Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hátsó lengéscsillapítót...

Milyen hátsó lengéscsillapítót vegyek? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Tudnátok ajánlani valami jó hátsó lengéscsillapítót 206-os peugeot-hoz? Tavaly februárban cseréltem ki a gyárit. Nem akartam valami nagyon olcsót venni,így Monroe-t vettem. Kb 1 hónapja vettem észre,hogy a jobb oldali úgy viselkedik mintha csak egy baromi erős rugó lenne. Szerintem a gáz tűnt el belőle.Ezért szeretnék most valami olyat venni,ami jó,és tovább is bírja!
2012. jan. 30. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a Monroe-t írtam volna mivel elég jó minőség én is azt vettem hát remélem tovább bírja mint neked:S.Akkor még amit ajánlanék az a Sachs,Kyb,Kayaba,Bilstein ezek nagyon jók főleg a Kayaba csak ugye ezek drágák is.Amúgy szerintem ne gázosat hanem olajosat vegyél azon legalább látszik ha már szar.
2012. jan. 30. 21:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Reméltem én is,hogy legalább adig bírja mint a gyári,de sajna 10hónap! Pedig vigyázok rá! Köszi a választ!
2012. jan. 30. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:
nemtudom pontosan de szerintem érdemes lenne utána járnod van e garancia a lengéscsillapitora amit vettél mert 10 honap az igen kevés
2012. jan. 31. 11:46
 4/8 anonim ***** válasza:
KYB!
2012. jan. 31. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja igen elvileg az én Monroe-mra is 2 év garancia van és mint mondtam igen jó minőségnek számít az is szóval én is furcsállom a dolgot.
2012. jan. 31. 19:42
 6/8 Dozer007 ***** válasza:

Gyakori tévhit, hogy a gázos lengéscsillapítókban gáz végzi a csillapítást.

A "gázos" lengéscsillapítóban is olaj a csillapító közeg.

Az egyetlen különbség, hogy az olaj "felett" nem vákuum van, hanem alacsony nyomású gáz (ált. 4-5 bar). A lengéscsillapítóban az olaj melegszik ha nagy az igénybevétel, ezáltal csökken a viszkozitása ("felhígul") így nem csillapít olyan hatásosan. A gáz funkciója, hogy az olajat nyomás alatt tartsa, ami miatt az olaj extrém igénybevétel esetén sem veszít jelentősen a viszkozitásából.

Nah száz szónak is egy a vége, a "gázos" lengéscsillapító előnye az "olajossal" szemben, hogy nagyobb biztonsági tartalékkal rendelkezik, amit normál használat mellett soha nem fogunk kihasználni :)

Jah és jegyezzük meg, a gázos is olajos! :D

A kérdésre válaszolva, ha gyakran nagyon rossz úton jársz, esetleg telepakolt csomagtartóval, neadj isten utánfutót rángatva, vagy eltaláltál pár "magyaraszfalt típusú" félméteres kátyút, akkor előfordulhat, hogy valóban letelt a mandátuma a lengéscsillapítódnak ( :( )

Ha ez a helyzet, akkor válassz olyat, aminek hosszabb a garanciaideje (ahogy fentebb írták).

A Monroe -val egyébként még nekem nem volt problémám.

2012. jan. 31. 21:24
 7/8 huci78 válasza:
Tudomásom szerint a lengéscsillapító végét olajkönnyezés jelzi középen az acéltag körül addig megfelelő a működése.Nekem octáviám van a gyári azt hiszem monroe volt 140000km-t bírt most sachs-ot vettem közép ár kiválló tulajdonságok német ill olaszországba játam vele igaz még csak 45000km-t eddig jó ,pedig nem kímélem!
2012. febr. 1. 13:15
 8/8 anonim válasza:

Csak azért írok, hátha valaki idetéved és hasonló a kérdése...

Én a Megane II-be gázos KYB lengéscsillapítókat tettem előre (#333718), 6 évet és 110 000 km-t bírt. Igen szar utakon jártam vele, nagyon sokszor földúton is, ehhez képest nagyon jó teljesítmény szerintem.

2020. jan. 7. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!