengedné a gyalogosokat, akkor egy útvonalon akár egy óra késése is lehetne.
2012. febr. 1. 19:30
 2/24 anonim ***** válasza:
56%
A buszsofőrök egy személygépkocsi miatt sem állnak meg, ha azoknak lenne elsőbbségük, nemhogy egy gyalogos miatt. Hogy miért? Talán mert bunkó kocsogok. (tisztelet a ritka kivételnek)
2012. febr. 1. 19:34
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy ezt írom, de szerintem két lábbal könnyebb megállni, mint 30 embert szállító busszal. Én nem is szoktam elvárni, hogy átengedjenek.
2012. febr. 1. 19:37
 4/24 anonim ***** válasza:
Hát igen nem mindegy hogy egy 90 kilós gyalogos, vagy egy több tonnás busz hogy állna meg és indul újra jó pár utassal....
2012. febr. 1. 19:43
 5/24 anonim ***** válasza:
62%
Ez semmit nem jelent a buszra ugyanúgy vonatkozik a KRESZ mint mindenki másra.Múltkor mentem át az úton már a ZEBRA! közepénél tartottam és a b@rom buszsofőr nem hogy nem ált meg hanem elkezdte nyomni rám a dudát és közben napszemüvegbe vigyorgott!Ha nem ugrok félre elb@sz az az állat.Ennyit a buszsofőrökről,primitív idióta szinte mind.
2012. febr. 1. 19:47
 6/24 anonim ***** válasza:
67%
Úgy van ez, hogy ha fékez, akkor utána kövérebb gázt kell nyomni, hogy újra felgyorsuljon. Az meg plusz fogyasztás, és akkor kevesebbet tud ellopni. Sok kicsi sokra megy.
2012. febr. 1. 20:14
 7/24 anonim ***** válasza:

Múltkor láttam egy esetet amikor egy ötvenes éveiben járó nő a zebra felénél tartott és jött a busz de nem engedte át hanem megállt úgy hogy a busz csuklója volt a zebránál

és erre a nő annyira idegbe jött, hogy a szatyrot ami a kezében volt odavágta a busznak úgy hogy az úton szétgurultak a krumplik amik a szatyorban voltak. Hát engem elfogott a röhögőgörcs xdddd

2012. febr. 1. 20:42
 8/24 anonim ***** válasza:
57%

MEgáll elengedni a gyalogost. Ez oké. De egy kétsávos úton teszi akkor a másik sávban enm állnak meg és ott csapják el a gyalogost.

Egysávos úton meg látja az autós h fékez a busz és kinéz hogy szemből semmi előzni kezdi és megint csak az ott kilépő gyalogost elüti.

Inkább a gyalogosok át sem engedi mert így nem sodorja veszélybe sem. Sokszor kétsávos útun ezért sem állok meg autóval mert álltak már meg mellettem satu fékkel mert meglátta a gyalogost átkelni.

2012. febr. 1. 21:11
 9/24 anonim ***** válasza:
túrórudi nem tudom hol élsz, de tudtommal az esetek 99%-ban a busznak van elsőbbsége, én úgy tanultam a KRESZ-t, hogy a busz mindig védett útvonalon jár (az 1% ha két főút találkozik, és az egyik alá van rendelve a másiknak) így nem sokszor láthattál olyat, hogy a busz nem adja meg a kötelező elsőbbséget. Sőt, nekem nagyon sokszor átadják az elsőbbségüket, hetente akár 5-6 ilyen esettel is találkozom Budapesten. És gyalogosként is sokszor átengednek. Szóval nem tudom melyik bolygóról írsz, de 10 buszsofőrből 7 velem kedves szokott lenni.
2012. febr. 1. 21:15
 10/24 anonim ***** válasza:
66%

Ugyanez a kérdés az személygépkocsisoknak a buszosoktól:

"Miért nem tudtok minket kiengedni a buszmegállóból? Nem tudjuk betartani miattatok az menetrendet és ezért nem engedjük át a zebránál váró gyalogosokat."

2012. febr. 1. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!